چین به تازگی تکنولوژی تشخیص چهره را به سیستم های پیشرفته نظارتی خود در منطقه سین کیانگ افزوده که در غربی ترین ناحیه این کشور قرار دارد و عموما مسلمانان اویغور در آن سکونت دارند.
طبق گفته های منبعی ناشناس که خواسته نامش فاش نشود مرزهای این منطقه از طریق برخی نرم افزاری خاص مشخص شده و تحت نظارت قرار دارد. به این ترتیب زمانی که یکی از ساکنین سین کیانگ 300 متر از محدوده امن تعیین شده فاصله بگیرد، مقامات دولتی چین باخبر می شوند.
در سیستم نظارتی جدید که تحت عنوان پروژه هشدار از آن یاد شده و یکی از پیمانکاران دولتی چین در حوزه دفاعی متولی اش است، چهره افراد با فهرستی از مظنونین مطابقت داده می شود. این پروژه نیز در اصل بخشی از تلاش های دولت چین برای جلوگیری از بروز حملات تروریستی است که از طریق جمع آوری اطلاعات بیومترک میلیون ها نفر از شهروندان این کشور (بین سنین 12 تا 65 سال) کلید خورده.
پکن اما در واکنش به انتقادات صورت گرفته در این باره مدعی شده که این اقدامات برای پیشگیری از نمونه های متعدد توسل به خشونت و ناآرامی بوده که برخی افراط گرایان در کشورهای دیگر به راه انداخته اند.
گفتنی است چین هم اکنون بزرگ ترین سیستم نظارتی دنیا را در اختیار دارد که در برگیرنده 170 میلیون دوربین مراقبتی در سرتاسر خاک آن می شود. این کشور در نظر دارد که 400 میلیون دستگاه دوربین جدید را هم ظرف سه سال آینده به این مقدار بیافزاید.
چین در نظر دارد که 400 میلیون دستگاه دوربین جدید را هم ظرف سه سال آینده به این مقدار بیافزاید
اقدام تازه چین نیز همانطور که در ابتدای این مطلب اشاره شده اضافه کردن تکنولوژی تشخیص چهره به این دوربین هاست که با کمک شرکت های فعال در عرصه هوش مصنوعی رقم خورده است.
قبلا در خبرها خواندید که چین برای نظارت بر جمعیت 1.3 میلیارد نفری خود تصمیم گرفته کلیه استان های این کشور پهناور را به دوربین های نظارتی مجهز کند اما این بار هدف جمعیت قلیل مسلمانان ساکن در نواحی غربی هستند که تدابیر امنیتی سخت گیرانه تری در مورد آنها اتخاذ شده است.