آیا میدانید که ناخنهای شما میتوانند رازهایی از سلامت بدنی شما را فاش کنند؟ ناخنهای سفید، صورتی و موجدار میتوانند نشانهای از بیماری در بدن باشند. مشکلات کبد، ششها و بیماریهای قلبی نیز قابلشناسایی از طریق ناخنها هستند. بنیتا امروز به سراغ برخی از این نشانهها رفته تا با کمک آنها به تشخیص بیماریها کمک کند. با ما همراه باشید.
ناخنهای رنگپریده
ناخنهای کاملاً رنگپریده میتوانند نشانهای از بیماریهای حاد پیش رو باشند:
- کمخونی
- نارسایی قلبی
- بیماری کبد
- سوءتغذیه
ناخنهای سفید
اگر ناخنهای شما کاملاً سفید با لبههای سیاه هستند، میتوانند هشداری برای مشکلات کبدی نظیر بیماری هپاتیت باشند.
ناخنهای زرد
یکی از شایعترین علل زردی ناخنها وجود عفونتهای قارچی است. هرچه عفونت بیشتر شود، بستر ناخن بهطرف داخل رفته و ناخنها ضخیم شده و میشکنند. در موارد نادر، ناخنهای زرد میتوانند نشانهای از یک بیماری جدیتر نظیر بیماری تیروئید حاد، بیماری شش، دیابت و یا یک بیماری شایع پوستی به نام پسوریازیس باشند.
ناخنهایی با رنگ مایل به آبی
ناخنهایی با رنگ مایل به آبی میتوانند نشانهای از عدم دریافت اکسیژن کافی از سوی بدن باشند. این علامت همچنین میتواند دلیلی برای بیماری نفخ باشد. برخی از بیماریهای قلبی نیز با ناخنهای مایل به رنگ آبی مرتبط هستند.
ناخنهای موجدار
اگر سطح ناخنها موجدار یا حفرهدار باشد، احتمالاً علائم اولیهی پسوریازیس یا آرتریتهای التهابی را به ما نشان میدهد. در این حالت بیرنگی ناخن شایع بوده و پوست زیر آن به رنگ قهوهای متمایل به قرمز دیده میشود.
ناخنهای ترکخورده
ناخنهای خشکی که مرتباً ترکخورده و یا میشکنند با بیماریهای تیروئیدی در ارتباط هستند. شکستن ناخنها همراه با زردی آنها احتمالاً به دلیل عفونتهای قارچی است.
پف کردن اطراف ناخن
اگر پوست اطراف ناخن قرمز و پفکرده به نظر میرسد، دلیل آن بیماری موسوم به التهاب اطراف ناخن است. این مشکل میتواند ناشی از اختلال بافتهای پیوندی یا بیماری پوستی لوپوس باشد. عفونت نیز میتواند سبب قرمزی و التهاب اطراف ناخن شود.
وجود خطوط تیره در زیر ناخن
خطوط تیره در زیر ناخن باید هر چه سریعتر مورد پیگیری و درمان قرار بگیرد. آنها گاهی اوقات میتوانند دلیلی بر بیماری ملانوم، نوعی از سرطان پیشرفتهی پوست، باشند.
ناخنهای جویده شده
جویدن ناخنها ممکن است چیزی بیش از یک عادت قدیمی نباشد؛ اما این مشکل در برخی موارد نشانهای از استرس و پریشانی دائمی بوده که بهتر است مورد درمان قرار بگیرد. جویدن ناخنها با اختلالات وسواس فکری در ارتباط است. اگر قادر به توقف این کار نیستید، بهتر است با یک دکتر دراینباره مشورت کنید.
ناخنها تنها بخشی از معمای بدن ما هستند
اگرچه ناخنها در بسیاری از شرایط تغییر میکنند، اما این تغییرات بهندرت اولین نشانهی بیماری محسوب میشوند. بهعلاوه بسیاری از ناهنجاریهای مربوط به ناخنها بیخطر بوده و همهی افراد با ناخنهای سفید هپاتیت ندارند. اگر نسبت بهظاهر ناخنهای خود نگران هستید به یک متخصص امراض پوستی مراجعه کنید.