به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، سید کمال سادات سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان میگوید که برای ترویج وگسترش فرهنگ کتابخوانی در کشور، با برخی کشورها از جمله ایران و فرانسه که با افغانستان مشترکات فرهنگی دارند به زودی قراردادهای فرهنگی امضا میکند.
سادات روز سه شنبه 10 اسفند در یک نشست خبری در کابل گفت که تاکنون فرهنگ کتابخوانی در افغانستان پا نگرفته و تنها درصدی از مردم، زمان اندکی را با مطالعه کتاب سپری میکنند.
وی افزود: اتباع برخی کشورها سالانه 15 تا 20 جلد کتاب مطالعه میکنند اما در افغانستان این رقم خیلی اندک بوده و اکثر شهروندان افغانستان در طول 15 تا20 سال حتی یک کتاب را هم تا آخر نمیخوانند.
سادات بیان کرد: درچند سال اخیر میزان مطالعه در میان شهروندان افغانستان، افزایش اندکی یافته است اما آماری مشخصی در این باره وجود ندارد.
وی گفت: برای رشد و گسترش فرهنگ کتابخوانی در کشور با برخی ممالک از جمله ایران و فرانسه که با افغانستان نزدیکی فرهنگی دارند به زودی قراردادهای فرهنگی امضا خواهد شد.
در همین حال برخی از ناشران و کتابفروشان نیز میگویند که فرهنگ کتابخوانی هنوز هم در کشور جا نیفتاده و شهروندان افغانستان کمتر از کتاب و کتابخانه استقبال می کنند.
آنها، تعرفههای زیاد گمرگی، قیمت زیاد مواد اولیه در چاپ کتاب، ظرفیت پایین مراکز نشر، عدم رعایت قانون حق نسخه برداری را از مشکلاتی برشمردند که بر ارایه خدمات باکیفیت آنان تاثیر مستقیم گذاشته است.
اما سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ با تایید این مشکلات تاکید کرد: این وزارت برنامه های متعددی را در راستای حل چالشهای کتابخوانی و مطالعه روی دست گرفته است.
وی افزود: راه اندازی کنفرانس های تبلیغاتی، حمایت از کتابخانه ها، تقدیر از شعرا، ادبا و فرهنگیان و ایجاد کتابخانههای متعدد سیار و ثابت در مرکز و ولایات، از جمله برنامههای این وزارت برای ترویج فرهنگ کتابخوانی و مطالعه بین جوانان است.
این گفتهها در حالی مطرح میشود که افغانستان از نظر سرانه مطالعه در مقایسه با سایر کشورها در جایگاه پایینی قرار دارد.
بر اساس گزارش های که در یک 2 سال اخیر به انتشار رسیده، سرانه مطالعه در افغانستان کمتر از یک دقیقه است.
جمهور نوشت: این در حالی است که سرانه مطالعه در کشورهای ژاپن 90 دقیقه، انگلستان 55 دقیقه ،آمریکا20 دقیقه، ترکیه و مالزی 55 دقیقه و ایران 6 تا 8 دقیقه برآورد شده است.
/