ماهان شبکه ایرانیان

روستای سوسرا

سوسرا از دو کلمه (سو) به معنی آب که یک کلمه ترکی است و (سرا) که به معنی خانه و یک کلمه فارسی است تشکیل شده است

سوسرا از دو کلمه (سو) به معنی آب که یک کلمه ترکی است و (سرا) که به معنی خانه و یک کلمه فارسی است تشکیل شده است . در واقع سوسرا به معنی «خانه آب» است که به دلیل وجود رودخانه نسبتاً پرآب و چشمه‌هایی که آب آشامیدنی این منطقه را فراهم می‌کند مناسب این روستا است. رودخانه‌ای که در کنار سوسرا است باعث رونق و آبادانی روستا شده است و می‌تواند یکی از عوامل تأثیرگذار ایجاد این روستا در یک منطقه فرعی باشد.‏
روستای زیبای سوسرا با ارتفاع 1565 و از جنوب به جنگلهای توسکا دره ختم می‌شود . سوسرا در کنار یک رودخانه واقع شده است که به رودخانه خرمارود سرازیر می‌شود و این رودخانه پس از طی مسافت طولانی به گرگان رود و سرانجام به دریای خزر می‌ریزد.
این روستا از نظر تقسیمات کشوری یکی از روستاهای بخش چشمه ساران است که مرکز این بخش شهر نوده خاندوز شهرستان آزادشهر می‌باشد. سوسرا در کنار پادگان آموزشی که پادگان نوده نیز نامیده می‌شود واقع شده است و به همین دلیل ممکن است افراد زیادی در ایران نام سوسرا را شنیده باشند .
آب و هوای سوسرا معمولاً معتدل است و می‌توان گفت جز مناطقی با هوای معتدل و مرطوب استان گلستان محسوب می‌شود . روستای سوسرا از نظر وزش باد در منطقه ای بادگیر قرار گرفته است که این باد‌ها در پاییز به اوج می‌رسند. این بادها که گرم هستند باعث مشکلات زیادی برای مردم می‌شوند و مردم باران را نسبت به این بادهای آزاردهنده ترجیح می‌دهند .
بیشترین باران در این روستا در فصل بهار و کمترین آن در تابستان می‌بارد و با توجه به خشکسالی‌های اخیر این توازن تغییر محسوسی داشته است . در اواخر تابستان نیز باران‌های سیل آسای زیادی می‌بارد که با توجه به اینکه روستا دارای شیب ملایمی است از خطر سیل مصون می‌ماند و این یکی از عنایات خداوند به مردم می‌باشد اما نکته منفی این سیل‌ها زمین‌های کشاورزی مردم در منطقه ای بنام (چیله) است که در کنار رودخانه خرمارود واقع شده است و در سالهای اخیر باعث نابودی محصولات و حتی بعضی از زمینهای کشاورزی در این منطقه شده است .
شغل اصلی مردم سوسرا کشاورزی است و از محصولات کشاورزی که در این روستا کشت شده است می‌توان به گندم ، جو ، برنج ، کدو و صیفی جات را نام برد . از جمله مشاغل دیگر موجود در این روستا می‌توان به کارهای اداری و فرهنگی اشاره کرد و همچنین یکی از مشاغل سخت که افراد زیادی مشغول به آن هستند یعنی کار در معدن اشاره کرد . این افراد در مجموعه معادن استخراج زغال سنگ که به معادن قشلاق معروف است اشتغال دارند و از دیگر شغل‌های موجود می‌توان کار با وسایل حمل و نقل سنگین و سبک را نام برد و همچنین استخدام در مراکز ارتش و نیروهای مسلح که با توجه به نبود شغل مناسب در این منطقه جوانان به استخدام در این مراکز روی آورده اند . با توجه به این مطالب 90% مردم سوسرا از وضعیت معیشت و اقتصاد خوبی برخورداند .
مذهب تمام مردم سوسرا شیعه 12 امامی است و هیچ مذهب دیگری بجز شیعه در این روستا وجود ندارد و از نظر اقوام همه مردم بومی هستند و یا در این روستا قبلاً ساکن بوده اند و یا از روستاهایی که در قسمت‌های بالاتر از سوسرا واقع هستند به این روستای زیبا مهاجرت کرده اند و در کنار مردم این روستا زندگی می‌کنند و از نظر قومی می‌توان گفت تمام مردم سوسرا ایرانی اصیل هستند و همچنین زبان آنها فارسی هست که به صورت محلی صحبت می‌شود.
مردم سوسرا مردمی مذهبی و دوستدار اهل بیت (ع) هستند . سوسرا در سالهای پیش مسجد جامعی داشت که قدیمی شده بود و برای ساختن مسجد جامع جدید آن مسجد را خراب کردند و مسجد جدید که خیلی بزرگتر و زیباتر از مسجد قدیمی است ساخته شد . یکی از زیباترین اخلاق مردم شرکت در ساختن این مسجد بود به این صورت که این مسجد نسبتاً بزرگ با هزینه تمام مردم این روستا ساخته و در تابستان 1386 افتتاح شد . در این طرح بزرگ مردم با گرفتن وام‌های بدون سود و همچنین کمکهایی که در ماه‌های رمضان و محرم پرداخت می‌کردند توانستند زیباترین مسجد را در منطقه بسازند و بهترین دستاورد ساخت این مسجد اتحاد مردم بود همه مردم و از همه اقشار با توجه به توان خود اقدام به ساخت مسجد کردند و می‌توان گفت تک تک مردم به ساخت این مسجد کمک کردند . سوسرا همچنین دارای یک حسینیه است که بعضی از مراسمات مذهبی در آن برگزار می‌شود.
در کل مردم سوسرا مردمانی خونگرم و مهمان نواز و صمیمی هستند و برای همین یکی از زیباترین و برترین روستاهای ایران روستای سوسرا است .

روستای سوسرا

روستای سوسرا

روستای سوسرا

روستای سوسرا

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان