به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی 21 اسفند ماه در آیین بزرگداشت هفته زن که با حضور معصومه ابتکار - معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده - در تالار وحدت برگزار شد، گفت: حوزه فرهنگ، هنر، ادب و رسانه یکی از حوزههای قابل توجهی است که زنان کشور در آن نقش و حضوری موثر داشتهاند.
او ادامه داد: زنان از دیرباز سهم مهمی در هنر ایرانی داشتهاند و بخش زیادی از هنرها و صنایع دستی و سنتی کشور مدیون و وامدار حضور خلاقانه زنان هنرمند است.
صالحی ادامه داد: اگر صنایع دستی و هنرهای سنتی را به عنوان گوهر هویت ایرانی میشناسیم قرنهای متوالی است که مادران و زنان ایرانی در آن نقش داشتهاند و پای آن نشسته و آن را به آسمان زیباییها بردهاند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت تدبیر و امید با اشاره به هنرمندی زنان در حوزههای مختلف از جمله سفالگری، قالی و گلیم بافی، مینیاتور و ... ادامه داد: لباسهای متنوع و هنر زن ایرانی در بخشهای مختلف زیست بوم ایرانی را ساختهاند و با نقش خود آن را به موزه ماندگار تبدیل کردهاند که نه فقط در گذشته که باید در حال و آینده نیز جریان داشته باشد.
صالحی در بخش دیگری از سخنان خود بر افزایش و روند تصاعدی زنان در حوزههای فرهنگ، هنر، ادب و رسانه در دهه معاصر تاکید کرد.
او با اشاره به آمار سهم زنان در حوزه نشر کتاب گفت: در چند دهه اخیر حیات فعال فرهنگ و ادب زنان مشهود است و تصاعد قابل توجهی داشته است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در عین حال در مقایسه آماری نشر کتاب بین زنان و مردان در بازه زمانی سالهای ١٣١٠ تاکنون گفت: در حوزه داستان نویسی در فاصله زمانی سالهای ١٣١٠ تا ١٣٣٩ که کتاب شناسی روشنی هم نداشتهایم تعداد داستان نویسان مرد ٢٧٠ و زنان ٢٥ نفر بودهاند. این نسبت در سالهای ٤٠ تا ٤٩ در بخش مردان ١٣٠ نفر و زنان ٢٥ نفر بودهاند.
صالحی ادامه داد: در سال ٦٣ تعداد داستان نویسان مرد ٢٤١ نفر و زنان ٢٨ نفر بوده است. در سال ٦٣ مردان ٣٣٤ و زنان ٩٥ نفر بودهاند. در سه دهه بعد و در سال ٩٣ تعداد مردان در حوزه داستان نویسی یک هزار و ٧٣٨ و زنان یک هزار و ٦٤٨ نفر بودهاند. این آمار نشان میدهد فاصلههای ١٠ برابری در این فاصله زمانی به تعادل در محصول و تولید آثار ادبی و داستان نویسی رسیده است.
او در ادامه با مقایسه تولید آثار شهر در میان مردان و زنان نیز گفت: در سال ٦٣ تعداد اشعار منتشر شده مردان ٣٥٣ اثر بوده و در بخش زنان ١٢ زن شعر منتشر کردهاند. در سال ٧٣ نیز تعداد ٤٦٧ اثر از سوی مردان و ٥٥ اثر از سوی زنان منتشر شده است. در سال ٨٣ نیز یک هزار و ٧٢٢ اثر از سوی مردان و ٤٩٦ کتاب شعر از سوی زنان به چاپ رسیده است. در سال ٩٣ دو هزار و ٨٥٩ کتاب شعر از سوی مردان و یک هزار و ٣١٢ اثر شعری از سوی زنان به چاپ رسیده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم بیان کرد: این آمار نشان میدهد فاصله ٣٠ برابری از سال ٦٣ در حوزه شعر به فاصله دو برابری بین مردان و زنان رسیده است و در حوزههای دیگر فرهنگی و هنری نیز چنین روندی را شاهد هستیم و در مجموعه متنوع حوزه های فرهنگی و هنری حضور زنان را به صورت متصاعد و متکثر و با رشد قابل توجهی مشاهده میکنیم.
صالحی همچنین با اشاره به تعداد زنان هنرمند بیمه شده از سوی صندوق اعتباری هنر ادامه داد: در حوزه سینما تعداد یک هزار و ٤٥٠ زن بیمه شدهاند و در حوزه نمایش ٣٤٠، در حوزه موسیقی یک هزار و ١٧٣ نفر و در حوزه هنرهای تجسمی تعداد ٤هزار و ٤٧ نفر از زنان در این صندوق بیمه شده اند.
او افزود: در حوزه بازار فرهنگ و هنر نیز سهم قابل توجهی به زنان اختصاص دارد. مراکزی که از سوی زنان مدیریت میشود سهم قابل توجهی از اقتصاد فرهنگ و هنر، ادب و رسانه را در دست دارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: دوره معاصر نیز تنوع زیادی برای حضور زنان در عرصههای فرهنگی و هنری ایجاد کرده است. بسیاری از هنر سنتی و صنایع دستی ما به نام مادران و زنانی ممهور شده است که نام و نشانی ندارند.
وی اضافه کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان بخشی که با حوزه فرهنگ، هنر و رسانه کشور در ارتباط است دارای دو هزار بانوی همکار است که هم خاطر به این حوزه دارند و هم به خدمت در این عرصه مشغول هستند و بر خود لازم میدانم از تمامی زحمات آنها در جهت ارتقای فرهنگ و هنر کشور تقدیر کنم.
صالحی گفت: امیدوارم مسیری که دولت تدبیر و امید در جهت اهداف نظام جمهوری اسلامی و مشارکت زنان در عرصههای اجتماعی در پیش دارد با تکاپو و همت زنان به رشد و توسعه اجتماعی منجر شود.