عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به مصوبه مجلس مبنی بر جداسازی سهم درمان کارگران، گفت: اقدام مجلس در جهت نشاندار سهم درمان کارگران عین اجرای عدالت است و برخلاف برخی گمانهزنیهای غلط، قرار نیست پول بیمهشدگان تامین اجتماعی در اختیار وزارت بهداشت و یا هر ارگان دیگری قرار گیرد.
به گزارش ، محمدحسین قربانی در گفت و گو با ایسنا افزود: یکی از مهمترین اقداماتی که مجلس به آن ورود کرده و بناست انجام دهد، نشاندار کردن نه بیست و هفتم سهم درمان کارگران، مبلغی بالغ بر 21000 میلیارد تومان است که یکی از شاخص های بودجه 97 و متعلق به بیمه شدگان تامین اجتماعی است و بر اساس قوانین موجود باید برای خود آنان هزینه شود. تجربه نشان داده هر زمان که مسئولان پول کم آورده اند، دست در جیب کارگران کرده و در حوزه های دیگر هزینه کرده اند.
وی با بیان این که بیمه شدگان تامین اجتماعی اغلب خدمات درمانی مورد نیاز خود را از مراکز درمانی دولتی دریافت می کنند، ادامه داد: عقلانی نیست بیمارستان های ملکی پول نقد دریافت کنند، اما بیمارستان های دولتی با تاخیرهای طولانی مدت در دریافت مطالبات خود مواجه باشند.
نماینده آستانه اشرفیه در واکنش به اعتراض برخی حامیان کارگری مبنی بر نشاندار کردن سهم درمان کارگران تاکید کرد: یکی از عوامل موثر در زمینه تحریک اجتماعی کارگران، رانتهای تامین اجتماعی است. تصور میکنم اطلاع رسانی درست و جامعی در خصوص اقدام مجلس صورت نگرفته که اعتراض برخی انجمن های کارگری را در پی داشته است. در مجلس نیز تاکید کردم که این پول برای بیمه شدههاست و متعلق به خود آنان است و قرار نیست در جای دیگری هزینه شود.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کرد: جداسازی سهم درمان کارگران با انجام نظارت های لازم صورت خواهد گرفت و فرقی نمیکند این نظارت با حضور کدام نهاد یا شخص انجام می شود. میخواهد این فرد شخص رئیس جمهور باشد، وزارت بهداشت، جامعه کارگری یا تلفیقی از این ها، ولی آنچه که مدنظر مجلس است، این است که سهم درمان کارگران به خزانه واریز و از تضییع حقوق کارگران جلوگیری شود.
قربانی گفت: آمادگی دارم واقعیتهای مربوط به نشاندار کردن سهم درمان کارگران را برای جامعه کارگری معترض توضیح دهم تا روشنگریهای لازم در این زمینه انجام شده و تصور هزینه کرد این سهم در بخش های دیگر مرتفع شود.