به گزارش ایسنا، دکتر مهدی حسینیزاده در نهمین کارگروه سلامت و امنیت غذایی خوزستان، با بیان اینکه موضوع سلامت آب مورد تاکید بهداشت است، اظهار کرد: با توجه به کاستی اعتباری و اقتصادی محدودیتی وجود دارد ولی هرگونه تنش در حوزه سلامت، ما را به چالش میکشاند و قطار سلامت را از ریل خود خارج میکند.
وی در خصوص موضوع کیفیت آب در مناطق تابعه علوم پزشکی اهواز، تصریح کرد: اخیرا بحرانهایی در شهرستانهای هندیجان و حمیدیه داشتیم. در این شرایط باید در میزان کلر باقیمانده و عدم وجود میکروب در آب حساسیت بیشتری داشته باشیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص وضعیت آب شهرستانهای تابعه علوم پزشکی اهواز، گفت: عدم مطلوبیت میکروبی آب در شهرهای اندیکا، رامهرمز، کارون، دهدز و ماهشهر گزارش شده است.
حسینیزاده با اشاره به میزان مطلوبیت کلرسنجی آب روستایی در شهرستانهای تابعه علوم پزشکی اهواز، گفت: وضعیت کلرسنجی آب روستایی در ماهشهر، اندیکا، باوی، دشت آزادگان، کارون، غرب اهواز، لالی، هویزه، شرق اهواز، دهدز و رامهرمز، در شرایط مطلوب نیست.
وی با اشاره به میزان مطلوبیت میکروبی آب روستاهای تابعه دانشکده علوم پزشکی آبادان، گفت: وضعیت مطلوبیت میکروبی در شادگان مطلوب نیست. همچنین میزان کلرسنجی آب توزیعی در روستاهای تابعه این دانشکده در 9 ماهه سال جاری مطلوب نیست.
حسینیزاده با اشاره به شاخص میزان مطلوبیت میکروبی شبکه توزیع آب روستایی در شهرستانهای تابعه دانشکده علوم پزشکی بهبهان، عنوان کرد: در 9 ماهه سال جاری میزان مطلوبیت میکروبی آب در بهبهان 69 درصد و در آغاجاری 64 درصد گزارش شده است و وضعیت نگرانکنندهای در این زمینه وجود دارد. همچنین وضعیت مطلوبیت کلرسنجی مناطق روستایی در آغاجاری 10 درصد و در بهبهان 16 درصد است.
وضعیت آب ممکن است در شوش تهدید ایجاد کند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول با اشاره به وضعیت آب شهرستان شوش، گفت: در حال حاضر وضعیت کلرباقیمانده در آب شوش 55 درصد است که این وضعیت در کنار وضعیت زیرساختهای موجود ممکن است هر لحظه تهدید بزرگی ایجاد کند و نتوانیم کاری انجام دهیم.
به گزارش ایسنا، در این نشست همچنین مسعودیفر، اظهار کرد: سال گذشته حداقل سه بار در چنین جلساتی موضوع آب روستایی شوش مطرح شد. طبق گزارشهایی که ارائه شد، در سال 96 بیش از 65 درصد مصوبات این جلسات محقق شد اما متاسفانه مصوباتی که درخصوص آب شرب شهرستان شوش داشتیم هیچکدام محقق نشده است.
وی گفت: 354 روستا در حوزه دانشگاه علوم پزشکی دزفول وجود دارد که از 293 سامانه آبرسانی آب خود را دریافت میکنند که 59 سامانه از این تعداد ریسک بالایی دارند؛ یعنی وضعیت زیرساختهای این سامانهها ممکن است این احتمال را ایجاد کند که فاجعه انسانی رخ دهد و متاسفانه هر 59 سامانه با ریسک بالا در شوش قرار دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول با بیان اینکه دو تأسیسات عمده بزرگ در روستاهای خلیفه حیدر و زبیدودبات شوش وجود دارند، اظهار کرد: زمانی که کمبود منابع وجود دارد و میخواهیم کارهای اصلاحی انجام دهیم، به سمت جمعیتهای بزرگ رو میآوریم اما واقعیت این است که دو تأسیسات خلیفه و زبیدودبات جمعیت 40 هزار نفر را پوشش میدهند. پراکندگی روستاها بالا است و اگر اتفاقی بیافتد، جمع کردن آن فوق العاده بغرنج است.
مسعودیفر تصریح کرد: گزارشهایی از اقدامات انجام شده در روستای خلیفه حیدر گزارش شد اما چیزی که در فیزیک محل مشاهده میکنیم، تنها خطوط انتقال هستند.
وی بیان کرد: مقرر شده بود که اردیبهشت ماه امسال همه کارها در دو سامانه آبرسانی این دو روستا انجام شده باشد و جشن بهبود وضعیت گرفته شود که این کار انجام نشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول بیان کرد: در حال حاضر وضعیت کلرباقیمانده در شوش 55 درصد است که این وضعیت در کنار وضعیت زیرساختهای موجود ممکن است هر لحظه تهدید بزرگی ایجاد کند و نتوانیم کاری انجام دهیم.