به گزارش ایرنا از بانک مرکزی، «غلامعلی کامیاب» معاون ارزی این بانک در دیدار رییس هیات مدیره نهاد توسعه ملی کسب و کار سریلانکا با وی به همکاری های طولانی مدت میان دو کشور تصریح کرد: ایران و سریلانکا همکاری های اقتصادی و تجاری طولانی با یکدیگر دارند و انتظار می رود این روابط میان دو طرف همچنان تداوم یابد.
به گفته این مقام مسئول، ایران و سریلانکا اکنون عضو اتحادیه پایاپای آسیایی هستند و این اتحادیه مکانیسم خوبی برای تسویه تجاری دارد و لازم است که در رفع موانع همکاری صورت گیرد.
معاون ارزی بانک مرکزی افزود: روابط بانکی، زیرساخت لازم برای گسترش همکاری های تجاری است و در زمان تحریم ها امکان برقراری ارتباط و نیز تسویه حساب مبادلات تجاری با کشورهای مختلف وجود نداشت، اما اکنون با رفع تحریم ها از آمادگی کافی برای گسترش همکاری ها و برقراری ارتباطات بین المللی و تسویه پرداخت ها برخورداریم.
وی یادآور شد: امروز درآمدهای ارزی کشور را در حساب های خود در کشورهای اروپایی و آسیایی دریافت و پرداخت ها را نیز انجام می دهیم و دلیلی وجود ندارد که نتوان این عملیات را با کشور سریلانکا انجام داد.
عضو هیات عامل بانک مرکزی پیرامون رویکرد ایران در برقراری روابط بین الملل ایران با جهان گفت: اکنون سیاست ایران در برقراری ارتباط با جهان، نگاه به هر دو حوزه شرق و غرب است و ایران به عنوان یک کشور آسیایی و شرقی مایل است روابط خود را در سطوح بالا با کشورهای مختلف جهان گسترش دهد.
کامیاب لزوم گسترش همکاری ها میان بانک های ایران و سریلانکا را خاطرنشان کرد و گفت: برای گسترش روابط تجاری، دو طرف نیازمند توسعه همکاری های بانکی هستند و انتظار می رود روابط کارگزاری میان بانک های تجاری دو کشور برقرار شود و توسعه پیدا کند.
به گفته وی، بانک های مرکزی دو کشور می توانند با افتتاح حساب مشترک و با استفاده از ارزهای ملی، تجارت و سرمایه گذاری دو طرف را پشتیبانی کنند.
این مقام مسئو ل یادآور شد: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مدلی را برای این شیوه تسویه آماده کرده و در صورت آمادگی بانک مرکزی سریلانکا می تواند آن را عرضه کند.
وی تصریح کرد: همکاری های دو بانک مرکزی نشانه مثبتی برای همکاری بانک های تجاری محسوب می شود.
براساس این گزارش، «عمر کامل» رییس هیات مدیره نهاد توسعه ملی کسب و کار سریلانکا با اشاره به روابط مناسب و دوستانه دو کشور پیش از تحریم ها، گفت: ایران در سالیان گذشته و در سخت ترین شرایط در کنار سریلانکا بود و پیش از این نیز در زمینه مبادلات تجاری و واردات و صادرات کالا فعال بودیم و ابراز امیدواری کرد روابط دو کشور به دوران پیش از تحریم ها بازگشت کند.
وی موضوع توجه سریلانکا به تسویه بدهی نفتی خود با ایران را یادآوری کرد و افزود: سریلانکا از آمادگی کافی برای تسویه بدهی نفتی خود به شرکت ملی نفت ایران برخوردار است و بانک مرکزی این کشور به راه حل مناسبی برای تسویه بدهی نفتی خود به ایران دست پیدا کرده است.
برپایه این گزارش، این دیدار در ادامه سفر «کارو جایاسوریا» رییس مجلس نمایندگان سریلانکا به ایران انجام شد و این سفر به منظور گسترش همکاری های ایران و سریلانکا در حوزه های تبادل فناوری، صادرات نفت ایران به این کشور و همکاری های کشاورزی صورت گرفته است.
به گزارش ایرنا، سریلانکا دارای فاصله 19 کیلومتر با هند است و آب و هوای آن در سواحل، گرمسیری و در قسمت های مرتفع داخلی، معتدل است بنابراین میانگین بارش سالیانه در شمال و شرق کشور به 100 سانتیمتر و در جنوب و غرب به بیش از 200 سانتیمتر می رسد.
سریلانکا ذخایر معدنی اندکی دارد، اما از نظر کشاورزی بسیار فعال است و محصولاتی چون نارگیل، چای و کنف در آن کشت می شود. صنایع غذایی، نساجی، شیمیایی، لاستیک سازی و تولید کائوچو، صنایع مهم سریلانکا را تشکیل می دهند.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
https://t.me/irnaeco
اقتصام ** 3065 ** 1559 ** تنظیم کننده: محمد ملک دار ** انتشاردهنده: حسین عضدی فسا