ماهان شبکه ایرانیان

زندگینامه امام هادی علیه السلام

همین پیشوای شیعیان، حضرت امام علی بن محمد الهادی علیه السلام در نیمه ذیحجه، سال ۲۱۲ هجری (۱) در «صریا» (۲) متولد شد. نام مبارکش «علی »، کنیه اش «ابوالحسن » (۳) ، و القابش: «نجیب »، «مرتضی »، «هادی »، «نقی »، «عالم »، «فقیه »، «امین »، «مؤتمن »، «طیب »، «متوکل » و «عسکری » (۴) می باشد و مشهورتر از همه «هادی » و «نقی » است.

همین پیشوای شیعیان، حضرت امام علی بن محمد الهادی علیه السلام در نیمه ذیحجه، سال 212 هجری (1) در «صریا» (2) متولد شد. نام مبارکش «علی »، کنیه اش «ابوالحسن » (3) ، و القابش: «نجیب »، «مرتضی »، «هادی »، «نقی »، «عالم »، «فقیه »، «امین »، «مؤتمن »، «طیب »، «متوکل » و «عسکری » (4) می باشد و مشهورتر از همه «هادی » و «نقی » است.

پدر آن گرامی، پیشوای نهم، حضرت جواد علیه السلام و مادرش بانوی گرانقدر و با فضیلتی به نام «سمانه مغربیه » است که به «سیده ام الفضل » معروف بود. (5) محمد بن فرج می گوید:

«ابوجعفر، محمد بن علی علیه السلام مرا خواست و فرمود: کاروانی که برده فروشی در میان اوست و کنیزانی همراه خود دارد از راه می رسد. سپس هفتاد دینار به من داد و امر کرد با آن، کنیزی را با مشخصاتی که داد بخرم.

من ماموریت را انجام دادم. این کنیز که «ام ولد» (6) بود همان مادر «ابوالحسن » علیه السلام است. (7)

قدر و منزلت این بانوی گرامی بدان پایه بود که امام هادی درباره اش فرمود:

«مادرم عارف به حق من می باشد و اهل بهشت است. شیطان سرکش به او نزدیک نمی شود و مکر زورگوی لجوج به وی نمی رسد و خداوند حافظ و نگهبان اوست و او در زمره مادران صدیقین و صالحان قرار دارد. » (8)

پی نوشت ها:

(1) ر. ک. مناقب، ابن شهر آشوب، ج 4، ص 401، اعلام الوری، ص 339 و کافی، ج 1، ص 497. نقلهای دیگری مانند 27 ذیحجه همان سال، و دوم و سوم و سیزدهم رجب سال 214 هجری نیز ذکر شده است. برای آگاهی بیشتر به بحار الانوار، ج 50، ص 116 - 113 مراجعه کنید.

(2) نام روستایی در 6 کیلومتری مدینه که حضرت موسی بن جعفر علیه السلام آن را تاسیس کرده بود. (ر. ک. مناقب، ج 4، ص 382)، ولی در معاجم مربوط به بلدان از چنین قریه ای ذکری به میان نیامده است. بر همین اساس ضبط دقیق آن مشخص نیست. در برخی منابع نیز «صربا» ضبط شده است.

(3) به آن حضرت «ابوالحسن ثالث » نیز گفته می شود. در اصطلاح محدثان «ابوالحسن اول » امام کاظم علیه السلام و «ابوالحسن ثانی » امام رضا علیه السلام است.

(4) مناقب، ج 4، ص 401. القاب دیگری نیز برای آن حضرت ذکر شده است. (ر. ک. دلائل الامامة، ص 217. )

(5)مناقب، ج 4، ص 401.

(6) به کنیزی گفته می شود که از صاحب خود دارای فرزند می شود و همین خصوصیت موجب آزادی او پس از مرگ مالکش می گردد.

(7) دلائل الامامة » ص 216 و اثبات الوصیة، ص 193.

(8) همان مدرک.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان