شناسه : ۷۶۳۶۰۳ - چهارشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۵۱
مصرف مغزها برای قلب شما مفید است
حمله قلبی اولین و اصلیترین عامل مرگو میر در سراسر دنیا است و در زنان از مردان بیشتر رخ میدهد
حمله قلبی اولین و اصلیترین عامل مرگو میر در سراسر دنیا است و در زنان از مردان بیشتر رخ میدهد. عوامل مختلف زیادی در بروز و پیشرفت حمله قلبی نقش دارند که از جمله آن میتوان به استعمال دخانیات، کشیدن سیگار، نداشتن فعالیت بدنی منظم، مصرف نوشیدنیهای الکلی، چای و استرس اشاره کرد. یکی از نکات مهم در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و همینطور حمله قلبی دنبال کردن رژیم غذایی متعادل و سرشار از مواد مغذی، میوه و سبزیجات تازه است. در کنار آن برخی از مواد غذایی توسط دانشمندان برای اثر آنها در کاهش خطر حمله قلبی مطالعه شدند، از جمله آن میتوان به مصرف مغزها و آجیل اشاره کرد.
تحقیقات نشان دهنده آن است که بادام زمینی، مغز گردو و مغزهای درختی مثل بادام میتواند ریسک حمله قلبی را کاهش دهد. مصرف کردن مقدار کافی از مغزها و آجیل میتواند که ریسک حمله قلبی را کاهش میدهد. نتیجه یک تحقیقات گسترده نشان دهنده آن است که رابطه مستقیم بین افزایش مصرف مغزها و کاهش خطر حمله قلبی وجود دارد. در این تحقیقات نشان داده شده که مصرف 28 گرم مغز و آجیل سبب کاهش 6 درصدی خطر حمله قلبی میشود و خطر بیماری قلبی را نیز 13 درصد کاهش میدهد.
چرا مصرف مغزها برای قلب مفید است
مغزها برای مدت طولانی به عنوان میان وعده بسیار خوب که برای سلامتی فواید زیادی دارد شناخته شده است. مغزها حاوی پروتئین و همینطور چربیهای بسیار مفید هستند. چربی موجود در مغزها که اسید چرب تک زنجیره غیر اشباع است میتواند سبب کاهش کلسترول خون شود و به همین علت به محافظت از قلب کمک زیادی میکند. مغزها حاوی مواد مغذی و همینطور فیبر هستند که میتواند سبب کاهش التهاب در بدن شود و به همین علت از آسیب رسانی به دیواره عروق پیشگیری میکند.
دیدگاه علمی نسبت به مصرف چربی تغییر کرده است
محافظت از قلب فقط با کاهش دادن میزان کل چربی در رژیم غذایی کافی نیست. مهم این است که به میزان کافی از چربیهای مفید خورده شود. در گذشته باور بر این بود که تمام انواع چربی سبب افزایش خطر حمله قلبی میشود. اما با گسترده شدن دانش تغذیه مشخص شده است که نوع چربی مصرفی اهمیت بیشتری در مقایسه با میزان چربی مصرفی دارد. مصرف چربیهای اشباع مثل چربی موجود در گوشت قرمز و لبنیات باید محدود شود و در مقابل آن مصرف چربی غیر اشباع افزایش پیدا کند. این نوع چربی در ماهی، مرغ، مغزها، و گردو و روغن زیتون وجود دارد.