در دنیای مدرن امروز، زوجها توجه بیشتری به جزئیات روابط عاشقانه خود دارند؛ که این موضوعی سازنده و بسیار تعیین کننده در کیفیت رابطه محسوب میشود. بیشتر ما به دنبال برقراری و پایداری رابطهای هستیم که در آن کمترین مشکل، و بیشترین میزان از آرامش و لذت را تجربه کنیم. اما در بسیاری از موارد، همین حساسیتها سبب میشود تا عادات سالمی که در هر رابطهای لازم و ضروریست را هم جزو لیست ممنوعه خود قرار دهیم و چنین تصور کنیم که با اجتناب کردن از آنها، محافظت از رابطه را تکمیل کردهایم. در این مطلب به موارد مهمی میپردازیم که به اشتباه آنها را سالم میدانیم و ممکن است در رابطه خود آنها را انجام دهیم.
1. پنهان کردن اختلاف و تضادها زیر پوستهی "شوق و تعصّب"
بسیاری از زوجها، اختلافات و تضادهای عمیقی دارند که منجر به جر و بحث و مناقشههای مکرر میشود. زوجها به جای حل آنها یا ریشهیابی، برچسب "احساسات شدید، تعصب، شور و شوق، عشق عمیق و ..." به آن زده، و چرخه را تکرار میکنند.
هیچ احساس عمیق و شدیدی که ریشه در شناخت دو شخص از یکدیگر داشته باشد، منجر به تضادهای پیاپی نمیشود. بنابراین، در صورت داشتن چنین ارتباطی، به جای پنهان کردن دلایل اصلی اختلافات، باید به دنبال علت و حل آنها بود.
2. حفظ آرامش به هر قیمتی
بسیاری از زوجها، به "نادیده گرفتن" مشکلات و احساسات منفی خود عادت میکنند و آن را تنها راه حفظ آرامش در رابطه میدانند. مدام احساس، افکار و رنجشهای خود را قورت میدهند و وانمود میکنند که اصلا مشکلی در میان نیست. زمانی که مجبور میشوند با مشکلاتی بزرگ که قابل نادیده گرفته شدن نیستند روبرو شوند، روشی کارساز برای برخورد با آن ندارند.
حفظ آرامش به هر قیمتی، تنها منجر به تجمع احساسات منفی، لاینحل باقی ماندن آنها و پیشرفت نکردن قابلیتهای حّل مشکلات میشود.
3. امتیاز دهی یا حساب کتاب
این موضوع بسیار اشتباه و فریبنده است. تقریبا همه ما دوست داریم که نه تنها در رابطهای مطلوب، بلکه در شراکتی حقیقی باشیم. بدین معنا که مدام در جست و جوی برابری هستیم و میخواهیم مطمئن باشیم که قدمهای کاملا مساوی برمیداریم، به یک میزان سهم داریم و کاملا مساوی وظایف را به عهده میگیریم.
اما این برابری طلبی چه زمانی به حساب-کتاب تبدیل میشود؟ زمانی که مفهوم فداکاری یا از خودگذشتگی را در رابطه از بین ببرد. اگر مدام به دنبال "من این کار رو کردم، تو چی کار کردی؟"، "من سهم بیشتری داشتم و تو به نوبت خودت پایدار نموندی".... باشیم، در واقعا شراکت احساسی خود را نادیده گرفته و فقط به دیده شراکت کاری یا اقتصادی آن را قبول کردهایم.
4. تلافی کردن
شاید یکی از سمیترین عادات در یک رابطه عاشقانه، به دل گرفتن، جمع کردن و تلافی کردن رفتارها یا اعمالی است که ما را آزار دادهاست. یعنی زمانی که از چیزی ناراحت میشویم، به جای ابراز آن، کینهاش را به دل گرفته و در اولین فرصت با غرض تلافیاش کنیم و بگوییم این به آن در! ر
فتار اشتباه را با اشتباهی بزرگتر جواب دادن، تنها سبب آسیبهای عمیق تری خواهد شد که طرفین را متوجه مشکلات نکند.
5. حسادت
بیشتر ما حسادت را به عنوان نمادی از عشق میشناسیم؛ که هرچه میزان آن بیشتر باشد نشان از عمق احساس خواهد داشت!
باوری بسیار اشتباه و سمی که عادت ناسالم حسادت را ریشه دار میکند. اگر حسادت به شکل نیش زدن، خشم یا اتهام زدن بروز کند، سمی کشنده برای رابطه خواهد بود. ابراز علاقه شخصی و نشان دادن عمق آن، تنها راه سالم در حفظ روابط عمیق است.