پایان کاوش ۲۰ ساله‌ی کاسینی؛ فضاپیمای ناسا در جو زحل نابود شد

فضاپیمای «کاسینی» (Cassini) نابوده شده است. این فضاپیما دیروز صبح وارد جو بالای زحل شد و مدتی نگذشت که ارتباط ناسا با کاسینی کاملا قطع شد. کاسینی در طول فرود خود به سمت زحل، از کار افتاده است. نابود شدن کاسینی رسما به ماموریت ۱۳ ساله‌ی این فضاپیما در سیاره‌ی زحل پایان می‌دهد؛ ماموریتی که بخشی از سفر بلند و بالای کاسینی در ۲۰ سال گذشته در فضا بود.

پایان کاوش 20 ساله‌ی کاسینی؛ فضاپیمای ناسا در جو زحل نابود شد
پایان کاوش 20 ساله‌ی کاسینی؛ فضاپیمای ناسا در جو زحل نابود شد

فضاپیمای «کاسینی» (Cassini) نابوده شده است. این فضاپیما دیروز صبح وارد جو بالای زحل شد و مدتی نگذشت که ارتباط ناسا با کاسینی کاملا قطع شد. کاسینی در طول فرود خود به سمت زحل، از کار افتاده است. نابود شدن کاسینی رسما به ماموریت 13 ساله‌ی این فضاپیما در سیاره‌ی زحل پایان می‌دهد؛ ماموریتی که بخشی از سفر بلند و بالای کاسینی در 20 سال گذشته در فضا بود.

همه چیز در ابتدا با توجه به برنامه‌های ناسا پیش رفت. سال‌ها بود که تیم کاسینی قصد داشت تا این فضاپیما را به داخل زحل بفرستد. دو قمر زحل، «انسلادوس» و «تایتان» طبق مطالعات مستعد میزبانی حیات هستند و ناساس می‌خواهد این دو قمر را در آینده هم بررسی کند. با این حال، ناسا نمی‌خواست تا کاسینی به صورت اتفاقی به یکی از این قمرها برخورد و میکروب‌های زمین را وارد آن‌ها کند. در نتیجه تیم کاسینی تصمیم می‌گیرد تا کاسینی را به زحل برای انجام چند پژوهش آخر، نزدیک کند. کاسینی هم با ورود به زحل، نابود می‌شود.

این اتفاق برای خیلی از افراد در تیم کاسینی، از نظر احساسی سنگین بود. برخی از آن‌ها دهه‌ها بود که روی این فضاپیما کار می‌کردند. کاسینی در سال 1997 به فضا پرتاب شد. این فضاپیما برای رسیدن به زحل، 2.2 میلیارد مایل را در هفت سال طی کرد. کاسینی سپس بیش از یک دهه را پیرامون این سیاره و قمرهای زیاد اطراف آن، گردش کرد. کاسینی اکتشافاتی داشت که خیلی از محققان ناسا انتظار آن را هم نداشتند؛ اکتشافاتی مثل اینکه انسلادوس یک اقیانوس بزرگ زیر پوسته‌ی خود دارد و ممکن است در این اقیانوس، حیات جریان داشته باشد. اطلاعات زیادی هم به لطف کاسینی از طبیعت تایتان کسب شد و دانشمندان متوجه شدند که این قمر رودخانه‌ها و حوض‌هایی از متان در سطح خود دارد.

در آخرین ماه‌های فعالیت خود هم کاسینی اطلاعات بسیار خوبی ارسال کرد. در اردیبهشت امسال، تیم کاسینی این فضاپیما را برای آخرین بار به دور زحل به گردش در آوردند. این گردش بین حلقه‌های زحل و خود سیاره صورت گرفت و کاسینی را از هر زمان دیگری به زحل نزدیک کرد. کاسینی 22 گردش داشت و در هر گردش، ازکنار تایتان عبور کرد. هر بار عبور از کنار تایتان، فشار جاذبه‌ی این قمر، کاسینی را به سمت آن نزدیک‌تر کرد. در آخرین گردش از کنار تایتان، کاسینی بسیار به این قمر نزدیک شده بود که از خط حرکت خود خارج شود و به سمت زحل سقوط کند.

با این حال حتی پریروز کاسینی عکس‌های بسیار خوبی از انسلادوس ارسال کرد. این فضاپیما هم‌چنین تصاویر بسیار خبوی از تایتان و حلقه‌های زحل گرفت. حتی چند ساعت قبل از اینکه کاسینی وارد جو زحل شود، تیم این فضاپیما آن را کمی چرخاندند تا آنتن رادیویی آن به سمت زمین و تجهیزات تحقیقاتی آن به سمت زحل باشد. کاسینی توانست اطلاعات زیادی از جو زحل دریافت و آن را در سریع‌ترین زمان ممکن به زمین ارسال کند.

کاسینی دیگر وجود ندارد، ولی تحقیقات و ماموریت محققان ناسا هنوز هم ادامه خواهد داشت. آن‌ها آخرین داده‌های ارسال شده از سوی کاسینی و هم‌چنین تمام اطلاعاتی که در در این همه سال کاسینی ارایه داده است را بررسی خواهند کرد. شاید سال‌ها طول بکشد تا دانشمندان بتوانند کاملا آخرین مشاهدات پیش از مرگ کاسینی را بررسی کنند.

منبع: The Verge

12+
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان