پتاسیم یک ماده معدنی ضروری برای بدن است که در واکنشهای حیاتی بسیاری نقش دارد. از آنجایی که پتاسیم در داخل بدن تولید نمی‌شود دریافت کافی آن از رژیم غذایی بسیار ضروری است. درکشور ما ایران بسیاری از افراد میزان کافی پتاسیم دریافت نمی‌کنند و در یک مطالعه آماری تعداد افرادی که به میزان کافی پتاسیم می‌خورند در حدود 10 درصد است. دلیل این موضوع می‌تواند بیشر به علت دریافت کم سبزیجات و میوه باشد که متاسفانه در کشور ما ایران با وجود فراوانی و ارزانی مصرف کمی دارد. دریافت کافی پتاسیم با سلامت قلب و عروق، استخوان بسیار مهم است و به ویژه اهمیت اصلی پتاسیم در تنظیم فشار خون است و می‌تواند خطر حمله قلبی را کاهش می‌دهد. در این مقاله به لیستی از مواد غذایی که غنی از پتاسیم هستند اشاره شده است.

لوبیای سفید

لوبیا و عدس منابع غذایی بسیار غنی از پتاسیم هستند. لوبیای سفید منبع بسیار خوبی از پتاسیم است و در یک فنجان لوبیای پخته در حدود 830 گرم پتاسیم وجود دارد. علاوه بر آن لوبیای سفید حاوی تیامین، فولات، آهن و منیزیوم است. از خواص تغذیه ای بسیار خوب لوبیا وجود میزان فیبر بالا  است، به صورتی که خوردن یک کاسه لوبیا در حدود 75% از نیاز روزانه بدن فیبر را تامین می‌کند.

سیب‌زمینی و سیب‌زمینی شیرین

در هنگام صحبت از مواد مغذی سیب‌زمینی شاید از بهترین سبزیجات شناخته نباشد ولی در مورد پتاسیم، سیب‌زمینی از غنی‌ترین منابع پتاسیم است. یک عدد سیب‌زمینی پخته در حدود یک سوم نیاز بدن به پتاسیم را تامین می‌کند.نکته قابل توجه در مور دسیب‌زمینی این است که اکثر مواد مغذی آن از جمله پتاسیم درون پوست سیب‌زمینی است، پس به جای پوست کند آن را خوب شسته و سپس بپزید. سیب زمینی شیرین از دیگر سبزیجات این خانواده است که خواص تغذیه‌ای بیشتری دارد. سیب‌زمینی شیرین علاوه بر اینکه منبع غنی از پتاسیم است حاوی میزان فراوان ویتامین c  و همینطور ویتامین B6 است، همینطور سیب‌زمینی شیرین می‌تواند 4 برابر نیاز بدن به ویتامین A را تامین کند.

اسفناج

اسفناج از سبزیجات پر فایده است. یک فنجان اسفناج پخته در حدود 20 دزصد نیاز بدن به پتاسیم را تامین و آن را به یک انتخاب غذایی خوب تبدیل می‌کند. در اسفناج مواد مغذی دیگری نیز مثل ویتامین a، ویتامین kو 90 درصد نیاز بدم به منیزیوم مواد غذایی وجود دارد.