به گزارش ایسنا، در بیانیه اف ای تی اف آمده است: در ژوئن 2016 اف ای تی اف از تعهد سیاسی سطح بالای ایران برای پرداختن به کاستیهای استراتژیک مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریسم و دریافت کمکهای فنی برای اجرای برنامه عملیاتی استقبال کرد. با توجه به تعهد سیاسی ایران و اجرای اقدامات مربوطه، گروه اقدام ویژه مالی در فوریه امسال تصمیم گرفت به تعلیق اقدامات متقابل علیه ایران ادامه دهد.
ایران از نوامبر 2017 ساز و کار اعلام وجه نقد خود را ایجاد کرده است و پیش نویس لوایح مربوط به مبارزه با پول شویی و تامین مالی تروریسم را فراهم کرده است. با این حال برنامه اقدامات ایران در شرایطی منقضی شده که بسیاری از اقدامات تکمیلی به پایان نرسیدهاند. اف ای تی اف در ادامه از ایران خواسته است نسبت به تکمیل اقدامت زیر اقدام کند:1-مجرمانه شناختن تامین مالی گروه های تروریستی بدون در نظر گرفتن استثناهای خاص 2-شناسایی و توقیف داراییهای افرادی که مطابق با قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل به عنوان تروریست شناخته شدهاند. 3-اطمینان از وجود رهنمودهای مناسب و قابل اجرا برای مشتریان 4- اطمینان از وجود نهادهای اطلاعات مالی مستقل و الزام به گزارش تراکنش های مشکوک 5- شفاف سازی در خصوص نحوه شناسایی و تحریم نهادهای ارائه دهنده خدمات انتقال پول که مجوزهای لازم را ندارند 6- تصویب و اجرای کنوانسیون های پالرمو و تامین مالی تروریسم و شفاف سازی در خصوص ظرفیت طرف ایرانی برای همکاری های حقوقی مسترک 7- اطمینان از وجود تایید نهادهای مالی و اطلاعات سودمند وکامل در خصوص مبدا تراکنش ها 8- در نظر گرفتن طیف وسیع تری از مجازات ها برای نقض قوانین مبارزه با پولشویی 9- اطمینان از وجود قوانین و رویه های کافی برای توقیف داراییهای مرتبط.
اف ای تی اف در ادامه با ابراز ناخرسندی از تکمیل نشدن برنامههای مد نظر برای پرداختن به نواقص پول شویی و مقابله با تامین مالی تروریسم توسط ایران اعلام کرده است با توجه به تلاش های مستمر دولت ایران برای نهایی شدن و تصویب متمم های مقابله با پول شویی و تامین مالی تروریسم، این گروه در نشست این هفته خود تصمیم گرفته است به تعلیق اقدامات متقابل علیه ایران ادامه دهد.
در ادامه این بیانیه آمده است این گروه از ایران انتظار دارد فورا سایر اقدامات مربوطه در برنامه اقدام خود را تکمیل کند و اصلاحات ضروری مد نظر این گروه در زمینه مقباله با پول شویی و تامین مالی تروریسم را انجام دهد. از ایران انتظار می رود تا اکتبر 2018، متمم هایی به قانون مقابله با پولشویی و تامین مالی خود بیافزاید و کنوانسیون پالرمو و مقابله با تامین مالی تروریسم را در انطباق کامل با استانداردهای اف ای تی اف اجرا کند، در غیر این صورت این کارگروه اقدامات مناسب و ضروری را اتخاذ خواهد کرد.
ایران تا زمان تکمیل برنامه اقدام خود در بیانیه عمومی باقی خواهد ماند و تا زمانی که این کشور معیارهای مدنظر را برای جبران کاستیهای شناسایی شده در برنامه اقدام خود اعمال نکند، اف ای تی اف نسبت به ریسک تامین مالی تروریسم و مخاطرات آن برای سیستم مالی بین المللی نگران باقی خواهد ماند.