ماهان شبکه ایرانیان

سرگذشت خودنوشت حضرت آیةالله حاج شیخ لطف الله صافی گلپایگانی (قدس سره)

ولادت: ۱۹ جمادی الأولی ۱۳۳۷ یا ۱۳۳۸ قمری هجری.

سرگذشت خودنوشت حضرت آیةالله حاج شیخ لطف الله صافی گلپایگانی (قدس سره)

ولادت: 19 جمادی الأولی 1337 یا 1338 قمری هجری.

پدر: مرحوم آیة الله آخوند ملا محمد جواد ابن مرحوم آخوند ملا عباس از علماء بزرگ قرن 14 صاحب تألیفات و آثار بسیار ارزنده در فقه و اصول و معارف وعقاید و اخلاق وردیه بر مذاهب و فرق باطله ودیوان بزرگ اشعار فارسی وعربی، وراز آگاهان به اوضاع اجتماعی و سیاسی عالم اسلام و مخالفان سرسخت تجزیه و تفرقه مسلمانان با اختراع وطنیها ومدنیها وتمدنهای پوچ و قومی و منطقه ای و طرفدار وحدت سیاسی عالم اسلام و مبارزه با استعمار و سلطه بیگانه، و فعال علیه مذاهب مخترعه مثل بابی و بهایی و خلاصه جهاد مداوم و بی وقفه وبی امانت درراه تحقق اهداف اسلام و معرفی مذهب حق تشیع و امر به معروف و نهی از منکر و در عین حال ستیزگی با ظلمه و حکام جور و استبداد، واعانت مظلومان و. ...

مادر: مرحومه فاطمه خانم دختر مرحوم آیة الله آخوند ملا محمد علی از اعاظم علماء و همدوره و هم حجره با مرحوم آیة الله میرزای شیرازی حاج میرزا محمد حسن (أعلی الله مقامهم) و از بزرگان تلامذه مرحوم سید حسن مدرس استاد اکابر وفقهاء عالیقدر وغیره. آن مرحومه از بانوان فاضله متعبده و متهجده و مورد احترام و صاحب کمالات و امتیازات و ویژگی هابی بود که برای بانوان منزلت الگو و اسوه و معلم داشت. از برادرهایش یکی مرحوم آیة الله محمد سعید از معاریف تلامذه آیات عظام میرزای شیرازی و میرزای رشتی و آسید محمد اصفهانی [فشاری واز مجاهد ران و پیشتازان در مخالفت با پیش آمد رژیم پهلوی بود. دیگر مرحوم آیة الله حاج میرزا محمد باقر بود که در مقامات علمی و عملی و استعداد و هوش نابغه و مورد ستایش اعلام بود.

محل ولادت: گلپایگان

اساتید

مقدمات را در نزد اساتید عمده مرحوم حجة الاسلام آقای آخوند ملا ابوالقاسم قطب در همان گلپایگان آموختم و سطوح را نیز تقریبا تا اواخر در همان گلپایگان از خدمت مرحوم والد درحد ممکن موفق بودم چون در وقتی بود که فشار پهلوی بر اهل علم و علما و طلاب و مبلغین ووعاظ روز به روز در طغیان و شدت بود و می توان گفت که در مثل محیط کوچک گلپایگان بلکه محیط های بزرگتر تحصیل فقه و علوم اسلامی متروک و مهجوربودو سیر زمان بیشتر افراد را به ترک ادامه تحصیل تشویق یا مجبوری نمود. در چنین زمانی نه هم مباحثه ای بود که با او بحث داشته باشم و نه فراغت بال وجمعیت حواسی فراهم بود و خلاصه تمام شرایط ظاهری و اجتماعی و اقتصادی موافق ادامه تحصیل نبود و موانع بسیاریکی پس از دیگری ظاهر می شد که شرحش مفصل راست و یک صفحه سیاه از تاریخ ظلم و جورپهلوی وعداوت او با روحانیت بود. در این شرایط، حقیر سطوح را با همان درسی که از مرحوم والد می گرفتم به تنهایی و شخصا باید فرا بگیرم. به هر حال با تمام این موانع موفقیتها بود و مطالعات عمیق و همه جانبه در رشته های تفسیر وکلام وتاریخ و غیره انجام می شد و شوق و علاقه ای بود که همه آن سختی ها و مضایق گوناگون از آن نمیکاست والحمد لله رب العالمین.

از سال 1320 شمسی مطابق 1360 قمری پس از فرار پهلوی برای ادامه تحصیل به قم مهاجرت نمودم و مقدار کمی از سطوح را نیز در این شهر مقدس به اتمام رسانده و در دروس خارج فقه و اصول شرکت کردم و در واقع از این زمان وضع تحصیلی صورت عادی یافت و در حوزه درس مرحوم آیة الله العظمی آقای سید محمد تقی خوانساری اصولا و در حوزه مرحوم آیة الله العظمی آقای آقا سید محمد حجت فقها و مقداری هم در بحث مرحوم آیة الله العظمی آقای صدر سید صدرالدین) حضور یافته و استفاده می کردم و بخشهابی از مباحث ایشان را می نوشتم، چنانکه بحث مرحوم آیة الله خوانساری وآیة الله حجت را نیز جداگانه مباحثه می کردم. ظاهرأ حدود چهار سال برنامه این بود و سپس به عزم زیارت و تقبیل اعتاب مقدسه و کسب فیض از روضه مطهره علویه (علی من ثاوی آلاف الثناء والتحیة) به نجف اشرف مشرف شده و در آنجا از محاضر ومباحث فقیه بزرگ مرحوم آیة الله العظمی آقای آشیخ محمد کاظم شیرازی و اسوه تقوی مرحوم آیة الله العظمی آقای آسید جمال گلپایگانی و مرحوی مقرر بزرگ آیة الله نائینی، آیة الله العظمی آقای آشیخ محمد علی کاظمی استفاده نموده و موفق و مورد توجه و مرحمت اساتید بزرگوار و تشویق و تقدیر فراوان آنان بودم، به علت بعض جهات - به قصد ایران و عود دوباره به ایران بازگشتم که چون مصادف بود با ورود مرحوم زعیم اعظم و استاد اکبر آیة الله العظمی بروجردی به قمر، عزم رحیلم به نجف اشرف بدل به اقامت در قم شد و از همان ابتداء ورود در دروس فقه و اصول ایشان شرکت کرده و مورد کمال تقدیروتشویق معظم له قرار گرفتم و اصول ایشان را می نوشتم و در مجالس استفتاء ایشان که بسیار پر فائده و با اهمیت بود تا حیات داشتند سالهای متمادی شرکت داشتم و در بعض مواقع شخصا جواب استفتاءات را می نوشتم و علاوہ مسائل مهمی را به حقیر ارجاع می فرمودند که همه را [که] در فقه یا اصول یا کلام حتی رجال بود تحقیق می کردم و معظم له می پذیرفتند و خلاصه علی الاتصال در استفاده از محضر پر فیض آن عالم الهی و مجدد مذهب بودم وکتاب منتخب الاثر را هم به پیشنهاد ایشان تألیف کردم.

[تألیفات]

تألیفات حقیر متعدد است از آن جمله تقریرات اصول مرحوم آیة الله العظمی بروجردی وکتاب فقه الحج که تاکنون دو جلد آن آماده برای چاپ است و جلد اول تحت طبع است و کتاب ارث الزوجه ازتقریرات مرحوم آیة الله العظمی بروجردی وبعض رساله های فقهی و کلامی و تفسیری و کتاب منتخب الأثرکه ان شاء الله قریبا در سه با چهار جلد با اضافات و تحقیقات چاپ می شود وکتاب های متعدد فارسی از جمله حدود پانزده جلد پیرامون امامت و ولایت حضرت بقیة الله (ارواح العالمین له الفدا) وکتاب الهیات در نهج البلاغه که همه به طبع رسیده و کتاب پرتوی از عظمت حسین ع وشهید آگاه و نیایش در عرفات ورمضان در تاریخ و سفرنامه حج وکتابی پیرامون مسائل مهم اسلامی در رشته های مورد نظر وبحث که متجاوز از هزار صفحه است و هنوز چاپ نشده و دیوان شعر وآثار متعدد دیگر از چاپ شده وچاپ نشده که نه مجال نام بردن آنها است ونه همه الآن در نظر است. مثلا از جمله کتاب های معروف که [در] مثل مصر وغیره هم به فروش می رسد کتاب مع الخطیب فی خطوطه العریضه است، وکتاب صوت الحق ودعوة الصدق، وکتاب ایران تسمع وتجیب وغیر اینها. با سلام و عرض اخلاص با کمال استعجال و مشاغلی که همین الان در دست داشتم و نوشتن آنها ضرورت داشت برحسب فرمایش جنابعالی این جمله ها را که باید عرض کنم بالبدیهة نوشتم تقدیم می کنم والا شرح زندگی حقیر یک کتاب می شود و مع ذلک اعتراف می کنم که از عمر عزیز چنانکه باید استفاده نکردم واقرار به تقصیر خود می نمایم و از خداوند متعال در برابر این همه نعمتها که صرف راه او نشده است درخواست آمرزش و مغفرت می نمایم. مشایخ اجازه هم بیشتر همانها هستند که در اجازه نامه نام برده شده است.

والسلام علیکم ورحمة الله وبرکاته.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان