بهناز عباسیمقدم
آلرژی فصلی یکی از شایعترین آلرژیها است که با التهاب مخاط بینی همراه است. این مشکل اگرچه خطرناک نیست، ولی بسیار دردسرساز است و متأسفانه روز به روز هم این آلرژیها شایعتر میشود. خارش بینی، گلو، التهابات پوست، تهوع، استفراغ، اسهال، تب بالا، کهیر، تنگی نفس، فشارخون، ضعف غیرطبیعی، بیشفعالی و یبوست از مهمترین واکنشهای حساسیتی میباشند.
طبق طب سنتی، انسانها از نظر خصوصیت روحی و جسمی در چهار گروه با مزاج سرد و گرم، سرد و تر، گرم و خشک و گرم و تر طبقهبندی میشوند. افرادی که دارای طبیعت خشک هستند بیشتر دچار حساسیت فصلی میشوند. برای جلوگیری از حساسیت فصلی باید از خوردن ادویهجات، غذاهایی با طبیعت گرم و ... و قرار گرفتن در هوای آلوده بپرهیزیم و از سبزیجات، سبوس گندم، نانهای سبوسدار، انواع آش و خاکشیر مصرف کنیم. در این مقاله به بررسی گیاهان دارویی که از نظر طب سنتی برای رفع حساسیت مفید هستند، اشاره مینمائیم.
آلرژی و چای سبز
چای سبز، داروی مؤثر دیگری است، زیرا ویتامین C موجود در چای سبز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و بدن را در مقابل بیماریهای مختلف بهویژه بیماریهای فصلی و حساسیتهای فصلی مقاوم میکند. همچنین ترکیبی در چای سبز وجود دارد که خاصیت آرامبخشی داشته و میتواند حالت تنش، افسردگی، استرس و هیجان را از بین ببرد.
آلرژی و بادرنجبویه
یکی از این گیاهان، بادرنجبویه است که از واژهای یونانی به معنای زنبور گرفته شده است. این گیاه محبوب نوعی زنبور عسل است. وقتی زنبور مسافت زیادی از کندو دور میشود، با عطر این گیاه راه بازگشت خود را پیدا میکند. از نظر ترکیبات شیمیایی در اندام سبز این گیاه موادی مانند اسید اولئیک، سیترال، ژرانیول و رزماری اسید وجود دارد.
این گیاه دارای اسانس تند و لیمویی است که سیترال نام دارد و در صنعت عطرسازی کاربرد دارد. این گیاه همانند یک داروی مسکن بر روی دستگاه عصبی مرکزی عمل میکند و به همین دلیل آرامبخش بوده و تحریکات حساسیتی را کاهش میدهد.
آلرژی و پرتقال
مصرف روزانه یک عدد پرتقال در صبح به علت دارا بودن ویتامین C فراوان یک آنتیهیستامین طبیعی محسوب شده و بدن را در مقابل آلرژی مقاوم میکند. در بررسیهای انجام شده، موارد شبه آسم در افرادی که مصرف گوشت قرمز در آنها بالا بود بیشتر گزارش شده بود، زیرا دریافتی اسید الایدیک آنها بالاتر میباشد که نوعی چربی ترانس است، بنابراین توصیه میشود مصرف گوشت قرمز محدودتر شود.
آلرژی و عسل
عسل نیز یکی دیگر از موارد مفید برای درمان حساسیت است. سعی کنید عسل را از مقدار کم شروع کنید و هر روز مصرف آن را بیشتر کنید. چک کنید ببینید از زمانی که عسل مصرف میکنید بدن شما به حساسیتهای محیط بهتر شده است یا نه؟ شاید عسل برای بعضی حساسیتزا باشد، ولی اگر حساسیت نداشتید مصرف آن را ادامه دهید...
برای خواندن بخش دوم- گیاهان مفید در آلرژی- اینجا کلیک کنید.