ماهان شبکه ایرانیان

در دانشگاه "ام.آی.تی" ابداع شد

حسگری که گندخونی را به سرعت تشخیص می‌دهد

پژوهشگران دانشگاه "ام.آی.تی" نوعی حسگر ابداع کرده‌اند که می‌تواند "گندخونی" را سریع‌تر از روش‌های کنونی تشخیص دهد.

حسگری که گندخونی را به سرعت تشخیص می‌دهد

به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌کرانچ، پژوهشگران دانشگاه "ام.آی.تی"(MIT)، نوعی حسگر ابداع کرده‌اند که می‌تواند "گَندخونی" یا "سپتیسمی"(Sepsis) را سریع‌تر، ساده‌تر و کارآمدتر از قبل پیش‌بینی کند. این حسگر در صورت موفقیت، به فناوری مهمی تبدیل خواهد شد زیرا گندخونی، یکی از دلایل مهم مرگ و میر در بیمارستان‌ها به شمار می‌رود و مرگ افراد بسیاری را به همراه دارد.

حسگر پژوهشگران ام.آی.تی، ریزسیال‌هایی را شامل می‌شود که می‌توانند وجود ترکیبات اصلی را که نشانه‌های ابتدایی بروز گندخونی هستند، در خون شناسایی کنند. یکی از این ترکیبات، "اینترلوکین 6"(IL-6) است که ساعت‌ها پیش از هر نشانه دیگر در بیمار ظاهر می‌شود. ابزار معمولی آزمایش خون نمی‌توانند این نشانه‌ها را به سرعت شناسایی کنند زیرا نشانه‌ها در سطح قابل توجهی ظاهر نمی‌شوند و نمی‌توان آنها را با روش‌های قدیمی شناسایی کرد.

این حسگر می‌تواند تجمع ترکیبات را به موقع و به صورت خودکار شناسایی کند و برای تشخیص، به مقدار کمی خون نیاز دارد. نتیجه بررسی این حسگر، تنها در 25 دقیقه آماده می‌شود؛ در حالی که روش‌های قدیمی برای تشخیص، به ساعت‌ها زمان نیاز دارند و روش‌های جدیدتر نیز این کار را حداقل در نیم ساعت انجام می‌دهند. این روش‌ها علاوه بر زمان زیاد، به مقدار خون بیشتری نیز نیاز دارند و هزینه آنها نیز بسیار بالا است.

پژوهشگران ام.آی.تی توانستند در یک روش آزمایشی برای شناسایی اینترلوکین6 ، این محدودیت‌ها را برطرف کنند. در این روش برای تشخیص، از مهره‌های مغناطیسی کوچکی استفاده می‌شود که به خاطر اندازه کوچک خود، به راحتی قابل استفاده هستند. در روش‌های کنونی، از نورشناسی استفاده می‌شود که هزینه بالایی در بر دارد و امکان صرفه‌جویی در هزینه‌ها را به کاربران نمی‌دهد.

پژوهشگران در نظر دارند تا کار خود را با ابداع پنل کاملی از پروتئین‌هایی که وجود آنها می‌تواند نشانه ابتدایی بروز گندخونی باشد، ادامه دهند تا دقت تشخیص حسگر را بالا ببرند. شاید بتوان این سیستم را برای شناسایی زیست‌نشانگرهای متفاوت نیز تنظیم کرد تا در تشخیص بیماری‌های دیگر هم کاربرد داشته باشد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی