بیماری دیابت به دو نوع اصلی‌ دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 تقسیم بندی می‌شود. در بیماری نوع 1 فرد به صورت مادرزادی نمی‌تواند میزان کافی‌ انسولین در بدن تولید کند و این افراد تا پایان عمر وابسته به تزریق انسولین هستند. در بیماری نوع 2 نیز عوامل ژنتیکی‌ مهم است ولی‌ عوامل خطری مثل اضافه وزن، نداشتن فعالیت بدنی، و رژیم غذایی ناسالم و استعمال دخانیات نقش مهمی‌ در ابتلای فرد به این بیماری دارد. در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نیز انسولین در بدن به میزان کافی‌ تولید نمی‌شود یا اینکه سلوهای بدن حساسیت خود را به انسولین از دست می‌دهند. داشتن رژیم غذایی که بتواند قند خون را در این افراد کنترل کند بسیار مهم است، و میان وعده سالم می‌تواند کمک زیادی کند.

انتخاب کردن میان وعده سالم و بدون ضرر برای افراد دیابتی کار دشواری است. نکته کلیدی در این است که میان وعده باید حاوی فیبر بالا، پروتئین و چربی‌ مفید باشد. این نوع از میان وعده می‌تواند که قندخون را در فرد دیابتی کنترل کند. از سوی دیگر مهم است که میان وعده سرشار از مواد مغذی باشدِ که بتواند به سلامت کلی‌ فرد کمک کند. در این مطلب به مواد غذایی پرداخته شده است که بر اساس شواهد علمی موجود می‌تواند یک میان وعده بسیار مناسب برای همه به ویژه در افراد مبتلا به بیماری دیابت باشد.

غذا

تخم‌مرغ‌ آب‌پز یا بخارپز

تخم مرغ‌ آب‌پز یک میان وعده بسیار مناسب برای افراد دیابتی است. پروتئین موجود در تخم‌مرغ‌ بسیار بالا است که می‌تواند در کنترل قند خون در افراد دیابتی بسیار مفید باشد چرا که از بالا رفتن ناگهانی قند خون جلوگیری می‌کند. در یک مطالعه انجام شده در افراد دیابتی که روزی دو عدد تخم مرغ‌ برای 2 هفته مصرف می‌کردند نشان داده شد که قند خون ثبات بیشتری در مقایسه با گروه دیگر داشته است. همینطور سایر شاخصه‌های خونی دیابت در آنها مثل هموگلوبین A1C نیز پایین‌تر بودهکه شاخصه قند خون مناسب در طولانی‌ مدت است.

مصرف ماست با تمشک

ترکیب ماست طبیعی کم‌چرب و تمشک وحشی یک میان وعده فوق‌العاده برای همه و همینطور افراد دیابتی است. نکته مهم اول این است که میزان فراوان آنتی‌اکسیدن موجود در تمشک می‌تواند میزان التهاب در بدن را کاهش دهد و در نتیجه از آسیب رسیدن به سلول‌ها پیشگیری کند، این شامل ارگان‌های که مسئول تولید هورمون انسولین نیز می‌شوند است. علاوه بر آن تمشک منبع بسیار خوبی‌ از فیبر است، به عنوان مثال یک فنجان از تمشک در حدود 4 گرم فیبر دارد که به تثبیت قند خون کمک می‌کند. ماست دارای خاصیت تثبیت کننده قند خون است و می‌تواند قند خون را کاهش دهد، بخشی از این اثر به دلیل وجود پروبیوتیک است که می‌تواند توانایی بدن در آزاد سازی قند را از غذا بهبود دهد.

بادام

بادام از از بهترین میان وعده‌های سرشار از مواد مغذی است. در یک مشت بادام می‌توان در حدود 15 نوع مختلف از ویتامین‌ها و مواد معدنی پیدا کرد و هم چنین میزان بالا منگنز، منیزیوم و ریبفلاوین. مطالعات نشان داده است که مصرف بادام می‌تواند به کنترل قند خون کمک کند. در یک مطالعه انجام شده در بین 20 نفر بالغ مبتلا به دیابت مصرف 60 گرم بادام در روز سبب کاهش قند خون تا 10 درصد شده است. از خواص بادام که به تثبیت قندخون کمک می‌کند فیبر بالا موجود در این ماده غذایی در ترکیب با پروتئین و اسیدهای چرب بسیار مفید است‌که همه می‌تواند در کنار هم به بهبود وضعیت افراد دیابتی کمک کند.