هر سال حدود 2 میلیون کودک به دلیل خطرهای خانگی مجروح میشوند یا جانشان را از دست میدهند اما خبر خوشحالکننده این است که بیشتر این حوادث با کمی توجه و رعایت موارد ایمنی قابل پیشگیری هستند. ایمن کردن خانه برای بچهها کار سختی نیست، ابزار و وسایل عجیب و غریبی هم لازم ندارد. کافی است محلهای خطر در خانه را شناسایی کنید و اقدامات ایمنی را با دقت انجام دهید.
1.برای کابینتها و قفسههای آشپزخانه و حمام گیرههای ایمنی استفاده کنید. مخصوصا کمدهای حاوی وسایل تیز آشپزخانه، چاقوها و همینطور مواد شوینده و سفیدکننده و داروها. این قفلها صددرصد خیالتان را راحت نمیکند فقط کار را برای کودکتان کمیسختتر خواهد کرد.
3.برای پیشگیری از به خطر افتادن و همچنین دور نگهداشتن بچهها از قسمتهای پر خطر، حفاظ و درهای ایمنی نصب کنید. مراقب باشید شبکهها و قسمتهای باز این حفاظها به اندازهای نباشد که سر و گردن کودک در آن گیر کند. برای قسمت بالای پلهها حفاظهایی که به دیوار پیچ و لولا میشوند بهتر از انواع فنری و فشاری هستند.
3.هرچه دستگیره در بالاتر باشد و دست کودک به آن نرسد، بهتر است اما شما میتوانید برای دستگیره و قفل درها از پوششهای ایمنی استفاده کنید. این کار باعث میشود بچهها نتوانند از اتاق بیرون بروند و به محلهای پرخطر مثل حمام سرک بکشند.
4.یک چهارم زمانی که پوست یک بزرگسال دچار سوختگی میشود کافی است تا پوست بچه ها دچار سوختگی شود. برای پیشگیری از خطر سوختگی، درجه آب گرم را روی دمای کمتر از 50 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. برای لولهها، شیرها و سردوشی حمام از پوششهای ضدحرارت استفاده کنید. در حمام اول شیر آب سرد و بعد آب گرم را باز کنید.
5.برای مطلعشدن از وجود آتش و پیشگیری از وسیعتر شدن آتش در هر طبقه از خانه و نزدیک در اتاق خواب، شناساگر دود نصب کنید. شناساگرها را هر ماه بازرسی کنید. اگر با باتری کار میکنند حداقل سالی یک بار باتریها را تعویض کنید یا از باتریهایی با عمر طولانی استفاده کنید.
6.برای پیشگیری از خطر جراحت و آسیب، گوشههای تیز میز و مبلمان و کابینتها را با نوارها و پوششهای لاستیکی ضربگیر بپوشانید.
7.برای پیشگیری از خطر برق گرفتگی روی پریزهای برق را با پوششهای مخصوص پلاستیکی بپوشانید. مطمئن شوید که پوششها اندازه مناسبی دارند و کاملا در جای خودشان محکم شدهاند و بچهها نمیتوانند آنها را از جای خودشان دربیاورند.
منبع:www.salamat.com
/ن