1- مصرف روزانه 6 قاشق چای خوری چای خشک که معادل حدود 12 لیوان چای است، کاملاً بی ضرر است.
2- زنان باردار در مصرف چای باید تعادل را رعایت کنند. میزان کافئین مصرفی در زنان باردار بهتر است کمتر از 300 میلی گرم معادل با 3 تا 5 لیوان چای باشد.
3- زنان شیرده توجه کنند مصرف کافئین( چای یا قهوه) بیش از اندازه باعث اختلال در خواب کودک شیرخوار می شود.
4- نوشیدن چای به خصوص در حجم زیاد و غلیظ بلافاصله پس از غذا می تواند مانع جذب آهن غذا از طریق روده شود. این موضوع نتیجه ترکیب تانن های چای با املاح فلزی بوده که به صورت ترکیب بزرگ و سنگین و غیرقابل جذب درآمده و دفع می گردند.
5- چای تازه دم دارای حداکثر میزان کافئین است که در این صورت خاصیت رفع خستگی آن زیاد است، ولی هرچه چای کهنه تر می شود، میزان کافئین آن کم می شود. این مسأله به این صورت است که در دقایق اول حداکثر میزان کافئین در آب جوش حل شده و در مراحل بعدی، این کافئین آزاد شده، با تانن ها ترکیب می شوند و از دور خارج می شوند. بنابراین چای مانده یا کهنه دارای حداقل کافئین است.
6- چون گیاه چای سیاه و چای سبز یکی است و فقط در تولید آنها تفاوت وجود دارد، لذا موارد و خواص این دو نوع چای در بسیاری از موارد مشابه است و در چند مورد با هم تفاوت دارند.
7- امروزه از چای در تهیه شامپوها به دلیل داشتن ترکیبات تاننی( قابض) که باعث سفت شدن پوست سر می شود، استفاده می کنند. همچنین چای خشک داروی خوبی به عنوان ضد اسهال است. می توان برای کنترل بعضی از اسهال ها به مدت 3 روز و هر روز 7 تا 10 گرم چای خشک را پودر کرده و مصرف نمود.
8- رنگ، طعم و بوی چای به مراحل تخمیر و به عمل آوردن آن بستگی دارد ولی برای بازیابی بهتر و رقابت به بعضی چای ها عطر و رنگ مصنوعی اضافه می شود تا ظاهری زیبا و معطر داشته باشند.
9- این که گفته می شود چای برای افرادی که مشکل قلبی دارند مضر است، صحیح نیست، بلکه این افراد نباید در مصرف چای زیاده روی کنند، چون کافئین موجود در چای که جسم اصلی آن می باشد جسم محرکی است و مصرف بیش از اندازه باعث تحریکات زیادی در این گونه افراد می شود. لذا مصرف چای کمرنگ و در حد تعادل برای افراد با مشکلات قلبی ضرری نداشته و حتی ممکن است به آنها کمک کند.
منبع:کوچه ما، شماره 11