ماهان شبکه ایرانیان

۱۱ واقعیتی که هر کسی در مورد آنفولانزا و واکسن آن اشتباه تصور می ‌کند

فصل ترسناک سال در حال نزدیک شدن است. ویروس‌های آنفولانزا در اطراف ما پرشده‌اند. دکتر ویلیام شافینر، متخصص بیماری‌های عفونی و استاد دانشگاه در مدرسه‌ی پزشکی واندربیلت، می‌گوید: «فصل آنفولانزا شروع شده است. این بیماری تا به اکنون فعال نبود، اما حالا در حال نزدیک شدن به ماست.»

فصل ترسناک سال در حال نزدیک شدن است. ویروس‌های آنفولانزا در اطراف ما پرشده‌اند. دکتر ویلیام شافینر، متخصص بیماری‌های عفونی و استاد دانشگاه در مدرسه‌ی پزشکی واندربیلت، می‌گوید: «فصل آنفولانزا شروع شده است. این بیماری تا به اکنون فعال نبود، اما حالا در حال نزدیک شدن به ماست.»

مهم‌ترین موضوع برای مقابله با این بیماری، آگاهی از آنفولانزا و زدن واکسن آن است؛ اما افسانه‌هایی نیز در مورد چگونگی مراقبت از خودمان به هنگام ابتلا به این بیماری در میان مردم شایع شده است. با بنیتا همراه باشید تا هر آنچه را که نیاز به دانستن آن دارید بیاموزید.

1- آنفولانزا یک بیماری شایع است، اما به این معنی نیست که نمی‌تواند خطرناک نباشد

علائمی چون تب یا احساس تب داشتن، لرز، سرفه، گلودرد، آب‌ریزش بینی، درد عضلانی، سردرد و خستگی به ما می‌گویند که آنفولانزا گریبان ما را گرفته است، اما شدت آن کشنده نیست. اگرچه برخی از افراد از شر آن در طی چند روز و یا چند هفته خلاص می‌شوند، اما آنفولانزا می‌تواند برای برخی دیگر به معنای واقعی کشنده باشد.

آنفولانزا می‌تواند باعث مرگ، به‌خصوص در میان افراد زیر دو سال و بالای 65 سال و افرادی با سیستم ایمنی ضعیف، شود. یکی از این افراد زنان باردار هستند که سیستم ایمنی بدن آن‌ها با پایین‌ترین ظرفیت خود فعالیت می‌کند، زیرا در غیر این صورت، چنین آن‌ها با خطرات جدی مواجه خواهد شد.

دکتر شافینر می‌گوید: «آنفولانزا همچنین می‌تواند برای جوانان و افراد سالم هم خطرناک باشد.»

ویروس آنفولانزا

2- آنفولانزای فصلی هر سال تغییر می‌کند

این بیماری معمولاً از اوایل پاییز تا اواخر زمستان پدیدار شده و به گفته‌ی شافینر بین ماه‌های شهریور تا اسفند به اوج خود می‌رسد. ماه‌های دی و بهمن بدترین ماه‌های ابتلا به این بیماری هستند؛ هرچند این بیماری هرساله نسبت به سال قبل خود ازنظر مدت‌زمان ابتلا و شدت آن تغییر می‌کند. شافینر می‌گوید ما تنها می‌توانیم منتظر مانده و نظاره‌گر آن باشیم.

3- اهمیتی ندارد که جوان هستید یا از سلامت بدنی برخوردارید، شما هم به واکسن آنفولانزا نیاز دارید

هر فرد بالای 6 ماه نیازمند زدن واکسن آنفولانزا برای مراقبت از خود و اطرافیان است. واکسن آنفولانزا بین سال‌های 2014 تا 2015 مانع از ابتلای 1/9 میلیون نفر به این بیماری و 67 هزار مورد بستری در آمریکا شده است.

در کنار زدن واکسن، موارد دیگری نیز وجود دارد که باید از سوی شما برای جلوگیری از ابتلا به آنفولانزا رعایت شود؛ مواردی چون شستن صحیح دست‌ها، خودداری از تماس با افراد آلوده به این بیماری و کاهش تعداد دفعات تماس دست‌ها با چشم و دهان. کارشناسان معتقدند که واکسن همچنان یکی از عوامل مهم است. هرچه زدن واکسن زودتر باشد، بهتر است. 5 عمل تضعیف کننده دستگاه ایمنی بدن مقاله‌ای مناسب برای بالا بردن سیستم دفاعی ماست.

واکسن آنفولانزا

4- درست حدس زدید، یعنی اینکه هر سال باید یک‌بار واکسن زد

واکسن به‌مانند دفترچه تلفن موبایل شما نیست که یک بار شماره را در آن ذخیره کنید و دیگر آسوده باشید. خیر، ویروس آنفولانزا هرساله سعی می‌کند تا با قدرت جدید به سراغ شما بیاید. شافینر می‌گوید: «این ویروس هرساله دچار جهش می‌شود. ما نیز این واکسن را با توجه به تغییرات به وجود آمده در ویروس به‌روزرسانی می‌کنیم. به همین خاطر فرد باید هر سال یک بار این واکسن را بزند.»

5- واکسن زدن به این معنی نیست که شما قطعاً به آنفولانزا مبتلا نمی‌شوید

این واکسن که کار آن تقویت شکل‌گیری آنتی‌بادی‌هایی است که بدن را در برابر ویروس محافظت می‌کنند، یک اکسیر جادویی نیست. این واکسن می‌تواند چیزی در حدود 60 درصد از بیماری را مهار کند. به این معنی که اگر شما واکسن را بزنید، خطر ابتلا به این بیماری به میزان 60 درصد در شما کمتر می‌شود.

هدف این واکسن مقابله در برابر ویروس‌های نوع A و B است. تمامی واکسن‌های توصیه‌شده بدن را در برابر دو ویروس آنفولانزای نوع A یعنی H3N2 و H1N1 و یک یا دو ویروس نوع B محافظت می‌کنند. اگر یک ویروس نوع B با یک ویروس نوع A همراه شود، واکسن سه‌ظرفیتی نامیده می‌شود. اگر دو ویروس نوع B وجود داشته باشد، واکسن چهار ظرفیتی نام می‌گیرد.

در زمانی که دانشمندان در حال یافتن یک واکسن جدید هستند، این ویروس دست از تغییرات جهشی خود نمی‌کشد. برای مثال، اگر ساخت یک واکسن جدید 6 ماه به طول بیانجامد، ویروس هم مرتباً به تغییرات خود ادامه می‌دهد.

پس شما هم ممکن است پس از زدن واکسن به این بیماری مبتلا شوید، اما احتمالاً نوع آنفولانزای شما خفیف‌تر خواهد بود. نوع حادتر این ویروس ذات‌الریه است که می‌تواند به مرگ فرد منجر شود، اما به نظر می‌رسد که در میان افراد واکسن زده کمتر مشاهده می‌شود.

6- اگر به این ویروس مبتلا شوید، قبل از اینکه خودتان هم بدانید، به یک عامل خطر تبدیل خواهید شد

اگر دارای علائم آنفولانزا هستید و تصور می‌کنید که به‌منظور بیمار نکردن سایرین بهتر است در خانه بمانید، سخت در اشتباهید. شما یک روز قبل این ویروس را جذب کرده‌اید و همان موقع بیمار شده‌اید. ویروس در بدن شما بوده و قبلاً هم منتقل شده است.

ویروس آنفولانزا

7- شما نمی‌توانید از طریق واکسن بیمار شوید

بسیاری از افراد نگران این اتفاق هستند، اما چنین چیزی محال است. دکتر لائورا کامینگز می‌گوید: «محتویات موجود در تزریق حاوی مواد غیرفعال است. این یک واکسن زنده نیست، پس شما نمی‌توانید از طریق آن بیمار شوید.»

شافینر می‌گوید: «واکنش‌های موضعی نظیر درد، قرمزی و یا ورم ناحیه‌ی تزریق واکسن طبیعی است. شما حتی ممکن است در 24 ساعت اول دچار تب هم شوید؛ اما این تب نشانه‌ای از آنفولانزا نیست. این اتفاق شایع بوده و بی‌خطر است.»

کامینگز می‌گوید: «برخی از افراد پس از زدن واکسن دچار سرماخوردگی می‌شوند و سیستم ایمنی بدن را مقصر آن می‌دانند. اگر شما واکسن زده باشید، اما بعد از مدتی به این بیماری مبتلا شوید، باید بدانید که بیماری قبلاً در بدن شما بوده است.»

8- شما می‌توانید واکسن خود را انتخاب کنید

هر واکسنی برای هر فردی ساخته شده است، پس شما نیز حق انتخاب دارید.

واکسن‌های استاندارد سه‌ظرفیتی با ویروس‌های آنفولانزای غیرفعال رشد کرده در تخم‌مرغ ساخته می‌شوند. به‌علاوه مدل‌های دیگری نیز با دوز بالاتر وجود دارد که مناسب افراد بالای 65 سال است.

دکتر مانون ام جی کاکس، رئیس و مدیرعامل موسسه پروتئین ساینس، می‌گوید: «اگر شما به تخم‌مرغ آلرژی دارید، می‌توانید از واکسنی که با تخم‌مرغ ساخته نشده است استفاده کنید. واکسن‌های نوع دیگر شامل آنتی‌بیوتیک‌ها و نگهدارنده‌هایی که در واکسن پایه‌ی تخم‌مرغ است نمی‌شوند.» پس درصورتی‌که از حساسیت خاصی رنج می‌برید، این موضوع را حتماً با پزشک خود در میان بگذارید.

مراقبت های پزشکی

9- زدن واکسن در صورت باردار بودن شما خطری به همراه ندارد. درواقع توصیه نیز می‌شود

شافینر می‌گوید: «بدن پس از دریافت واکسن در برابر آنفولانزا مقاوم‌تر می‌شود. برخی از این مراقبت‌ها در اطراف جنین اتفاق می‌افتد، درنتیجه پس از تولد نوزاد، کودک هم در ماه‌های اولیه‌ی زندگی خود از ویژگی‌های محافظتی واکسن برخوردار می‌شود.»

10- واکسن آنفولانزا باعث بیماری اوتیسم نمی‌شود

این ایده که واکسن آنفولانزا باعث اوتیسم می‌شود تنها در حد یک فرضیه بوده و هیچ شواهد محکمی برای اثبات آن وجود ندارد. این یک تصور بسیار خطرناک است که می‌تواند افراد را از زدن واکسن برای کودکان خود منصرف کند. عملی که نتایج ناگواری را به همراه داشته و حتی می‌تواند جان کودک را تهدید کند. دکتر کاکس می‌گوید: «یک بار دیگر می‌گویم: هر فرد بالای 6 ماه سن باید این واکسن را بزند.»

قرص سرماخوردگی

11- اگر دچار بیماری آنفولانزا شدید، لزوماً نباید آسیب شدیدی از آن ببینید

شما می‌توانید با پزشک خود تماس بگیرید و از او بپرسید که آیا لازم است تا از داروهای ضدویروسی برای بهتر شدن استفاده کنید یا خیر.

فراتر از همه‌ی این صحبت‌ها، زیاد به خودتان سخت نگیرید. مهم‌ترین چیز در زمان ابتلا به این بیماری، ماندن در خانه است. اگر این کار برای شما دشوار است، چند فیلم جذاب اجاره کنید و این‌گونه وقت بگذرانید. شما با این کار نه‌تنها از ابتلای دوستان به این بیماری جلوگیری می‌کنید، بلکه به بدن خود نیز استراحت لازم برای بهبودی را نیز می‌دهید.

 


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان