به گزارش تسنیم، در روزهای اخیر پیک لحظه ای مصرف برق کشور از 54 هزار مگاوات گذشت. گذر پیک مصرف برق از 54 هزار مگاوات به معنای عبور بیش از 1000 مگاواتی میزان مصرف از سقف عملی تولید برق و ورود پیک مصرف به محدوده قرمز است.
طبق آمار رسمی شرکت مدیریت شبکه برق ایران، ششم تیرماه در ساعت 16 و 23 دقیقه مصرف لحظه ای برق کشور به 54 هزار و 455 مگاوات رسید که این میزان، بیشترین مقدار مصرف لحظه ای برق در سال 97 تا صبح امروز بوده است.
با رسیدن پیک مصرف برق به محدوده قرمز و نگرانی از بروز خاموشی ها در کشور به دنبال افزایش افسارگسیخته مصرف برق در ساعات پیک، مدیریت مصرف برق و کاهش مصارف غیرضروری تنها راهکار جلوگیری از قطعی برق است.
با وجود اینکه رکورد مصرف برق در سال 97 هنوز حدود یکهزار مگاوات از رکورد تاریخی مصرف برق که در تاریخ هشتم مردادماه سال گذشته به میزان 55 هزار و 443 به ثبت رسیده بود، فاصله دارد؛ اما خاموشی های چندساعته در نقاط مختلف کشور در یک هفته ابتدایی تابستان مکرراً گزارش شده است.
بروز خاموشی های پراکنده در حالی رخ می دهد که طبق اعلام مسئولان مربوطه، تا امروز خاموشی ناشی از کسری تولید و یا به عبارتی خاموشی ناشی از کمبود عرضه برق نسبت به میزان تقاضا نداشته ایم. با وجود آنکه مصرف برق از سقف میزان عملی تولید عبور کرده، اما با واردات برق، استفاده از ظرفیت ذخیره عملیاتی نیروگاهها و همچنین پیک سایی، در جهت مدیریت شرایط اقدام شده است؛ اما آنچه موجب بروز خاموشی های پراکنده در کلانشهرهایی چون تهران و اهواز و همچنین شهرهای کوچک و بزرگ کشور در هفته ابتدایی تابستان شده، افزایش قابل توجه دمای هواست.
افزایش دما روی عملکرد تاسیسات توزیع برق اثر گذاشته و موجب بروز قطعی های ناشی از مشکلات فنی در این تاسیسات می شود. این اثرگذاری گرما بر تاسیسات توزیع برق، در بخش هایی از کشور که این تجهیزات قدیمی تر بوده و سن کارکرد بالاتری دارند، بیشتر دیده می شود.
رشد مصرف برق در روزهای ابتدایی تابستان نسبت به سال قبل به گونه ای بوده که نگرانی ها از عبور پیک مصرف از مرز 58 هزار مگاوات در روزهای آتی بیشتر شده و این نگرانی وجود دارد که با عبور پیک مصرف برق از مرز 58 هزار مگاوات، کسری ناشی از تولید برق موجب بروز خاموشی های گسترده در کشور شود؛ آن هم در شرایطی که 16 سال است ایران بدون خاموشی های گسترده تابستان را پشت سر گذاشته است.