ماهان شبکه ایرانیان

داستان کامل کنفرانس امروز نوکیا، برای هر کسی، چیزی هست

در خانواده تلفن‌های هوشمند میان‌رده، گروه تازه واردی به نام سری ۴ داریم که اولین عضو آن Nokia ۴.۲ نامگذاری شده است

داستان کامل کنفرانس امروز نوکیا، برای هر کسی، چیزی هست

شرکت فنلاندی HMD Global که از سال 2016 به مدت 10 سال حق تولید برند نوکیا را از مایکروسافت خریده است، دو سال است که به دست پر و سرو صدای فراوان در کنگره جهانی موبایل بارسلون حاضر می شود و جانی تازه در رگهای برند دیرپای نوکیا دمانیده است. این شرکت علاوه بر عرضه پرچمدار پنج دوربینه خود، مدل‌هایی هم برای تکمیل خانواده میان‌رده و پایین‌رده خود عرضه کرده است و البته بازار موبایل‌های ساده را هم از خاطر نبرده و روال دو ساله بازتولید مدلهای محبوب قدیمی را ادامه داده است.

در خانواده تلفن‌های هوشمند میان‌رده، گروه تازه واردی به نام سری 4 داریم که اولین عضو آن Nokia 4.2 نامگذاری شده است. محصولی که شرکت با وسواس آن را یک پرچمدار به صرفه معرفی می‌کند. اگرچه قیمت‌گذاری، کیفیت و مشخصات فنی این اسمارت‌فون جالب و جذاب هستند، اما اصلا توان رویارویی با رقبایی چون وان‌پلاس را نخواهد داشت. نوکیا 4.2 از پردازنده اسنپ‌دراگون 439 به همراه 2 یا 3 گیگابایت رم بهره می‌برد و با این اعداد تنها می‌تواند در گروه میان‌رده بازار جایی برای خود دست و پا کند. و همان‌طور که این شرکت پیشتر وعده داده بود، اعضای میان رده و پایین رده خانواده اسمارت فونهای نوکیا با اندروید تقریبا خالص عرضه می‌شوند تا سرعت آپدیت آنها بالا رفته و تقریبا همپای نکسوس‌های گوگل جلو رود. نوکیا 4.2 هم نسخه خالصی از اندروید 9 پای را در خود دارد.

با نمایشگر 5.71 اینچی و نسبت تصویر 19:9 این موبایل هوشمند در مقابسه با دیگر بازیگران حال حاضر کاملا جمع و جور و کوچک به چشم می‌آید. البته رزولوشن 1520 در 720 پیکسلی آن  در یک نمونه میان‌رده، چشم را خیره می‌کند. البته قرار دادن چنین سخت‌افزار خوب و پرداخت شده‌ای در یک بدنه پلی‌کربنات ممکن است برخی را ناامید کند. هرچند که این بدنه استحکام و زیبایی کافی و در خوری دارد. ظاهر آن هم مانند یک آیفون طراحی شده توسط نوکیا است! البته رنگ صورتی ماسه‌ای آن همبیشتر عاریت گرفته از خانواده پیکسل گوگل است.

به نظر می‌رسد نوکیا همچنان علاقه فراوانی به ارائه دوربین‌های عالی روی موبایل‌هایش دارد. چرا که نوکیا 4.2 هم یک دوربین دوگانه با سنسور 13 مگاپیکسلی و گشادگی دهانه لنز f2.2 را ارائه می‌کند که تقریبا تمام نیازهای عکاسی شما را برآورده خواهد ساخت. دوربین.2 مگاپیکسلی هم در کنار دوربین اصلی، وظیفه ثبت عمق میدان و افکت‌های آن را بر عهده دارد. که البته چنین کیفیت عکسی برای کسانی که مصرف اصلی عکس‌های‌شان به جای چاپ آنها، انتشار در اینستاگرام و شبکه‌های اجتماعی است، کاملا مناسب به نظر می‌رسد.

این در حالی است که نوکیا 3.2 با نمایشگر بزرگتر 6.26 اینچی و نسبت تصویر 19:9، رزولوشن 1520 در 720 پیکسلی همانند 4.2 دارد. اگرچه این تراکم پیکسل کمتردر استفاده معمول چندان مشهود نیست، اما در بررسی دقیق‌تر و نزدیک‌تر به خوبی خودش را نشان می‌دهد. 3.2 هم از اندروید 9 پای نسخه خالص بهره‌مند است و پردازنده آن اسنپدراگون 429 کولکام به همراه 2 یا 3 گیگبایت رم است. این بدان معنی است که نباید انتظارات نابجایی از چند وظیفگی و سرعت پرچمداران را در اینجا مطرح کرد.

اگرچه هنوز خبری درباره زمان عرضه این اسمارت فون به بازار منتشر نشده است، اما می‌دانیم که شروع قیمت آن از 139 دلار خواهد بود. البته در کنار تمام داستان‌های سخت و نرم‌افزاری درباره نوکیا 3.2، آنچه بیش از همه جلب توجه می‌کند، باتری 4000 میلی‌آمپرساعتی آن است  که با توجه به میزان مصرف سخت‌افزار میان و حتی پایین رده آن، این باتری قادر است تا دو روز کامل موبایل‌تان را سر پا نگه دارد.

برای اینکه قیمت مدل 3.2 کاهش یافته و مناسب رقابت در بین پایین رده‌های بازار باشد، HMD برخی موارد را قربانی قیمت کرده است. برای مثال کیفیت ساخت بدنه آن به خوبی 4.2 نیست و تنها از یک دوربین 13 مگاپیکسلی در بخش پشتی بهره می‌برد و خبری از دوربین 2 مگاپیکسلی نیست. مدل 139 دلاری این اسمارت فون با 2 گیگابایت رم و 16 گیگابایت حافظه داخلی، فاقد حسگر اثرانگشت است. اما در مدل 169 دلاری که با 3 گیگابایت رم و 32 گیگابایت حافظه داخلی عرضه می‌شود، حسگر اثر انگشت هم تعبیه شده است.

اگرچه نوکیا همیشه دست‌پختی مطابق ذائقه طیف گسترده‌ای از مشتریان مصرف کنندگان را تهیه دیده است، اسمارت فونهای 3.2 و 4.2 فراتر از آن چیزی هستند که قرار است اسمارت فون Android One پی‌ریزی کند. گفتنی است که هر دو اسمارت فون نوکیا 3.2. و نوکیا 4.2 به دکمه اختصاصی برای دستیار گوگل مجهز شده‌اند که در بخش سمت چپ بدنه تعبیه شده است. این دکمه حتی از لحاظ ظاهری هم همانند آن چیزی است که پیشتر ابزارهای ال‌جی به آن مجهز شدند و مطمئنا در آینده آن را روی هر اسمارت فون اندرویدی خواهیم دید. نکته دیگر این است که دستیار گوگل در این اسمارت‌فون ‌ها، دستورات اختصاصی نوکیا را هم درک و اجرا می‌کند. مثلا با گفتن کلمه bothie دستیار گوگل به اپلیکیشن موبایل دستور می‌دهد عکسی ترکیبی از تصاویر دوربین جلو و عقب تولید کند.

هر دو اسمارت فون نوکیا 3.2 و 4.2 با بهره‌گیری از هوش مصنوعی امکان Face unlocking یا تشخیص چهره را هم فراهم آورده‌اند. البته مشخص نیست که چرا HMD تصمیم گرفته در خصوص این قابلیت زیاد صحبت نکند. دکمه پاور هم در هر دو مدل تلفن هوشمند نوکیا به چراغ‌های LED جهت اعلام وضعیت و اخطار مجهز شده است. مهندسان HMD می‌گویند این لامپ‌های کوچک و زیبا به جای چشمک زدن، هنگام فعال شدن برای اعلام اخطار اصطلاحا نفس می‌کشند. یعنی اینکه به نرمی از روشن به خاموش و بالعکس تغییر وضعیت می‌دهند.

برای کسانی هم که بودجه محدودتری دارند، HMD نسخه جدیدتری از نوکیا 1 سال گذشته را با نام نوکیا وان پلاس عرضه کرده است که به سیستم‌عامل اندروید 9 Goمجهز است. این همان محصولی است که در شایعات با عنوان نوکیا گو به آن اشاره شده بود. این اسمارت فون از پردازنده چهار هسته‌ای مدیاتک بهره می‌برد که قدرت 1.5 گیگاهرتزی را فراهم می‌آورد، تنها یک گیگابایت رم دارد و حافظه داخلی آن هم در دو نسخه 8 و 16 گیگابایتی عرضه خواهد شد.  گفته می‌شود این اسمارت فون در دو نسخه با قابلیت پشتیبانی از حافظه جانبی و بدون حافظه جانبی عرضه خواهد شد و تنها شهروندان کشورهای آمریکای لاتین آن را در بازار خواهند دید. دوربین عقب این محصول 8 مگاپیکسل است و دوربین جلوی 5 مگاپیکسلی آن برای سلفی‌های گاه و بیگاه بد نیست. نوکیا هنوز مانند بسیاری موبایل‌سازان از جک هدفون متنفر نشده و در اندروید وان پلاس می‌توانید جک هدفون را هم مشاهده کنید. باتری این موبایل هم 2500 میلی‌آمپر ساعتی است.

شاید بهترین بخش نوکیا وان پلاس را باید طراحی آن دانست. بدنه آن نسبت به پلی‌کربنات مدل سال گذشته با کیفیت‌تر شده و پرداخت بافت دار آن باعث شده که راحت‌تر در دست جای بگیرد. رنگ قرمز تازه نوکیا هم به آن جلوه‌ای جذاب بخشیده است. این موبایل جمع و جور با نمایشگر 5.45 اینچی و نسبت تصویر 18:9 تنها 100 دلار قیمت دارد. و در نهایت اینکه نوکیا وان پلاس تنها ویژه کشورهای در حال توسعه تولید شده و بعید است خارج از آمریکای لاتین جای دیگری عرضه شود.

البته HMD ادای احترام و اظهار وفاداری به موبایل‌های معمولی نوکیا را هم از یاد نبرده و همچنان این داستان ادامه دارد. در MWC امسال هم آنها با نوکیا 210 به مدل‌های قدیمی نوکیا اظهار ارادت کرده‌اند. این موبایل 35 دلاری اکنون عنوان ارزان‌ترین ابزار با قابلیت اتصال به اینترنت را در میان تولیدات این شرکت از آن خود کرده است. باتری نوکیا 210 هم چنان قدرتمند است (البته به نسبت میزان مصرف این دستگاه!) که با یک بار شارژ تا یک هفته شما را همراهی می‌کند. این موبایل با قابلیت استفاده همزمان از دو سیم کارت روانه بازار خواهد شد.

HMD برای راه‌‌اندازی نوکیا 210 از سیستم‌عامل تولیدی خودش بهره برده و دیگر سراغ KaiOS نرفته است. اگرچه ممکن است اپلیکیشن فیس‌بوک با قابلیت‌های محدود شده در این موبایل چندان به دردتان نخورد، اما می‌تون امیدوار بود که هنوز اسنیک را روی آن نصب کنند تا بتوانید ساعتها دنبال راه‌حلهای تغذیه مارتان بگردید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی