به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، همچنان که در یمن و عراق و سوریه کودکان و زنان بیشماری به دست ایادی آمریکا و کشورهای غربی به خاک و خون کشیده میشوند، اما سردمداران این کشورهای سلطه گر خود را مدعی حمایت از حقوق مردم و حقوق بشر میدانند.
این ادعاهای پوچ و بی سند آنقدر نخ نما و پوسیده شده است که واکنش اصحاب رسانه آن هم رسانههای کشورهای غربی را به همراه داشته است.
به طوری که یک خبرنگار آمریکایی در نشست خبری توجیه گزارش سال 2017 وزارت خارجه آمریکا درباره حقوق بشر جهانی به گزارشهای سالانه واکنش نشان داد و گفت: با توجه به حمله ترامپ به رسانهها و منع مسافرتی علیه پیروان یک دین، این دولت (ترامپ) در جایگاهی نیست که از دیگر کشورها بخواهد تا آزادی و احترام به رسانهها حفظ شود. دولت ترامپ برای اظهار نظر درباره حقوق بشر جایگاهی ندارد.
در این رابطه و اقدام اخیر این خبرنگار امریکایی نظر مسعود اخوانفرد دکترای تخصصی حقوق بین الملل را جویا شدیم که اخوان فرد در این رابطه اظهار کرد: سالهاست برخی مفاهیم مورد دستاویز و بازیچه برای برخی قدرتهای استکباری قرار گرفته که موضوع حقوق بشر از جمله این مفاهیم است.
وی گفت: به عنوان مثال کسانی که ابتداییترین حق برای بشر را در عمل انکار میکنند و مورد تعرض قرار میدهند اکنون مثلا مدافع حقوق بشر شدهاند؛ یعنی برخی حقوق از جمله حقوق سیاه پوستان و رنگین پوستان حتی در کشور خودشان سالهاست مورد تعرض قرار میگیرد.
این دکترای حقوق بین الملل خاطرنشان کرد: با این حال این قبیل دولتهای غربی اکنون مدافع حقوق بشر شده و خود را متولی و سردمدار اینگونه مباحث میپندارند. در صورتی که باید به جای اینکه ما انسانها را به دو دسته درجه یک و درجه دو تقسیم کنیم باید اجازه دهیم که مطلبی که مورد اتفاق همه ادیان توحیدی قرار دارد و آن برابری انسانها است در دنیا جاری و ساری شود.
اخوان فرد ادامه داد: طبیعتاً انسانها میتوانند در رابطه با دیگران نظر دهند، اما کسانی که مردم را از ابتداییترین حقوق منع میکنند و با دستوراتشان باعث محرومیت و محدودیت برای پیروان برخی ادیان مثل مسلمانان و سایر ادیان و یا ملل متمدن و با سابقه تمدن چند هزار ساله میشوند نباید خود را قیم ملل دیگر بشمارند؛ لذا این گونه برخوردهای طلبکارانه و مدعی گرایانه قابل تصور و قابل توجیه نیست.
این حقوقدان در رابطه با سانسور اخبار در آمریکا و واکنش تمسخر آمیز یک خبرنگار به این موضوع گفت: این قبیل افراد حتی در کشور خود توسط اصحاب جراید و رسانهها هم مورد تمسخر و اعتراض قرار میگیرند که شما نباید در خصوص حقوق بشر سخنی بر زبان برانید، چون خودتان عملکردی نداشته اید.
وی گفت: این اقدام اخیر خبرنگار مطلبی را به ما یادآوری میکند و آن این است که ما در شرایطی قرار داریم که نیاز داریم برای گسترش عدل و داد در سطح جهان مجموعههایی بی طرف و با سبقه صحیح و به تعبیری یک سازمان ملل واقعی نه ادعایی داشته باشیم.
وی گفت: چیزی که اکنون در عمل داریم سازمان دول است نه سازمان ملل. اگر ما به آن سمت برویم که نهادهایی بر گرفته از اراده ملتها داشته باشیم که پیام ظلم ستیزی را به جهانیان برسانند ولو اینکه اینها از مسیر حکومتها مورد حمایت واقع نشوند طبیعتا دنیای بهتری را خواهیم داشت.
این دکترای حقوق بین الملل تصریح کرد: این رفتارهای رئیس جمهور آمریکا در تقابل با رسانهها نشان دهنده این است که دولت فعلی آمریکا از حداقلهای ادب و تعامل صحیح با اصحاب رسانه هم برخوردار نیست و این امر باعث میشود که این گونه مورد اعتراض در داخل کشور خود قرار بگیرند.
اخوان فرد بیان کرد: صحبتهای این خبرنگار شاید گوشهای از انعکاسهای اشخاص حر و آزادی خواه در سطح جهان باشد که اکنون یک نمونه کوچکی از آن امکان عرضه در سطح رسانههای جهانی را پیدا کرده است.
وی ادامه داد: اگر ما با امپریالیسم رسانهای در سطح جهان مواجه نبودیم و امکان عرضه آزادانه افکار و عقاید و آرای صحیح و صلح طلبانه وجود داشت آن وقت معلوم میشد این حرف حق خبرنگار مشتریان و طرفداران بسیاری دارد و تنها معطوف به تعدادی خبرنگار در داخل و خارج آمریکا نیست بلکه افراد بسیاری در این رابطه معتقد به این موضوع هستند.