ماهان شبکه ایرانیان

قیام ۱۵ خرداد، قیامی اعتقادی و مردمی

پانزدهم خرداد هرسال یادآور قیام مقدس مسلمانان جان بر کفی است که به منظور دفاع از اسلام به میدان آمدند و علیه تشکیلات ستم قیام کردند، این روز طلیعه و صبح صادق نهضت اسلامی علیه استبداد و استکبار است، زمانی که امت مسلمان ایران با الهام از قرآن و مکتب اهل بیت به رهبری امام خمینی قدس سره و احساس مسئولیت در مقابل جامعه برای مقابله با دشمنان اسلام و قرآن ...

پانزدهم خرداد هرسال یادآور قیام مقدس مسلمانان جان بر کفی است که به منظور دفاع از اسلام به میدان آمدند و علیه تشکیلات ستم قیام کردند، این روز طلیعه و صبح صادق نهضت اسلامی علیه استبداد و استکبار است، زمانی که امت مسلمان ایران با الهام از قرآن و مکتب اهل بیت به رهبری امام خمینی قدس سره و احساس مسئولیت در مقابل جامعه برای مقابله با دشمنان اسلام و قرآن به عرصه های سیاسی و اجتماعی گام نهاد و رژیم جور و ستم را دچار رعب و هراس ساخت .

ریشه این قیام را باید در تلاش برای مقابله با طرحی که استعمارگران غربی برای جداکردن مسلمانان از اعتقادات، ارزش ها و باورهای مذهبی در سرزمین های اسلامی، به اجرا در می آورند جستجو نمود . آنان به این واقعیت رسیده بودند که باید اسلام ناب، رشد دهنده و تحول آفرین را از جامعه اسلامی گرفت و به ترویج عقایدی پرداخت که اگرچه اسلام را نفی نمی کند ولی با روح قرآن و دیانت مخالفت دارد و به ظاهری از دستورات دینی اکتفاء می کند و حتی از این گونه اسلامی که رویش و شکوفایی ندارد، حمایت می کردند .

لذا در ایران پس از برکناری رضا شاه و روی کارآمدن پسرش محمدرضا که تربیت شده غرب بود، برای پی گیری مقاصد پلید خودشان ماموریت اسلام زدائی را به وی تفویض کردند .

او تا سال 1340 به خاطر نفوذ معنوی مراجع تقلید بالاخص مرحوم آیت الله العظمی بروجردی در بین مسلمانان جهان نفوذ ویژه ای که داشت نتوانست مقاصد استکبار را عملی سازد لذا با رحلت آن مرجع بلند پایه شیعه به خیال خود و اربابانش زمینه را مساعد دیده و با طرح لوایح شش گانه ایالتی و ولایتی در سال 1341 که از جمله آنها حذف واژه «اسلام » از شرایط انتخاب شوندگان و انتخاب کنندگان و به جای تحلیف نمایندگان به قرآن; به کتاب آسمانی، مراسم تحلیف را انجام دهند . پس از تصویب این لوایح خشم و نارضایتی مردم به اوج خود رسید . و همچنین پس از سخنرانی امام خمینی (ره) در فیضیه، حوزه های درسی مراجع و بازار شهرهای قم و تهران و بسیاری از مراکز استانها به عنوان اعتراض تعطیل گردید . و به دنبال آن، دستگیری و تبعید امام در 15 خرداد 1342 توسط ساواک موجی از خشم و نفرت، جامعه را فرا گرفت و با این حرکت که اکثر شهرهای ایران اسلامی را فرا گرفته بود، مردم مسلمان ایران رشد فرهنگی خود را نشان دادند و خواستار حکومت و عدالت اسلامی و قطع نفوذ بیگانگان شدند و بدین ترتیب تاریخ نهضت اسلامی ورق خورد و فصل نوینی در کارنامه اسلام خواهی و استقلال طلبی و آزادگی و عدالت خواهی که خوی ذاتی هر ایرانی است، گشود و به سیاست تفرقه بینداز و حکومت کن استکبار نه; گفتند و در این راه بهای سنگینی نیز پرداختند اما از پا ننشستند چرا که قیام 15 خرداد ریشه در اعتقادات اسلامی مردم داشت . لذا در 12 بهمن 1357 ورود رهبرشان را جشن گرفتند و با پافشاری در اعتقادات مذهبی خود در 22 بهمن همان سال طعم پیروزی را چشیدند .

گرچه در 14 خرداد سال 1368 با رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران مردم مسلمان ایران به سوگ نشست، اما یک بار دیگر در 15 خرداد 68 با تعیین رهبری رهبر معظم انقلاب، نهضت اسلامی را تداوم بخشیده و به دنبال آرمانهای خود که همان پیاده شدن قوانین اسلام و قرآن و مکتب اهل بیت علیهم السلام در جامعه می باشد، هستند .

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی