فردین آقابزرگی در گفتوگو با ایسنا، درباره علل افت یکباره دماسنج بازار سرمایه بعد از چند روز رشد، اظهار کرد: مجموعه عوامل بنیادی که باعث رشد دماسنج بازار سرمایه شده است همچنان به قوت خود باقی هستند، اما در طی یکی دو روز گذشته سرمایهگذاران به شدت محتاطتر شدهاند و این موضوع در تصمیمگیری آنها درباره خرید و فروش بیتاثیر نبوده است.
وی ادامه داد: حذف معاملات در سهمهای بزرگی مثل فولاد روبه کاهش است و این یعنی عده کمی سعی دارند سهام خود را به فروش برسانند. هرچه نابهسامانیها ادامه داشته باشد احساس نگرانی بیشتر میشود و سطح قیمتها پایینتر میآید، ولی با برطرف شدن این موضوعات کماکان اوضاع رو به بهبود است و سود آوری برخی از شرکتها همچون شرکتهای گروه فلزات اساسی سودآوری بیشتری خواهند داشت.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به اینکه با توجه به عوامل بنیادی فکر میکنید شاخص کل بتواند تا آخر سال رقم 100 هزار واحدی را رد کند، گفت: به نظر من اگر مسائل حاشیهای را در نظر نگیریم من تا شاخص 100 هزار واحدی فاصله آنچنانی نمیبینم به طوری که حتی امکان دارد این رقم بالاتر از کانال 100 هزار واحدی هم برود.
آقابزرگی افزود: افزایش قیمت ارزها کماکان به همین ترتیب ادامه دارد. ما دیروز شاهد رشد 50 تومانی برخی از ارزها بودیم. این موضوع روی نرخ فروش سهمهای شرکتهایی که مواد اولیه خود را با ارزهای خارجی تهیه میکنند تاثیر دارد و با افزایش قیمت ارزها و به بیانی کاهش ارزش پول ملی سودآوری این شرکتها افزایش خواهد یافت و به تبع آن قیمت سهمها بالا میرود.
وی اضافه کرد: در بودجهای که دولت برای سال 1397 پیشبینی کرده بود قرار بود با افزایش قیمت حاملهای انرژی بخشی از کسری بودجه پوشش داده شود که با منتفی شدن آن این کسری بودجه روی بنگاهها و شرکتهای دولتی تاثیر خواهد داشت و بنیه مالی دولت ضعیفتر خواهد شد.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: از طرفی همواره به صورت سنتی قیمت کالاها در شب عید بالا میرود و این موضوع باعث ایجاد تورم میشود. این تورم میتواند در افزایش دماسنج بازار سرمایه اثرگذار باشد.
آقابزرگی افزود: از طرفی معمولا احساس نگرانی از کاهش ارزش پول ملی موجب سرمایه گذاری در بورس میشود ضمن اینکه اخبار احتمال وضع مالیات به سود سپردهها نیز میتواند به حرکت جریان بازار پول به بازار سرمایه تاثیرگذار باشد.