ماهان شبکه ایرانیان

۱۲ نکته درباره آسپیرین

۱) آ.اس

12 نکته درباره آسپیرین
1) آ.اس.آ همان آسپیرین معروف و قدیمی است که به استیل سالیسیلک اسید هم معروف است.
2) آ.اس.آ از گروه سالیسیلات‌ها و نوعی ضد التهاب غیراستروییدی به شمار می‌رود که به شکل قرص، قرص جویدنی، قرص پوشش‌دار و شیاف در داروخانه‌های کشور عرضه می‌شود.
3) اثر ضد التهابی و ضد درد این دارو ناشی از مهار پروستاگلاندین‌ها و همچنین کاهش شدت محرک درد از پایانه اعصاب حسی است.
4) از این دارو در تسکین خفیف تا متوسط، بیماری‌های التهابی مانند تب روماتیسمی‌ حاد، لوپوس اریتماتو، آرتریت روماتویید، استئوآرتریت، التهاب تاندون، کاهش تب در بیماری‌های گوناگون و کاهش میزان عود حملات ناشی از لخته شدن خون در سکته‌های مغزی و قلبی استفاده می‌شود.
5) مقدار داروی یاد شده در بزرگسالان و برای مصارف ضد درد و ضد تب، 350 تا 650 میلی‌گرم به صورت خوراکی یا شیاف هر چهار ساعت است و در کودکان نیز روزانه 40 تا 60 میلی‌گرم در هر کیلوگرم به صورت خوراکی یا شیاف هر چهار ساعت استفاده می‌شود. همچنین در بیماران قلبی و برای پیشگیری می‌توان روزانه 325 میلی‌گرم به صورت خوراکی و با تجویز پزشک میل کرد.

12 نکته درباره آسپیرین

6) عوارض جانبی آ.اس.آ، دستگاه‌های عصبی، گوارشی، گوش و حلق و بینی، خون و پوست را دربرمی‌گیرد. این عوارض می‌تواند شامل سرگیجه، خواب‌آلودگی، گیجی، منگی، تهوع، استفراغ، بی‌اشتهایی، سوزش سردل، درد و زخم معده، خون‌ریزی گوارشی، وز وز گوش، کاهش شنوایی، مشکلات خونی، کهیر، بثورات و خون‌مردگی‌‌‌های پراکنده باشد.
7)دقت کنید از این دارو به هیچ عنوان در کودکان مبتلا به آبله‌مرغان استفاده نکنید زیرا احتمال بروز اختلالی به نام «ری» وجود دارد که بسیار خطرناک است. همچنین به بیماران مبتلا به زخم معده و اثنی‌عشر نیز آ.اس.آ ندهید. به علاوه استفاده از این دارو در بیماران مبتلا به آسم ممنوع است.
8) بیمارانی که افت عملکرد کلیه دارند یا دچار کمبود ویتامین K هستند و همچنین در دوران بارداری به ویژه در سه ماهه سوم، قرار دارند باید از آ.اس.آ با احتیاط و با تجویز پزشک‌شان استفاده کنند.
9) آ.اس.آ از طریق معده جذب می‌شود، در کبد تجزیه می‌شود و از راه کلیه دفع می‌شود.
10) درباره تداخلات دارویی نیز بدانید در مصرف هم‌زمان با ضد انعقادی‌های خوراکی؛ خطر خون‌ریزی و در صورت مصرف هم‌زمان با داروهای ضد قندخون، خطر افت چشمگیر قند خون وجود دارد.
11) قرص‌های آسپیرین در معرض حرارت، رطوبت و هوا به سرعت خراب می‌شوند، بنابراین پیش از مصرف در صورتی که متوجه بوی شبیه سرکه شدید، قرص‌ها را دور بریزید.
12) برای کاهش خطر خون‌ریزی نیز درمان آسپیرین را حدود یک هفته پیش از جراحی متوقف کنید.
منبع: http://www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان