به گزارش ایسنا و به نقل از مدگجت، درونبین یا آندوسکوپ(Endoscope) ابزاری برای معاینه داخل مجراها و حفرههای بدن است.
این ابزار لولهای شکل بوده در سرش دارای منبع نور، آینه و اغلب دوربین و ابزار بافتبرداری میباشد. به صورت متداول آندوسکوپ به وسیلهای گفته میشود که از داخل مری وارد معده میشود و برای درونبینی قسمتهای فوقانی دستگاه گوارش به کار میرود.
این آندوسکوپ میتواند تصاویری با وضوح 400 * 400 پیکسل که به مراتب بهتر از"آنیوسکوپهای فیبر نوری"(fiber-optic angioscopes) موجود است، ثبت کند با این حال مهندسان شرکت "Cambridge Consultants" معتقدند که میتوانند قابلیت تصویربرداری را ارتقا داده و به وضوح 1,600* 1,600 افزایش دهند. به گفته مهندسان این کار را میتوان با استفاده از تکنیکهای نرم افزاری که قابلیتهای بالایی دارند، انجام داد.
بر خلاف دستگاههای فیبر نوری که در آن اجزای واقعی تصویربرداری در نزدیکی اپراتور قرار گرفته است، در این دستگاه جدید، حسگر در بالای دستگاه تعبیه شده است.
بخشی از آندوسکوپ که از عروق عبور میکند تنها 1.3 میلی متر قطر دارد و به اندازه کافی برای حرکت در انحنا آناتومی انعطاف پذیر است.
دستگاه مذکور را میتوان با سایر تکنیکهای تصویربرداری درون عروقی مانند "سونوگرافی داخل عروقی"(intravascular ultrasound) و "مقطعنگاری همدوسی اپتیکی"(optical coherence tomography) ترکیب کرد. با این عمل پزشکان قادر خواهند بود دید وسیعی از داخل بدن بیماران داشته باشند.
دستگاه مذکور تاکنون بر روی انسان آزمایش نشده است، اما قطعا این فناوری یک پیشرفت بزرگ محسوب میشود زیرا در حال حاضر دستگاههای آندوسکوپی داخل عروقی بسیار محدود هستند.