ماهان شبکه ایرانیان

مزایا و معایب قرص‌های ضد بارداری (۲)

اگر دو روز پشت سر هم فراموش کردید قرص‌تان را بخورید، آن شب و شب بعدی دو عدد قرص بخورید.

مزایا و معایب قرص‌های ضد بارداری (2)

این عوارض چندان جدی نیستند و ممکن است همه آنها در یک فرد بروز نکند و شدت بروز آنها در افراد با هم تفاوت دارد. خصوصیات بدن هر کسی مخصوص به خود اوست و با کسی قابل مقایسه نیست. البته این عوارض با مصرف مرتب دارو به تدریج تخفیف می‌یابند و کمتر فرد را آزار خواهند داد.

عوارض جانبی دیگری هم وجود دارد که امکان بروز‌شان کمتر است؛ ولی اگر دیدید که شکم‌ (معده) یا قفسه سینه‌تان درد می‌کند، ناگهان دچار تنگی نفس شده‌اید، بازوهای‌تان بی‌حس شده، سردرد شدید دارید، دیدتان دچار مشکل شده و تار می‌بینید یا پاها و ران‌های‌تان درد دارد و بدن‌تان ورم کرده است، فورا به پزشک مراجعه کنید تا بررسی دقیقی انجام شود.

گاهی اوقات این نشانه‌ها می‌توانند علائم اختلالات خطرناکی چون بیماری کبد، کیسه صفرا، سکته مغزی، لخته شدن یا پرفشاری خون و یا بیماری‌های قلبی باشند.

پاسخ به پرسش‌های رایج درباره قرص‌های پیشگیری از بارداری

 این قرص‌ها چه مدت پس از شروع اثر می‌کنند؟

اگر قرص‌ها را دقیقا مطابق دستور مصرف کنید، معمولا در همان ماه اول تاثیر می‌کنند. برای اطمینان بیشتر، پزشکان توصیه می‌کنند در ماه اول مصرف، از یک وسیله مطمئن دیگر مانند کاندوم هم استفاده شود. پس از یک ماه تنها مصرف این قرص‌ها کافی است.

 اگر خوردن یک نوبت از قرص‌ها را فراموش کردم چه کار کنم؟

به محض اینکه یادتان آمد یک نوبت را نخورده‌اید، فورا قرص را بخورید. اگر دو روز پشت سر هم فراموش کردید  قرص‌تان را بخورید، آن شب و شب بعدی دو عدد قرص بخورید، سپس همان روند قبلی را ادامه دهید. اگر فراموش کار هستید و این اتفاق بیش از دو بار افتاد، با متخصص زنان و زایمانی که تحت نظرش هستید تماس بگیرید.

هرگاه خوردن قرص‌ها را فراموش می‌کنید، در عین دو برابر خوردن قرص‌ها باید تا تمام شدن بسته 21 عددی قرص از یک روش جلوگیری دیگر هم استفاده کنید؛ زیرا با هر بار نخوردن قرص، احتمال باردار شدن بالاتر می‌رود.

 آیا هر زنی می‌تواند این قرص‌ها را بخورد؟

مصرف این قرص‌ها تقریبا برای همه زنان بی‌خطر است، ولی برای زنان بالای 35 سال و سیگاری توصیه نمی‌شود. اگر سیگار نمی‌کشید، می‌توانید تا زمان یائسگی خوردن آنها را ادامه دهید. به طور کلی زنانی که مرتب در بدن‌شان لخته‌های خون ایجاد می‌شود، مشکلات قلبی عروقی، فشار خون بالا، بیماری کبد و دیابت دارند، یا آنتی بیوتیک و داروهای قوی دیگر می‌خورند، بیش از 35 سال دارند و سیگار می‌کشند، مجاز به استفاده از این قرص‌ها نیستند.

همچنین، در صورت ابتلا به سرطان سینه یا رحم نباید از قرص‌های ضد بارداری استفاده شود. اگر نمی‌دانید که دچار یکی از  این حالات خاص هستید یا نه، پزشک را مطلع کنید و اگر در بستگان درجه اول شما (پدر، مادر، خواهر یا برادر) کسی سابقه داشتن لخته خون در ریه یا پاهایش دارد، حتما به او بگویید.

اگر بالای 35 دارید ولی سیگار نمی‌کشید و مبتلا به فشار خون، چربی و قند خون بالا نیستید و اضافه وزن هم ندارید، می‌توانید مصرف قرص‌های پیشگیری از بارداری را تا 42 یا 43 سالگی هم ادامه دهید. سیگار کشیدن و مصرف قرص‌های ضد بارداری خطر ایجاد لخته خون را در نقاط مختلف بدن افزایش می‌دهد و می‌تواند خطر مرگ به همراه داشته باشد.

 ‌می‌خواهم باردار شوم، چه مدت پس از قطع قرص‌ها باردار خواهم شد؟

در صورت قطع این قرص‌ها، تنها دو هفته بعد تخمک‌گذاری آغاز و چهار تا شش هفته پس از خوردن آخرین قرص، قاعدگی شما شروع می‌شود. وقتی تخمک‌گذاری ادامه پیدا کند، می توانید باردار شوید.

برای خواندن بخش اول- مزایا و معایب قرص‌های ضد بارداری- اینجا کلیک کنید.

برای خواندن بخش سوم- مزایا و معایب قرص‌های ضد بارداری- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی