ماهان شبکه ایرانیان

چرا از میانسالی به بعد افزایش وزن پیدا می‌کنیم؟

هیچ دقت کرده‌اید که افراد میانسال معمولا افزایش وزن دارند؟ جالب این که وقتی در زندگی این افراد دقیق می‌شوید می‌بینید که نه بیمار هستند و نه در غذا خوردن زیاده‌روی می‌کنند اما بیشتر آن‌ها شکم نسبتا بزرگی دارند!

چرا از میانسالی به بعد افزایش وزن پیدا می‌کنیم؟

بفهمی نفهمی همه در چنین موقعیتی قرار گرفته‌اند؛ هر چه سن‌مان بالاتر می‌رود و به معروف پا به سن می‌گذاریم اضافه وزن پیدا می‌کنیم. به راستی هیچ شده با خود فکر کنید که چرا دقیقا از میانسالی به بعد معمولا وزن‌مان زیاد می‌شود؟ نکته‌ای را همین اول کار بگوییم و آن این که در این مورد به خصوص، عادت غذایی هیچ نقشی ندارد.

دکتر کارولین آپوویان، مدیر بخش تغذیه و وزن مرکز پزشکی و استاد دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه بوستون آمریکا در این باره می‌گوید که چاقی و افزایش وزن از میانسالی به بعد معطوف به عوامل متعددی است که یکی از آن‌ها بروز تغییر در کارکرد هورمون‌ها و علت دیگر سبک زندگی انعطاف‌ناپذیر است.

چاقی در میانسالی

Credit: Reader's Digest

وی که نایب رییس مرکز چاقی در شهر بوستون نیز هست معتقد است که افزایش استرس و کاهش مدت زمان خواب از دوره‌ی میانسالی به بعد را می‌توان مسئول پاره‌ای از چاقی‌های و اضافه وزن‌ها در برخی از افراد دانست.

دکتر آپوویان، نویسنده کتاب «رژیم غذایی سالم و رژیم غذایی شبانه؛ طرح اثبات شده برای کاهش سریع و دائمی وزن» می‌گوید: «دلیل اصلی و عمده برای افزایش وزن در میانسالی، از دست دادن عضلات طبیعی بدن است و این پدیده برای همه پیش آمده است. مقدار توده‌ی عضلانی بدون چربی ما تعیین کننده‌ی اصلی میزان متابولیسم است. به بیان دیگر، هر چه ما توده‌ی عضلانی بیشتری داشته باشیم کالری بیشتری می‌سوزانیم. توده‌ی عضلانی ما به طور طبیعی از سن 30 سالگی شروع به تحلیل رفتن می‌کند و این فرآیند که به «سارکوپنیا» (sarcopenia) یا «کم‌ ماهیچگی» معروف است در حول و حوش 40 سالگی شتاب می‌گیرد. سارکوپنیا روند رو به رشد خود را سپری می‌کند مگر این که ما رو به فعالیت و ورزش بیاوریم و به این صورت از تحلیل رفتن توده‌های عضلانی بدنی خود جلوگیری کنیم. با تحلیل رفتن عضلات و ماهیچه‌های طبیعی است که بدن به کالری کم‌تری نیاز پیدا می‌کند و در نتیجه متابولیسم یا همان سوخت‌وساز بدن با سرعت پایین‌تری انجام می‌شود. در نهایت چربی در بدن انباشته و جایگزین عضله‌ها و ماهیچه‌ها می‌شود.»

اندازه گرفتن شکم

Credit: Reader's Digest

قبول! حال برای پیشگیری از بروز پدیده‌ی سارکوپنیا چه کار باید کرد؟ دکتر آپوویان سه روش را پیشنهاد می‌کند:

یک: دست کم دو بار در هفته ورزش سخت انجام دهید تا هم باعث کاهش وزن شما و هم موجب کاهش سرعت سارکوپنیا شود.

دو: یک رژیم غذایی مبتنی بر مصرف مواد پروتئینی اندک برای خود در نظر بگیرید و مخلوطی از پروتئین‌ها را در برنامه‌ی غذایی خود قرار دهید. 

سه: به اندازه‌ی کافی بخوابید چون از میان همه‌ی عوامل سودمند برای سلامتی خواب خوب و به اندازه فرصت ترمیم و بازسازی ماهیچه‌ها و عضلات را برای بدن فراهم می‌کند.

منبع: womansday

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی