ماهان شبکه ایرانیان

روابط پیچیده "پاکستان و آمریکا" در مبارزه با تروریسم و صلح افغانستان

مقامات آمریکایی خواستار حفظ روابط با پاکستان و همکاری با این کشور برای مبارزه با تروریسم هستند؛ همچنین سعی دارند اسلام‌آباد را به تغییر سیاست در قبال دولت کابل ترغیب کنند.

روابط پیچیده به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، مقامات آمریکایی خواستار حفظ روابط با پاکستان و همکاری با این کشور برای مبارزه با تروریسم هستند همچنین سعی دارند اسلام‌آباد را به تغییر سیاست در قبال دولت کابل راغب کنند.
 
نشست کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای آمریکا در خصوص کشورهای منطقه با محوریت افغانستان برگزار شد که در این نشست 73 بار نام پاکستان به میان آمد و مشخص شد روابط پیچیده واشنگتن و اسلام‌آباد نیاز به بررسی جامع دارد.

سناتور جان‌ مک کین در این زمینه گفت: برای موفقیت در افغانستان باید روابط آمریکا با پاکستان به صورت شفاف و بدون هیچ ابهامی بررسی شود.

به گزارش داون، وی افزود: این یک حقیقت است که تروریست‌ها از پاکستان به افغانستان حمله می‌کنند و سربازان آمریکایی را به قتل می‌رسانند اما این بدان معنی نیست که کشته شدن هزاران پاکستانی در راستای مبارزه با تروریسم را فراموش کنیم.

مک کین که سال گذشته از وزیرستان شمالی بازدید کرده بود گفت: عملیات ارتش پاکستان در مناطق قبایلی چندان کمکی به نیروهایی آمریکایی  مستقر در افغانستان نکرد.

وی افزود: مأموریت نیروهای آمریکایی در افغانستان بسیارمشکل است و دشمنان ما در پاکستان مخفی شده‌اند که اقدام علیه آنها بسیار ضروری می‌باشد.

سناتور‌جان‌ مک کین با پر تنش دانستن روابط واشنگتن و اسلام‌آباد گفت: باید چاره‌ای برای این موضوع بیندیشیم که دشمنان آمریکا در پاکستان و سایر کشورها مخفی نشوند.

مکین تأکید کرد: هنوز شبکه حقانی در پاکستان حضور دارند و بسیاری از دشمنان آمریکا در شهر کویته مرکز بلوچستان مخفی شده‌اند.

ژنرال «جان نیکلسون» فرمانده نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان با کاهش کمک مالی به پاکستان موافقت نکرد و گفت باید روابط دیپلماتیک با اسلام‌آباد را گسترش دهیم.

وی افزود: از این موضوع نگران هستم که برخی بازیگران خارجی به ویژه پاکستان در صدد مشروعیت بخشیدن به طالبان باشند که این موضوع تلاش دولت افغانستان برای ثبات در این کشور را زیر سوأل می‌برد.

از سوی دیگر ژنرال «قمر‌جاوید باجواه» فرمانده ارتش پاکستان در گفت و گوی تلفنی با وزیردفاع آمریکا که 20 دقیقه به طول انجامید اطمینان داد که این کشور با تروریست‌ها و افراط‌گرایان مبارزه می‌کند.

چندی پیش وزارت امور خارجه آمریکا در گزارشی اعلام کرد: برخی اعضای مهم کنگره حاضر نیستند با ادامه کمک مالی به پاکستان موافقت کنند.

آمریکا قرار بود 742 میلیون دلار کمک نظامی به پاکستان پرداخت کند که 430 میلیون دلار از این کمک‌ها مربوط به تأمین هزینه خرید جنگنده‌های اف 16 بود.

کنگره آمریکا بعد از به تعلیق درآوردن کمک مالی به پاکستان و فروش جنگنده به این کشور،‌ آزادی شکیل آفریدی مهره سازمان سیا را یکی از شرایط ادامه کمک مالی به اسلام‌آباد اعلام کرد.

آمریکا از سال 2001 برای همکاری در جنگ افغانستان مبلغی را تحت عنوان سی اس اف به پاکستان پرداخت و میلیارد دلار تحت همین عنوان به اسلام‌آباد پرداخت می‌کند.

در سال 2014 بعد از خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از افغانستان قرار بود کمک‌های مالی این کشور به پاکستان متوقف شود اما این کمک‌ها بارها تمدید شد.
 
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان