برخی خانمها طلاهای درخشان زرد را دوست دارند و برخی طلاهای سفید را زیباتر میدانند. عدهای نیز از طلاهایی استفاده میکننده که سه رنگ هستند (زرد، سفید و زرد مایل به سرخ). رنگ موها نیز نقش مهمی را در انتخاب رنگ طلا و جواهرات ایفا میکند. طلای زرد، طلای کلاسیک است. طلایی که از معادن استخراج میشود، رنگ زرد دارد. و با اضافه کردن برخی فلزات دیگر سفید، سرخ، آبی، سیاه و ... میشود فلزاتی مثل مس، نقره و ترکیبی از این دو.
طلای زرد با چهرههای نیمه روشن با موهای مشکی تناسب زیادی ایجاد میکند. در واقع طلای زرد رنگ طلایی است که با انواع چهرهها و رنگهای مختلف هماهنگی دارد و بسیاری از خانمهای بلوند نیز ترجیح میدهند که از طلای زرد استفاده میکنند. اگر موهای سیاه و چشمان آبی دارید بهتر است که از گردنبند و گوشواره سفید استفاده کنید.
افرادی که موهایشان تن قرمزی دارد نیز بهتر است از طلای سفید استفاده کنند. افرادی که در موهایشان لایتهای یخی دارند نیز باید از همین رنگ طلا استفاده کنند.
طلاهایی که تن سرخی دارند، برای افراد که موهایشان تن قرمزی دارد نیز مناسب هستند. به هنگام خرید طلاهایی که چند رنگ هستید باید از خودتان سوال کنید که کدام رنگ غالب است؟ رنگ سفید، رنگ زرد یا رنگ سرخ و بعد براساس رنگ چهره و رنگ موها، آن را انتخاب کنید. مسلماً طلاهای زرد رنگ برای خانمها مناسبترند و جلوه بیشتری به آنها میدهند.
گذشته از رنگ طلا و سنگهای تزئینی آن، بهتر است که طلایی را انتخاب کنید که در آن احساس راحتی میکنید. هیچ طلا و جواهری زیباتر از طلا و جواهری نیست که به شما احساس اعتماد به نفس و اطمینان میدهد و خوشحالتان میکند، حال به هر رنگی که باشد.
راههایی برای شناخت طلا و جواهر
شناخت طلا به صورت حرفهای، در اختیار طلاسازها و طلافروشان است، ولی مصنوعات طلا دارای علاماتی است که نشان دهنده مشخصات آن است. در جهان عیار طلا بر اساس سیستم متریک، میزان خالصی طلا در هزار سنجیده میشود.
این عیار به صورت میزانهای مشخصی است. عدد 916 برای عیار 22، عدد 875 برای عیار 21، 833 برای عیار 20، عدد 750 برای عیار 18، عدد 705 برای عیار 17، 583 برای عیار 14، 416 برای عیار 10 و 375 برای عیار 9 میباشد. اعدادی که اشاره شد، نشان دهنده عیار آن مصنوع است، که در کنار نشان سازنده حک میشود.
لازم به ذکر است که در ایران عیار استاندارد 750 (18 عیار) به بالا میباشد و ساخت طلا زیر عیار 18 غیرقانونی است.
البته برای صادرات، به سفارش کشورهای دیگر، ساخت مصنوعات با هر عیاری مجاز است. در کشور ما، علاوه بر عیار 18، مصنوعات با عیارهای بالاتر نیز ساخته میشود و مصرف دارد. به جز طلاهای ساده که فاقد نگین هستند، جواهرات با نگینهای اصل نیز به همین رویه ساخته میشوند و مارک عیار آنها همانند طلاهای ساده در داخل و یا پشت محصول حک میشود.
امروزه زیورآلاتی ساخته میشود که جنس آنها از نقره میباشد، ولی چنان پولیش و آبکاری میشوند که در نگاه اول، قابل تشخیص از طلا نمیباشند. این گونه زیورآلات دارای علامتی هستند که داخل و یا روی آن است. هر وقت به این علامت برخورد کردید، نشان دهنده جنس این زیور میباشد. عدد 925 نشان دهنده عیار نقره است.
فلز دیگری که در زیورآلات استفاده میشود و رنگ آن سفید است، پلاتین است و ممکن است با طلای سفید و یا نقره اشتباه شود. این فلز بسیار گرانبهاتر و گرانتر از طلاست و موارد غیر زینتی نیز دارد. در شرع مقدس اسلام استفاده از زیور طلا برای آقایان حرام و منع شده است، بنابراین حلقههای ازدواجی که برای آقایان ساخته میشود بیشتر از جنس پلاتین به همراه نگینهای جواهرات است.
پلاتین در هر کشوری عیار استاندارد خودش را دارد. مثلا پلاتینهای ساخت کشور ژاپن از عیار 900 در هزار میباشد و یا در اروپا پلاتین با عیار 950 در هزار ساخته میشود. در ایران طبق قانون اتحادیه طلا و جواهرآلات زینتی، عیار مصنوعات پلاتین نباید کمتر از 800 در هزار باشد.
برای تشخیص زیورآلات پلاتین باید به دو علامت توجه کرد. اول مارک PT که مشخصه پلاتین میباشد و دوم مارک بینالمللی پلاتین به همراه عیار مصنوع که به صورت 950 مشخص میشود.
برای خواندن بخش اول- راهنمای انتخاب طلا و جواهر مناسب- اینجا کلیک کنید.