ماهان شبکه ایرانیان

کشور به دام خاموشی می‌افتد؟

با نزدیک شدن به فصل گرما چالش خاموشی بیش از گذشته رخ نمایی می‌کند همین مساله نیز دغدغه‌هایی را به وجود آورده در این بین وزارت نیرو تنها راه چاره را مدیریت مصرف عنوان کرده و بر اساس گفته‌های مسوولان برقی کشور در صورت عدم اصلاح الگوی مصرف در کشور و ادامه روند کنونی، حداکثر نیاز مصرف کشور تا سال ۱۴۰۵ به حدود ۸۴ هزار مگاوات نیز برسد.

کشور به دام خاموشی می‌افتد؟

به گزارش ایسنا، بر اساس محاسبات صورت گرفته حداکثر نیاز مصرف برق کشور در سال 1396، معادل 55 هزار و 616 مگاوات بوده که نسبت به سال 1395 حدود پنج درصد افزایش داشته است، تأمین مطمئن این نیاز، با شرط تحقق برنامه توسعه سایر نیروگاه‌ها اعم از تجدیدپذیر و تولید پراکنده، با توجه به نتایج مطالعات نیازمند افزایش ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور به میزان 16 هزار مگاوات نسبت به پیک سال 1395 تا پیک سال 1400 و 20 هزار مگاوات از پیک سال 1401 تا پیک سال 1405، یعنی 36 هزار مگاوات در مجموع بازه ده ساله 1395- 1405 خواهد بود که از این مقدار، حدود 2000 مگاوات تا امروز به بهره‌برداری رسیده و 10 هزار مگاوات نیز در حال احداث است.

با توجه به کاهش قابل توجه بارندگی از پیک سال گذشته تا کنون و در نتیجه کاهش چشمگیر توان قابل تولید نیروگاه‌های برق‌آبی در بازه پیک که حدود 4500 مگاوات نسبت به برنامه‌های اعلام شده توسط شرکت مدیریت منابع آب کاهش دارد، می‌بایست کاهش تولید برق‌آبی نیز با احداث نیروگاه‌های حرارتی جدید و نیز مدیریت مصرف جبران شود.

در این بین از ابتدای سال تاکنون تولید نیروگاه‌های حرارتی نسبت به سال گذشته حدود 14 درصد افزایش یافته است. علاوه بر این، تعمیرات لازم در این نیروگاه‌ها انجام شده؛ به‌گونه‌ای‌که این واحدها برای فصل تابستان آمادگی کامل دارند.

سال گذشته در زمان پیک بار 9300 مگاوات از ظرفیت نیروگاه‌های برق آبی استفاده شد که با بارش‌های اخیر ظرفیت استفاده از این نیروگاه‌ها به حدود 6000 مگاوات رسیده و این یعنی 3300 مگاوات در این بخش با کمبود تولید مواجهیم و باید آن را با مدیریت مصرف جبران کنیم.

این در شرایطی است که بخش نیروگاهی تعهدات لازم در این بخش را انجام داده و از آبان ماه سال گذشته تاکنون حدود 7.3 میلیارد کیلووات ساعت ذخیره انرژی صورت گرفته است و علی‌رغم پیش‌بینی‌هایی که در سال قبل مبنی بر کاهش بارندگی و تولید نیروگاه‌های برق آبی بود بخش تولید با هماهنگی بین نیروگاه‌های بادی و حرارتی بسیاری از این کمبودها را جبران کرد و انرژی مورد نیازی که باید از نیروگاه‌های برق آبی دریافت می‌شد از نیروگاه‌های حرارتی دریافت شد.

البته به جز نیروگاه‌های حرارتی که امسال نیز نقش ویژه‌ای دارند اقدامات دیگری در دست اقدام است. در همین راستا همایون حائری، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به اجرای طرح ذخیره عملیاتی در سال گذشته و مدیریت مصرف حدود 1000 مگاواتی از این طریق اظهار امیدواری کرد که امسال نیز با شدت بیشتری اجرای این طرح ادامه یابد و تمامی مشترکان دیماندی در این طرح مشارکت داشته باشند و در بخش مدیریت چاه‌های کشاورزی و مصارف عمومی نیز از ظرفیت‌های موجود در این زمینه استفاده شود.

وی بر استفاده حداکثری از ظرفیت تولید نیروگاههای تولید پراکنده (DG) و مولدهای خودتامین از طریق دیسپاچینگ‌های توزیع، دیسپاچینگ شرکت مدیریت شبکه برق ایران و برق‌های منطقه‌ای تاکید کرد و گفت: در این زمینه باید پایش انجام شود تا از اثرگذاری نیروگاه‌های تولید پراکنده در پیک بار مطمئن شویم.

براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار شده 3000 مگاوات به نیروگاه‌های جدید حرارتی تا زمان پیک اضافه شود که در حال حاضر بیش از نیمی از پروژه اجرایی شده است و پیش‌بینی می‌شود که با ورود نیروگاه‌های جدید مشکل خاموشی کشور برطرف شود.

در مجموع سالانه باید پنج درصد میزان تولید برق افزایش یابد که برای گذر از اوج مصرف سال آینده نیازمند افزایش 3000 مگاوات تولید شبکه برق هستیم که قرار شده قسمت عمده این افزایش تولید در بخش بخار نیروگاه‌های موجود سراسر کشور صورت بگیرد. همچنین در بخش انتقال و فوق توزیع تدابیر لازم برای افزایش ظرفیت تولید برق در نظر گرفته شده به طوری که طرح‌های ویژه عبور از اوج مصرف تدوین شده تا بتوان نقص‌ها و مشکلات موجود در شبکه انتقال و فوق توزیع را برطرف کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان