به گزارش خبرنگار مهر، علیاصغر مونسان در چهارمین همایش «همای هنر» که به تجلیل از هنرمندان پیشکسوت صنایع دستی و هنرهای سنتی میپرداخت، صنایع دستی را محل تلاقی هنر و صنعت دانست و افزود: هنر جلوهگاهی برای اندیشههای ناب و زیباست. رشتههای مختلف هنری چون نقاشی، فیلم، موسیقی و شعر، نشاندهنده طرز تفکر ناب یک هنرمند هستند، اما در صنایع دستی این زیبایی دوچندان میشود، چون هنرمند از صنعت هم بهره میگیرد و علاوه بر اینکه در احجامی که به ظاهر جامد هستند، روح زیبایی را میدمد و یک اثر هنری خلق میکند، به درآمدزایی و ایجاد اشتغال هم توجه نشان میدهد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به وظایف این سازمان در قبال هنرمندان اشاره و بیان کرد: تولید در دست شماست؛ آنچه ما باید انجام دهیم، اینکه شرایطی را فراهم آوریم تا بازار صنایع دستی، بزرگتر و پررونقتر شود و به محلی برای کسب روزی حلال و اشتغال جوانان تبدیل شود. ما باید تسهیلاتی را برای شما هنرمندان فراهم آوریم؛ از جمله این تسهیلات، وام ارزان قیمت و بلندمدت 6 درصدی است که در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
مونسان همچنین با اشاره به طرح اشتغال روستایی گفت: دولت مبلغی معادل 12 هزار میلیارد تومان را در اختیار طرح اشتغال روستایی قرار داده است که بخشی از آن به صنایع دستی تعلق میگیرد. یکی دیگر از مواردی که ما باید به آن توجه کنیم، بحث تجاریسازی است. ما باید طرحهای نو داشته باشیم و به سلیقه مشتری توجه کنیم. از سوی دیگر باید برندسازی را جدی بگیریم و صنایع دستی را به صورت فلهای در اختیار مشتریان نگذاریم.
وی افزود: حل مشکل بیمه هنرمندان به دلیل بدهی زیاد به سازمان تأمین اجتماعی دشوار است، چرا که ما باید سالانه هزار میلیارد تومان به این سازمان برای بیمه هنرمندان و قالیبافان پرداخت کنیم اما ما همچنان پیگیر این مسئله هستیم. از سوی دیگر، امیدواریم معاونت گردشگری در کنار صنایع دستی قرار گیرد و گردشگران خارجی که به ایران میآیند، به این مقوله توجه بیشتری نشان دهند. اگر تعداد گردشگر به 20 میلیون نفر برسد، ما از فروش بالایی در زمینه سوغات و صنایع دستی برخوردار خواهیم شد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین بیان کرد: امروز هتلهای ما به صنایع دستی مزین میشوند. از سوی دیگر برجهای فاخر و گرانقیمتی در تهران ساخته میشوند که رویکردشان استفاده از هنر فاخر ایرانی است؛ همه اینها امکان بیشتری را برای رشد و دیده شدن و همچنین به صورت برند درآمدن، در اختیار صنایع دستی ما قرار میدهد.