مسافرت با خودرو شخصی
تعطیلات که فرا میرسد، جنب و جوش دیگری میان مردم دیده میشود. بعضیها مسافرت با هواپیما را ترجیح میدهند، عدهای بلیت قطار رزرو میکنند، بعضیها با اتوبوس میروند و بعضیها هم دوست دارند با اتومبیل خودشان به سفر بروند. در مسافرت با خودروی شخصی نکاتی وجود دارد که باید رعایت شود تا ایام تعطیل خاطره خوبی به همراه داشته باشد. آنچه در سفر با خودروی شخصی مهم است، رعایت نکات ایمنی و رسیدن به مقصد با سلامت کامل همه اعضای خانواده است.
رانندگی چنان با کارهای روزمره ما عجین شده که گاه به هیچوجه به این موضوع فکر نمیکنیم که چطور نکات ایمنی را باید رعایت کنیم. پشت فرمان نشستهایم و فراموش میکنیم که جسمی چند کیلویی از آهن را میرانیم، آن هم با سرعتی زیاد و تحت شرایط غیرقابل پیشبینی. اما چه خوب است پیش از شروع به رانندگی، زمانی که هنوز ماشین یا وسیله نقلیه را روشن نکردهاید، از خود دو سوال بپرسید:
1) آیا واقعا برای رانندگی آماده و سرحال هستید؟ 2) آیا خودروی شما برای حرکت در جاده آماده است و وسایل و تجهیزات ضروری مانند لاستیک زاپاس، جک، آچار، زنجیر چرخ، روغن و بنزین کافی دارد؟ خوب است بدانید که وسیله معیوب و خراب، سرنشینان خود را به کشتن می دهد. پس همیشه خودروی خود را بررسی کنید تا بدون عیب و نقص باشد.
مرتب وضعیت لاستیکها و میزان باد آنها، وضعیت ترمز، آب رادیاتور، روغن کلاچ ترمز و موتور را بررسی کنید. هنگامی که پشت فرمان نشستهاید، آینهها را بررسی کنید و اگر تیغههای برفپاککن کثیف یا شکسته بود، آنها را درست کنید. شیشههای ماشین به خصوص شیشه عقب را به طور کامل تمیز کنید تا دید کافی داشته باشید. مخزن آب را پر کنید. بخاری یا کولر ماشین را بررسی کنید. لاستیک اضافی داشته باشید و از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید. پیش از اینکه موتور خودرو را روشن کنید، در صورت لزوم عینک آفتابی بزنید و کمربند ایمنی را ببندید.
از مسافر کناری خود و تا حد امکان از سرنشینان دیگر ماشین هم بخواهید کمربند ایمنی خود را ببندند. از قرار دادن وسایل اضافی مانند بالش یا کیف در قسمت پشت صندلیهای عقب که مانع دید راننده میشود، خودداری کنید. خستگی و خواب آلودگی در حین رانندگی، عامل اصلی 30 درصد تصادفات در آزادراه ها و 20 درصد تصادفات جاده ای است.
بیداری شبانه و کاهش هشیاری عامل بسیار خطرناکی در بروز تصادفات مرگبار است که متأسفانه اغلب افراد بخصوص رانندگان آن را دست کم می گیرند. برای کاهش هر چه بیشتر خطر تصادفات، ضروری است هنگامی حرکت کنیم که به خوبی استراحت کرده و لحظه حرکت را درست انتخاب کرده باشیم.
نکات مهم سفر با خودروی شخصی
1-حتماً سطح آب رادیاتور را بررسی کنید.
2-مخزن شیشه شور را بررسی کنید و آب درون آن را تا نقطه معین پر کنید.
3-لاستیکها را از نظر فرسودگی بررسی کنید و در صورت فرسوده بودن و نداشتن آج کافی آنها را تعویض کنید.
4-تنظیم باد لاستیکها از عوامل مهمی است که حتماً باید بررسی شود، کم یا زیاد بودن باد لاستیکها باعث بالا رفتن مصرف سوخت و کشیدگی فرمان اتومبیل به طرفین میشود.
5-درست عمل کردن سیستم ترمز و ترمز دستی از موارد بسیار مهمی است که شما حتماً به آن توجه دارید. زیرا در جادهها و آزادراهها به دلیل اینکه سرعت وسیله نقلیه از مناطق داخل شهر بیشتر است ایمنی و سلامت سیستم ترمز از اهمیت خاصی برخوردار است. اگر لنتهای وسیله نقلیه به خوبی عمل نمیکند سعی کنید قبل از آغاز سفرتان آنها را تعویض کنید. ترمز دستی را کنترل کنید و در صورت نیاز آن را رگلاژ کنید.
6-فرمان خودروی خود را از نظر (نداشتن خلاصی) و روان بودن و نداشتن پوسیدگی در قسمتهای جعبه فرمان بررسی کنید.
7-بررسی تمام سیستمهای روشنایی از قبیل چراغهای ترمز، دنده عقب، دینام، چراغهای عقب و جلو، نور پایین و بالا، راهنما، چراغهای پشت صفحه کیلومتر بسیار اهمیت دارد، خرابی هرکدام از این قسمتها میتواند در طول مسیر شما را دچار مشکل کند.
8-لولههای روغن ترمز، سیلندرهای ترمز و اتصالات ترمز را از نظر پوسیدگی یا خراشیدگی و نشتی بررسی کنید و اگر احساس میکنید ممکن است یکبار این قسمتها در آینده دچار مشکل شود حتماً یدک آن قطعه را همراه داشته باشید.
9-کارکرد صحیح و درست تسمه پروانه سیستم فنی ماشین بسیار مهم و تأثیر گذار است و مرتباً این قسمت از وسیله نقلیه خود را بررسی کنید و همیشه حتی هنگام تردد در سطح شهر هم به این موضوع توجه کنید.
10-از پاک بودن سیستم سوخت رسانی اطمینان حاصل کنید. هواکش، توری پمپ بنزین، لولههای بنزین را از باک به پمپ بنزین و از پمپ بنزین به کاربراتور بررسی کنید، چون کوچکترین انسداد در این لوله میتواند بسیار خطرناک باشد.
11-بازدید شمعها، پلاتین، وایرها، درب دلکو، چکش برق و کویل نیز اهمیت دارد.
12-حتماً از سالم بودن وسایل ایمنی چون قفل درها، کمربند ایمنی، قفل صندوق عقب اطمینان حاصل کنید.
13-بوق، برف پاک کن، کیلومتر شمار، دورسنج موتور، درجه بنزین و آب را بررسی کنید.
14-همیشه لاستیک زاپاس را چک کنید، جک و جعبه آچار و کمکهای اولیه و کپسول آتش نشانی که از مهمترین وسایل ضروری در وسیله نقلیه است را فراموش نکنید.
15-به همراه داشتن پتو، چراغ قوه، طناب، شیشه آب، لوازم یدکی خودرو میتواند هنگام بروز مشکل یاریگر شما باشد.
گردآوری توسط : مجله دلگرم