ماهان شبکه ایرانیان

پاسخ به سؤالات پزشکی

خوانندگان گرامی ! شما می توانیدسؤالات پزشکی خود را با مراجعه حضوری و یا ارسال نامه با دفترنشریه در میان گذارید.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4

خوانندگان گرامی ! شما می توانیدسؤالات پزشکی خود را با مراجعه حضوری و یا ارسال نامه با دفترنشریه در میان گذارید.

در صورت مسمومیت دارویی کودک چه کنیم؟

مسمومیت، اتفاق نسبتا شایعی دربین کودکان خردسال است و اقدامات لازم اولیه در مواجهه با مصرف اتفاقی یک دارو در کودک با توجه به مدت زمان گذشته از مصرف آن دارو فرق می کند. درصورتی که زمان اندکی از مصرف آن گذشته باشد - البته این زمان در داروهامتفاوت است ولی در بیشتر داروها ازچند دقیقه تجاوز نمی کند - بهترین کار،وادار کردن کودک به استفراغ است ومطمئن ترین راه برای استفراغ کودک استفاده از شربت «ایپکا»ست که براحتی از داروخانه ها قابل خریداری است و بایدبه مقدار 10-15 میلی لیتر به کودک خورانده شود. پس از آن کودک بایدمایعات فراوان بنوشد. مصرف این دارودر اکثر موارد به بروز استفراغ، در زمانی کمتر از بیست دقیقه منجر می شود. پس ازاین کار کودک را به اورژانس ویژه مسمومین منتقل کنید تا به وسیله پزشک، معاینه شود; چرا که هر دارو،عوارض خاص خود را دارد و ممکن است حتی با وجود استفراغ مقداری از داروجذب بدن شده باشد و منجر به بروزمشکلاتی شود. در صورت عدم امکان دسترسی به اورژانس ویژه مسمومین،می توانید تلفنی با این اورژانس تماس گرفته، با دادن توضیحاتی در رابطه بامقدار و نوع داروی خورده شده، باراهنمایی پزشک اقدامات لازم را انجام دهید. اما اگر زمان قابل توجهی از مصرف اتفاقی دارو توسط کودک گذشته باشد،باید بی درنگ کودک را به اورژانس منتقل کنید.

کودک پنج ساله ام از سر دردشکایت دارد اطرافیان می گویند دچارسینوزیت است; نظر شما چیست؟

اصولا سردرد به عنوان علامت بارز وقابل توجه از سوی بیشتر کودکان خردسال بیان نمی شود و اینکه کودکی خردسال، سر درد خود را بیان کند، شایان توجه است.

معمولا" این علامت در اطفال بیشتربا بی حوصلگی، بی قراری، اختلال درخواب و سایر علائم غیر اختصاصی بروز می کند. از سوی دیگر انواع سینوزیت (عفونت و التهاب حفرات هوایی دورادور بینی که در ضخامت استخوان جمجمه واقع شده اند.)خود را با سرفه بویژه به هنگام خواب و برخاستن از خواب، همراه باخلط و نیز بی اشتهایی و گاهی تب، تهوع و ترشحات چرکی از بینی نشان می دهند.اما در صد کمی از موارد بروز سردرد درکودکان خردسال، بعلت سینوزیت است.از این گذشته علل مهمتری از سینوزیت در سردرد کودکان نقش دارد که در میان آنهامی توان از علل روحی (برای جلب توجه کردن یا بعلت افسردگی کودکی و...) تابدخیم ترین حالت که وجود توده های سرطانی مغز و مخچه است، نام برد که خوشبختانه موارد بدخیم، شیوع زیادی ندارند. در هر حال علل سردرد در کودکان بویژه در سن کودک شما متعدد است ونیاز به معاینه کودک توسط پزشک و یاارجاع به متخصص و انجام آزمایشات تکمیلی دارد.

نوزاد دو ماهه ام علاوه بر شیرمادر آیا به قطره کمکی آهن وویتامین نیاز دارد؟

بیشتر نوزادان و شیرخواران که پس ازدوره کامل آبستنی به دنیا می آیند و سرماه متولد می شوند و از شیر مادر تغذیه می کنند، معمولا تا حدود 4 تا 6 ماهگی نیازی به قطره آهن کمکی ندارند چرا که ذخایر آهن بدن آنها، برای عملکردهای شیمیایی - حیاتی بدن تا این سن کافی است. از حدود 4 تا 6 ماهگی توصیه می شود جهت پیشگیری از بروز کم خونی ناشی از کمبود آهن - که عموما در انتهای سال اول زندگی خود را نشان می دهد - ازقطره آهن به طور کمکی استفاده شود.همچنین مصرف روزانه قطره مولتی ویتامین از حدود روز دهم تولد تا پایان سال اول، توصیه می شود. بنابراین کودک شما در حال حاضر تنها نیاز به ویتامین کمکی دارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان