ماهان شبکه ایرانیان

تغییراتی که باید هنگام اقدام برای بارداری در رژیم غذایی‌تان بدهید

هم برای مردان و هم برای زنان، باروری و غذا به هم مرتبط است. شما باید به استفاده از یک رژیم غذایی متعادل پایبند باشید تا احتمال به دنیا آوردن یک فرزند سالم را افزایش دهید.

تغییراتی که باید هنگام اقدام برای بارداری در رژیم غذایی‌تان بدهید

هم برای مردان و هم برای زنان، باروری و غذا به هم مرتبط است. شما باید به استفاده از یک رژیم غذایی متعادل پایبند باشید تا احتمال به دنیا آوردن یک فرزند سالم را افزایش دهید.

به رژیم غذایی‌تان توجه کنید

هر روز چند وعده میوه، سبزیجات، غلات و غذاهای سرشار از کلسیم مصرف کنید. دریافت نکردن مواد مغذی کافی ممکن است بر عادت ماهانه‌تان تاثیر بگذارد و پیش‌بینی زمان تخمک‌گذاری را دشوار کند. همچنین اگر مقدار زیادی وزن از دست داده باشید یا بیش از حد چاق باشید، ممکن است اصلا باردار نشوید. برخی مواد غذایی و ویتامین‌های خاص مانند ویتامین C و E، روی، و اسید فولیک، برای تولید اسپرم سالم بسیار اهمیت دارند.

ماهی در حالت کلی یک غذای بسیار سالم است، اما میزان جیوه در برخی از انواع ماهی بسیار بالا است که ممکن است برای کودکی که در شکم دارید خطرناک باشد. از آنجایی که جیوه می‌تواند در بدن انباشته شده و تا یک سال از آن خارج نشود، بهتر است استفاده از ماهی‌هایی را که میزان زیادی جیوه در گوشت خود دارند، پیش از هر گونه اقدام برای بارداری متوقف کنید. از گوشت‌های فرآوری‌شده مانند کالباس یا بوقلمون فرآوری‌شده به میزان بسیار کم استفاده کنید و گوشت‌های دودی یا خام را نیز کلا کنار بگذارید.

عادات خوب را تمرین کنید

برای بسیاری از مادران پا به ماه، بارداری با تغییرات قابل‌توجهی در زمینه عادات غذایی همراه است. شاید کنار گذاشتن برخی عادات سخت باشد، اما اگر موفق شوید، از سلامت کودکی که در شکم دارید اطمینان خواهید یافت.

همچنین ممکن است مجبور شوید از چای و قهوه نیز صرف‌نظر کنید. نتایج تحقیقات در مورد اثرات کافئین و تئین بر باروری، ضد و نقیض‌اند. متخصصان بر این باورند که مصرف کم تا معتدل کافئین، بر قدرت باروری‌تان اثر نخواهد گذاشت؛ اما پزشک‌تان ممکن است توصیه کند که مصرف آنها را کاملا قطع کنید.

ویتامین‌های دوران بارداری را مصرف کنید

هرچند شما می توانید اکثر نیازهای غذایی خود را با استفاده از یک رژیم غذایی متعادل تامین کنید، اما بسیاری از متخصصان بر این باورند که حتی کسانی که سالم‌ترین و مناسب‌ترین رژیم غذایی را دارند نیز می‌توانند از مکمل‌ها استفاده کنند. با استفاده از ویتامین‌های مکمل دوران بارداری می‌توانید اطمینان حاصل کنید که اسید فولیک و سایر مواد مغذی اساسی را به میزان کافی دریافت می‌کنید.

اما باید به خاطر داشته باشید که این مواد صرفا به عنوان مکمل مناسب‌اند و نمی‌توانند جایگزین یک رژیم غذایی مناسب باشند. همچنین، ممکن است مولتی ویتامین‌های بدون نسخه حاوی مقادیر بسیار زیادی ویتامین و مواد معدنی باشند که برای کودک در حال رشد شما مناسب نبوده و حتی می‌تواند خطرناک باشند. بنابراین، بهتر است از قرص‌های مخصوص خانم‌های باردار استفاده کنید. کسانی که از رژیمهای غذایی گیاهی استفاده می‌کنند نیز بهتر است مکمل‌های ویتامین د و ب-12 مصرف کنند. فراموش نکنید که پیش از مصرف مکمل‌های غذایی با پزشک‌تان مشورت کنید.

اکثر خانم‌های پا به ماه باید حداقل 400 میکروگرم در روز مکمل مصرف کنند. اگر در خانواده شما سابقه بروز بیماری‌های مادرزادی مجاری عصبی وجود دارد یا از داروهای مربوط به حملات صرع استفاده می‌کنید، ممکن است پزشک به شما توصیه کند که مصرف روزانه این ویتامین را تا 4.000 میکروگرم در روز افزایش دهید.

به اندازه کافی فولیک اسید دریافت کنید

ویتامین‌های بدون نسخه در صورتی خوب‌اند که مقدار اسید فولیک آنها بیشتر از مقدار حداقل توصیه شده یعنی بین 600 تا 800 میکروگرم باشد؛ شما در طول بارداری به این مکمل‌ها نیاز خواهید داشت. به علاوه می‌توانید از غذاهای سرشار از فولات مانند اسفناج یا کلم پیچ، مرکبات، حبوبات، سبزیجات، حبوبات کامل و غلات غنی شده استفاده کنید.

اسید فولیک از جمله اسیدهای محلول در آب است، در نتیجه اگر مقدار بیش از حدی از آن را استفاده کنید، بدن‌تان قادر خواهد بود مقدار اضافی آن را دفع کند. اما محلول بودن این اسید در آب، یک جنبه منفی نیز دارد: حین پختن سبزیجات با آب، مقدار نسبتا زیادی از این اسید در آب حل شده و به بدن شما نخواهد رسید؛ پس بهتر است سبزیجات را در مقدار کمی آب پخته یا بخارپز کنید تا فولات موجود در آنها حفظ شود.

وزن ایده‌آل خود را حفظ کنید

وقتی می‌خواهید حامله شوید، بهتر است در وزن ایدهال خود باشید؛ اگر اضافه وزن یا کمبود وزن داشته باشید، حامله شدن برایتان دشوارتر خواهد بود. همچنین خانم‌هایی که اضافه وزن دارند با عوارض بیشتری در دوران حاملگی یا زایمان مواجه خواهند شد؛ احتمال به دنیا آوردن کودک کم‌وزن نیز در این خانم‌ها بیشتر است.

مصرف غذاهای کم‌چرب و سرشار از فیبر و همچنین داشتن یک برنامه ورزشی منظم نیز موثر خواهد بود. در صورتی که اضافه وزن دارید، سعی کنید هفته‌ای نیم تا یک کیلوگرم وزن کم کنید. چون کاهش وزن سریع باعث خالی شدن بدن از مواد مغذی ضروری شده و روند حاملگی‌تان را به خطر می‌اندازد.

منبع: babycenter

تمرینات کگل و کنترل وزن حین بارداری

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی