ماهان شبکه ایرانیان

روزی که اعراب پابرهنه ساختمان‌های بلند می‌سازند +عکس

براى آن علامات و نشانه‏ هایى است که طابق النّعل بالنّعل دنبال یک دیگر بیاید ... و رشوه گیرند و ساختمانهاى استوار بنا کنند و دین را به دنیا بفروشند ... مساجد را بیارایند و مناره‏‌ها را بلند سازند و اشرار را احترام کنند.

سرویس فرهنگی فردا: توجه نویسندگان و محققان غربی به احادیث اسلامی سابقه ای دیرینه دارد. این توجه اخیرا به ویژه در مورد احادیثی که در مورد نشانه های آخرالزمان در منابع حدیثی اسلامی ذکر شده، تشدید یافته و حتی موارد تطبیق و محقق شدن پیشگوییها پررنگ شده و انعکاس یافته است. یکی از این احادیث حدیثی است که در صحیح مسلم از پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله ذکر شده و در سایت جوئل ریچاردسون –نویسنده کتاب ضدمسیح اسلامی- منعکس شده است.

متن حدیث که روایت هشتم از باب ایمان صحیح مسلم است مفصل بوده و از عمر بن خطاب نقل شده است. او از آمدن شخصی با ویژگیهای خاصی نزد پیامبر ص خبر می دهد که سوالاتی در زمینه اسلام و احکام آن می پرسد. در ادامه وی سوالی نیز در مورد علامت قیامت (الساعة) می پرسد. متن این بخش از روایت و ترجمه آن چنین است:

... قال فأخبرنی عن الساعة قال ما المسؤول عنها بأعلم من السائل قال فأخبرنی عن أمارتها قال أن تلد الأمة ربتها وأن ترى الحفاة العراة العالة رعاء الشاء یتطاولون فی البنیان ...

گفت مرا از روز قیامت خبر ده، فرمود: پرسیده شده (در این مسأله) داناتر از پرسنده نیست، آن مرد گفت: پس مرا از نشانه های قیامت باخبر ساز، فرمود: آنکه کنیز آقایش را بزاید، (یعنی مادران را خوار و حقیر شمارند و خود را آقای مادر بدانند). و آنکه پا و تن برهنگان بینوا، و چوپان گوسفندان را ببینی که به برافراشتن کاخ (و زیاده روی در ساختمان) بپردازند

ىر انتهای روایت پیامبر ص به یاران خویش می فرماید که فرد سوال کننده جبرئیل فرشته وحی بوده و قصد داشته دینتان را به شما بیاموزد.

در مورد مفهوم عبارت «یتطاولون فی البنیان» مطالبی از جانب شارحان صحیح مسلم ذکر شده که از جمله آنها مسابقه در خانه سازی و کاخ سازی است. البته اخیرا در میان برخی سایتهای اسلامی این حدیث به مسابقه اخیر حکام کشورهای عربی در ساخت برجهای عظیم و بلند معنا گردیده است.

نکته ای که باعث شد این حدیث مورد توجه حوزه غرب و مهدویت قرار گیرد، توجهی است که سایت جوئل ریچاردسون -به مناسبت ساخت بزرگترین برج جهان در عربستان- به این حدیث کرده است. 

در اینجا جدول خوبی برای مقایسه برجهایی که اعراب (سابقا) بدوی و پابرهنه در رقابت برای ساخت و ساز آنها هستند، می بینید:

برج های اعراب

این مطلب وقتی جالب می شود که بدانید برخی مسلمانان این مطلب را به عنوان نشانه ای از آخرالزمان می دانند به طوری که در حدیثی در مورد این سوال که " نشانه زمان وقوع قیامة (آخرالزمان) چیست؟" از قول محمد [صلی الله علیه و آله] آمده است: تو خواهی دید که اعراب پابرهنه و بی جامه (که سابقا چنین بوده اند) بر سر ساختن ساختمانهای بلند با یکدیگر رقابت می کنند. (صحیح مسلم)

چند نکته:

متاسفانه سخن نویسنده مطلب فوق در مورد مسابقه سران کشورهای عرب مسلمان در ساخت برجهای بسیار بلند واقعی است. چنانچه در تصویر فوق دیده می شود سه برج از 10 برج بلندبالای جهان ساخت پادشاهان عربی است (ابراج دبی در دوحه قطربا 430 متر ارتفاع، برج خلیفة‎ در دبی با 830 متر ارتفاع و آخرین نمونه آن برج المملکة در جده عربستان)

در منابع شیعی حدیث مذکور یافت نشد اگرچه در برخی احادیث عباراتی که اشاره به ساخت بناهای محکم و بلند در آخرالزمان باشد دیده می شود از جمله در حدیث معروفی از امیرالمومنین علیه السلام که در کتاب کمال الدین آمده، امام علی ع در پاسخ به سوال صعصعه بن صوحان در مورد زمان خروج دجال می فرمایند: «... لِذَلِکَ عَلَامَاتٌ وَ هَیَئَاتٌ یَتْبَعُ بَعْضُهَا بَعْضاً کَحَذْوِ النَّعْلِ بِالنَّعْل‏ ... وَ أَخَذُوا الرِّشَا وَ شَیَّدُوا الْبُنْیَانَ وَ بَاعُوا الدِّینَ بِالدُّنْیَا ... زُخْرِفَتِ الْمَسَاجِدُ وَ طُوِّلَتِ الْمَنَارَاتُ وَ أُکْرِمَتِ الْأَشْرَار ...»

براى آن علامات و نشانه‏هایى است که طابق النّعل بالنّعل دنبال یک دیگر بیاید ... و رشوه گیرند و ساختمانهاى استوار بنا کنند و دین را به دنیا بفروشند ... مساجد را بیارایند و مناره‏ها را بلند سازند و اشرار را احترام کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان