کیسه فریزرهای پلاستیکی علاوه بر مشکلات زیست‌محیطی که برای سیاره ما ایجاد می‌کنند، به سلامت مواد غذایی ذخیره شده هم لطمه می‌زنند. بنابراین باید به دنبال جایگزینی طبیعی برای آنها که قابلیت استفاده مجدد هم داشته باشند، بگردیم. ما در این مطلب پیشنهادی برای ساخت پوشش‌های پارچه‌ای طبیعی برای بسته‌بندی کردن مواد غذایی به شما خواهیم داد، پس با ما همراه باشید. 

مواد و وسایل لازم:

  • پارچه کتانی
  • قیچی زیگزاگی

    بسته‌بندی غذا

  • کاغذ پوستی

    بسته‌بندی غذا

  • پودر یا گرانول‌های موم

    بسته‌بندی غذا

  • اتو
  • یک تخته برش بزرگ (یا هر سطح صاف دیگری که با روزنامه یا پارچه پوشانده شده باشد)

مراحل کار:

  1. پارچه‌ها را بشویید و خشک کنید. آنها را با قیچی زیگزاگی (برای اینکه لبه‌های آن ریش ریش نشود) به قطعات چهارگوش با ابعاد مختلف (برای پوشاندن یک ظرف بزرگ و یا بسته بندی مواد غذایی کوچک) تقسیم کنید. 

    بسته‌بندی غذا

  2. یک سطح صاف را با چیزی که بتواند حرارت را تحمل کند بپوشانید. سپس دو کاغذ پوستی بزرگ (بزرگ‌تر از تکه پارچه‌ها) بردارید و یکی از آنها را به سطح زیرین بچسبانید. یک تکه از پارچه را روی کاغذ پوستی پهن کنید و پودر موم را در همه سطح آن بپاشید.

    بسته‌بندی غذا

  3. کاغذ پوستی دیگر را روی آن قرار دهید و با اتوی داغ روی آن چند بار بکشید. (سمتی از کاغذ پوستی بالایی را که در تماس با موم است علامت بزنید که در استفاده‌های بعدی اشتباهاً اتو را بر این سمت نکشید، زیرا اتو را چسبناک و کثیف می‌کند)

    بسته‌بندی غذا

  4. کاغذ پوستی بالایی را بردارید و کار خود را چک کنید. قسمت‌هایی از پارچه که به اندازه کافی موم به خود جذب نکرده‌اند کمرنگ‌تر از بقیه نقاط باقی مانده‌اند. پودر موم را روی این نقاط بپاشید و دوباره اتو کنید. اگر پارچه شما موم زیادی به خود جذب کرده یک تکه پارچه دیگر را روی آن قرار دهید، پوستی را روی آن بکشید و اتو کنید تا مقداری از موم اضافی را جذب خود کند. 

    بسته‌بندی غذا

نکته: موم اضافی بهتر از کمبود موم روی پارچه است، زیرا در این صورت آب مواد غذایی آبدار داخل بسته بندی به بیرون پس خواهند داد. 

      6. پارچه‌های داغ را به آرامی برداشته و آویزان کنید تا خشک شوند. پارچه بعد از خشک شدن محکم خواهد شد. 

بسته‌بندی غذا

حالا می‌توانید مواد غذایی خود را به زیبایی در این پارچه‌ها بسته بندی کنید و داخل یخچال بگذارید. می‌توانید این بسته‌بندی‌ها را با خود به پیک‌نیک ببرید و از آنها به عنوان سفره هم استفاده کنید، سپس آنها را به خانه برگردانید، بشویید و دوباره استفاده کنید. این روش برای بسته‌بندی خوراکی مدرسه فرزندان‌تان هم روش جذابی است.

بسته‌بندی غذا

 مراقبت از بسته‌بندی‌های پارچه‌ای:

آنها را با دست و با آب سرد بشویید، بتکانید تا صاف شوند و روی بند بیندازید تا خشک شوند. 

بعد از مدتی که پارچه حالت خود را از دست داد، می‌توانید دوباره روش بالا را برای آن تکرار کنید. 

نکات منفی استفاده از این بسته‌بندی‌ها:

این روش برای بسته بندی کوتاه‌مدت مواد غذایی بهتر جواب می‌دهد. پارچه‌های مومی در مقابل مواد غذایی آبدار مقاومت خوبی ندارند و بیشتر برای ذخیره سبزیجات، ساندویچ، بیسکوییت و ... مناسبند. 

نکات مثبت استفاده از این بسته‌بندی‌ها:

این روش سموم حاصل از کیسه‌های پلاستیکی را به مواد غذایی انتقال نمی‌دهد. آنها را می‌توان چندین بار شست و دوباره استفاده کرد، بنابراین زباله کمتری وارد محیط زیست می‌شود. علاوه بر این، با این کار، در هزینه‌های خانواده خود هم صرفه‌جویی خواهید کرد. 

بسته‌بندی غذا