آیا میخواهید اطلاعاتتان را در مورد دوران بارداریتان رافزایش دهید؟ پس هفتهی سوم بارداریتان را بررسی کنید تا ببینید نوزاد شما چطور رشد میکند و همچنین تغییراتی که انتظار میرود در بدنتان رخ دهد را بشناسید. با بنیتا همراه باشید.
رشد کودک
حتی اگر شما احساس نکنید که باردار هستید، شما یک کودک در حال رشد را درون بدنتان دارید. اگر چه کودک شما به تازگی ایجاد شده است، اما او تمام وقت در حال فعالیت است. تخمک بارور با فرایند تقسیم سلولی مواجه میشود. حدود 30 ساعت بعد از لقاح، تخمک به دو سلول، سپس به چهار سلول، پس از آن به هشت سلول تقسیم میشود، و همینطور که از لولهی رحم به رحم حرکت میکند، همچنان به تقسیم خود ادامه میدهد. زمانی که به رحم میرسد، این گروه سلولها مانند توپی کوچک به نظر میرسد که «مورولا» نامیده میشود.
مورولا توخالی میشود و با مایعی به نام بلاستوسیست پر میشود. در پایان این هفته، بلاستوسیست خودش را به آندومتر (پوشش داخلی رحم) میچسباند. به این عمل کاشت می گویند. کاشت در رحم، یک اتصال ضروری را ایجاد میکند. آندومتر مواد مغذی را برای جنین در حال رشد فراهم میکند و ضایعات را حذف میکند. با گذشت زمان، این مکان کاشت درون جفت رشد پیدا خواهد کرد.
بدن مادر
تأمین مواد مغذی خاص، مانند اسید فولیک، پروتئین، کلسیم و آهن، برای رشد کودک شما ضروری است. مکمل فولیک اسید- که به طور ایده آل، شما از قبل از بارداری مصرف کردهاید- بسیار مهم است، زیرا اسید فولیک از نقص لوله عصبی که خیلی زود در دوران بارداری شکل میگیرد، جلوگیری میکند.
برای ایجاد بافت جدید، باید مصرف پروتئین در دوران بارداری افزایش یابد. علاوه بر این، کلسیم برای رشد استخوانها و دندان لازم است، بنابراین مطمئن شوید که به اندازهی کافی از محصولات لبنی، سبزیجات برگ سبز و حبوبات استفاده میکنید. آهن برای پشتیبانی از افزایش مداوم حجم خون نوزاد در دوران بارداری ضروری است. منابع خوب آهن شامل گوشت قرمز، حبوبات، تخم مرغ، و سبزیجات برگ سبز هستند.
برای آشنایی با هفتهی دوم بارداری، مقاله راهنمای کامل بارداری هفته به هفته [هفته دوم] را مطالعه بفرمایید.
منبع: بنیتا