مدیرکل مرکز واردات و امور مناطق آزاد گمرک کشور اعلام کرد بیشتر موبایلهای وارداتی از گمرک ترخیص شده و حدود 100 هزار گوشی در حال ترخیص از گمرک است.
علی معقولی» ادامه داد که 90 درصد کالاهایی که وارد گمرک میشوند در کمتر از سه روز ترخیص میشوند و بیشتر کالاهایی که با ارز 4 هزار و 200 تومانی وارد و در گمرک توقیف شدند مشکلاتی نظیر نگرفتن کد رهگیری و مشکل بین وارد کننده و بانکها داشتند.
معقولی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما عنوان کرد که اکنون حدود 100 هزار گوشی تلفن همراه در گمرک باقی مانده که آن نیز در حال ترخیص است:
«بیشتر گوشی تلفنهای همراه وارداتی به دلیل قیمت گذاری در انبارها ماندهاند. گفته میشود 200 کانتینر تجهیزات رایانهای به دلیل اختلاف ارزش گذاری در گمرک مانده، اما چند برابر این میزان در این مدت از گمرک خارج شده است. از 22 فروردین امسال دولت مصوب کرد، ثبت سفارش فقط از طریق بانکی انجام شود و همه کالاهای وارداتی پیش از این تاریخ، اجازه ترخیص داشتند.»
معقولی درباره ارزشگذاری کالاهای وارداتی در گمرک توضیح داد که پیش از اختصاص ارز 4 هزار و 200 تومانی، واردکنندگان خواهان ارزش گذاری کمتر کالا در گمرک بودند اما پس از آن گمرک با درخواستهای مکرر واردکنندگان مبنی بر افزایش قیمتگذاری کالاها روبرو شد.
او توضیح داد که در گمرک ارزش گذاری واقعی انجام میشود و هیچ کالایی به دلیل ارزشگذاری در گمرک متوقف نشده است چرا که صاحب کالا میتواند کالا را از گمرک ترخیص و پس از آن به پرونده اختلاف در ارزش گذاری رسیدگی شود: «روزانه بیش از 4 هزار اظهار در گمرک داریم و فقط 2 درصد توقیف کالا در گمرک بیش از معمول است. 90 درصد کالاهایی که وارد گمرک می شوند کمتر از سه روز ترخیص می شوند.»
معقولی با بیان اینکه ممکن است برخی کالاها برای قیمت گذاری به دقت بیشتری نیاز داشته باشند گفت:
«نباید توقیف کالاها در گمرک به دلایل دیگر را به مسائل گمرکی ربط دهیم زیرا گمرک تابع بخشنامه های دیگر دستگاه هاست.»
مدیرکل مرکز واردات گمرکتصریح کرد کالاهایی که با ارز 4 هزار و 200 تومانی وارد و در گمرک باقی ماندهاند، کد رهگیری و کارهای دیگر را انجام داده باشند گمرک در مورد آنها پاسخگو است اما دلایل دیگر توقیف را باید از دستگاههای دیگر پیگیری کرد.