تمشک میوه ای شبیه شاه توت و توت فرنگی است و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاه یافت می شود. میوه تمشک ترش مزه بوده و به صورت خام یا پخته، شربت، کمپوت و... خورده می شود.
خواص درمانی:
جوشانده 25 گرم از برگ های تمشک در یک لیترآب برای درمان انسداد مجاری ادرار مفید است.
تمشک سرشار از ویتامین های C و K است و دارای خواص خنک، نرم کننده و ضد اسکوربوت می باشد.
تمشک خون را تصفیه می کند و برای کسانی که به روماتیسم مبتلا هستند، بسیار مفید است.
تمشک یبوست را معالجه می کند.
تمشک برای تسکین درد سودمند است، زیرا دارای اسید سالیسیلیک می باشد.
تمشک خون را قلیایی می کند و قند آن برای مبتلایان به مرض قند مفید است.
تخم و دانه ای که در تمشک وجود دارد، اغلب با دندان نیز خرد نمی شود ولی وقتی خورده شود، در معالجه یبوست و خشکی مزاج به طور طبعی بسیار موثر است و سبب می شود که یبوست به کلی رفع گردد.
شربت تمشک، مخلوط با آب برای رفع تب تجویز می شود.
خوردن تمشک برای مبتلایان به مرض قند(دیابت)، تب های صفراوی، التهاب مجاری ادرار، گلو درد (آنژین) مفید است.
تمشک دارای خاصیت ضد عفونی کننده است.
تمشک به علت دارا بودن ویتامین های C و K برای اوره و فشار خون مفید است.
برای معالجه کک و مک، ابتدا صورت را خوب بشویید و سپس ورقه نازکی از تمشک به مدت یک ساعت روی صورت بمالید. این کار را چند بار تکرار کنید. تا کک و مک صورت از بین برود.
برگ تازه تمشک را اگر بپزید و در محل بیماری های پوستی قرار دهید، بیماری را التیام می دهد.
تمشک، عرق آور است، لذا بهترین زهکش سوراخ های پوست می باشد.
منبع:نشریه دنیای تغذیه - ش100