ماهان شبکه ایرانیان

گرمای هوای ۴۴ درجه در "کراچی" با طعم خاموشی برق

افزایش دمای هوا به ۴۴ درجه سانتیگراد و رطوبت به بالای ۵۰ درصد در شهر بندری کراچی به عنوان بزرگترین و پرچمعیت ترین شهر پاکستان، طی روزهای اخیر به مرگ ۶۵ شهروند این شهر منجر شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری میزان، دمای هوا در شهر 20 میلیونی کراچی به 44 درجه سانتیگراد رسیده است و خاموشی برق، عدم آگاهی مردم و ناکافی بودن امکانات بهداشتی در این کلانشهر پاکستان، باعث فوت شهرندان و راهی شدن هزاران تن از مردم گرما زده به بیمارستان ها شده است.

به گفته مسئولان محلی در شهر کراچی همزمانی ماه مبارک رمضان در کنار گرمای شدید هوا باعث شده تا برخی شهروندان به دلیل موج گرما و کاهش میزان آب بدن روانه بیمارستان ها شوند.

گرمای شدید هوا، همزمانی آن با ایام روزه داری مردم در ماه رمضان و قطعی طولانی مدت برق در این شهر باعث شده تا بخش زیادی از مردم این شهر در ایام سحر و افطار را با بی برقی سپری کنند.

همچنین گرمای شدید هوا در شهر کراچی سبب شده تا مردم این شهر برای فرار از گرما، با پاشیدن آب به خود و شنا در دریا کمی از شدت گرما بکاهند.

برخی گروه های مردمی نیز با پاشیدن آب و در اختیار گذاشتن پارچه های خیس به مردم کمک می کنند.
'فیصل ایدهی' رئیس بنیاد خدمات امداد و نجات ایدهی که به کمک به مردم بی بظاعت فعالیت می کند می گوید:بیشتر قربانیان به دلیل قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید و کاهش آب بدن، جان خود را از دست دادند.
گفته می شود که بیشتر جان باختگان را بی خانمان ها تشکیل می دهند و 'وسیم اختر' شهردار کراچی نیز از اهالی این شهر خواسته در طول روز از خانه خود خارج نشوند.

از سوی دیگر خاموشی طولانی مدت برق عامل دیگر مرگ و میر در شهر کراچی عنوان شده است.
روزانه در مناطق مختلف این شهر بین 8 تا 12 ساعت خاموشی برق صورت می گیرد و مردم مجبورند بدون برق و آب، ساعت ها گرمای طاقت فرسا را تحمل کنند.

اداره هواشناسی پاکستان نیز پیش بینی کرده است:شدت گرما طی یک هفته آینده ادامه یافته و پیش بینی می شود دما هوای بین 40 تا 44 درجه در نوسان باشد.

اما دولت مرکزی پاکستان گزارش افزایش مرگ و میرها در شهر کراچی به دلیل گرما را رد می کند و می گوید:مشکلات موجود در شهر کراچی باعث این مرگ و میرها شده است.

با این حال 'فضل الله پچو' وزیر بهداشت ایالت سند پاکستان در گفت و گو با شبکه جیو نیوز، گزارش های منتشر شده مبنی بر مرگ و میر ناشی از موج گرما در این شهر را رد کرد.

دکتر پچو گفت:'تا کنون آماری مبنی بر مرگ ناشی از موج گرما در این شهر گزارش نشده است.
مسئولان دولتی پاکستان نیز اعلام کردند که کمپ های کمک به مصدومان و گرمازدگان در مناطق مختلف شهر کراچی راه اندازی و سعی می شود تا در کمترین زمانی ممکن به مصدومان احتمالی کمک رسانی شود .

هر سال صدها تن از مردم پاکستان در سراسر این کشور به ویژه ایالت سند و پنجاب به دلیل شدت گرما جان خود را از دست می دهند.

وزارت تغییرات آب و هوایی پاکستان نیز اخیرا با انتشار بیانیه ای به مردم این کشور هشدار داد زمانی که دمای هوا از مرز 40 درجه سانتیگراد عبور می کند مردم برای نجات از تاثیرات مخرب گرما تمهید کنند.

بیشتر مصدومان به دلیل افزایش گرما و همزمان بالارفتن درجه رطوبت و ساکن شدن هوا به بیماری های مختلف مشکلات تنفسی دچار می شوند.

دیروز شنبه نیز صدها شهروند کراچی پاکستان با حضور در مساجد این شهر به ویژه مسجد'نیو ممون' این شهر گرد هم آمده و برای کاهش دمای هوا، نماز باران خواندند.
ژوئن سال 2015 میلادی (سال 1394 شمسی) نیز بیش از دو هزار تن در شهر کراچی و دیگر مناطق ایالت سند در جنوب پاکستان در نتیجه گرمای 49 درجه جان خود را از دست دادند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی