ماهان شبکه ایرانیان

از شیشه چه می‌دانید (۱)

خطر اووردوز با مت آمفتامین در افرادی که چند ماده را هم‌زمان مصرف می‌کنند، به‌شدت افزایش می‌یابد؛ به‌خصوص ترکیب مت آمفتامین با الکل، اکستازی یا ویاگرا خطرناک است.

از شیشه چه می‌دانید (1)

دکتر محمدرضا قدیرزاده؛ کارشناس اعتیاد

 

 

انرژی‌زایی

انرژی‌زایی شیشه، کاذب و بسیار خطرناک است. فرد پس از مصرف تا حدود 72 ساعت به‌شدت بی‌خواب می‌شود و نیاز بدن به انرژی به حدی افزایش می‌یابد که ممکن است بافت‌های حیاتی، به‌خصوص کبد وکلیه‌هاآسیب ببینند.

تأثیر بر رفتار جنسی

استفاده از کریستال معمولاً نیاز و فعالیت جنسیرد را به طور غیرعادی افزایش می‌دهد و به همراه دیگر تأثیرات استعمال این ماده ممکن است فرد را به قدری بی‌توجه و از خود بی‌خود کند که شخص در فعالیت‌های جنسی افراط نماید که قطعاً آسیب‌های غیر قابل جبرانی در پی خواهد داشت و امکان ابتلا به ویروس HIV (ایدز) و دیگر بیماری‌های مقاربتی افزایش می‌یابد.

اما برخی از متخصصان، افزایش میل جنسی به واسطه مصرف شیشه را باور غلطی می‌پندارند و می‌گویند به هیچ وجه میل جنسی با مصرف شیشه افزایش نمی‌یابد و فقط کنترل فرد بر رفتارهای جنسی دچار اختلال می‌شود و به همین دلیل امکان دارد به رفتارهای جنسی پرخطر دست بزند.

مسمومیت و اووردوز

دوز بالای کریستال می‌تواند موجب آسیب مهلک قلبی و مغزی و در نهایت مرگ شود. نشانه‌های مصرف بیش از حد و مسمومیت این ماده عبارتند از:  از دست دادن هشیاری و اغما، تنفس سریع، تشنج و انقباضات عضلانی غیر قابل کنترل، گرمای بیش از حد بدن، ضربان قلب سریع یا نامنظم ، درد قفسه سینه.

خطر اووردوز با مت آمفتامین در افرادی که چند ماده را هم‌زمان مصرف می‌کنند، به‌شدت افزایش می‌یابد؛ به‌خصوص ترکیب مت آمفتامین با الکل، اکستازی یا ویاگرا خطرناک است.

تأثیر مصرف شیشه بر مغز

اثر تحریکی شیشه بر مغز بسیار شدید است. این ماده با بالابردن غلظت نوروترنسمیترهای سیستم اعصاب مرکزی به ویژه دوپامین، مغز را تحریک می‌کند. مت آمفتامین یک محرک سایکوموتور بسیار قوی است و شیشه به قدری قوی است که حتی پس از فرو نشستن فلاش اولیه، مغز را در حالت آماده‌باش نگاه می‌دارد.

پس از حدود 12 ساعت مغز از دوپامین تخلیه شده و اگر شخص دوباره شیشه استفاده نکند، دچار افسردگی وحشتناکی می‌شود. شیشه تأثیرات نوروتوکسیکی هم دارد و سلول‌های مغزی ترشح‌کننده دوپامین و سروتونین را تخریب می‌کند. بنابرین با گذشت زمان، مقدار دوپامین مغز کاهش می‌یابد و حالتی شبیه بیماری پارکینسون ایجاد می‌شود. آسیب مغزی ایجادشده توسط مت مشابه تغییرات ایجادشده در آلزایمر، سکته مغزی و صرع است.

وابستگی

شیشه ماده‌ای است که وابستگی روانی آن بیشتر از وابستگی جسمانی است. بلافاصله بعد از مصرف حالتی در فرد ایجاد می‌شود که به سرعت وابستگی پیدا می‌کند و مجبور است هر روز مقدار مصرف را بیشتر کند. بسیاری از افرادی که کریستال مصرف می‌کنند، این ماده را وابسته‌کننده می‌دانند.

مصرف‌کنندگان در ابتدا تشویق می‌شوند کمی از این ماده را همراه داشته باشند تا در مواقع ناگهانی به دادشان برسد. با توجه به ماهیت وابسته‌کنندگی این ماده، فرد از لحاظ روانی و فیزیکی به‌راحتی به آن وابسته می‌شود. مصرف‌کنندگان این ماده در ابتدای مصرف گاه تا 72 ساعت حتی یک دقیقه هم نمی‌خوابند.

در این مدت توهم شدید و خیره شدن به یک نقطه خاص برای چندین ساعت و همین طور رفتارهای بی پروا، از حالات نشئگی این ماده است. یکی از مصرف‌کنندگان شیشه پس از مصرف با توجه به توهم شدید، به تصور پرواز، خود را از پنجره ساختمان چند طبقه به پایین پرتاب کرد...

برای خواندن بخش دوم- از شیشه چه می‌دانید - اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان