خبرگزاری فارس: «میلس ألم» در واکنش به برخی اخبار مربوط به ایفای نقش میانجیگری آمریکا و امارات برای آشتی بین اتیوپی و اریتره گفت که توافق آشتی حاصل تلاشهای خستگیناپذیر و دیدگاه فراگیر نخستوزیر اتیوپی درباره صلح است.
طبق گزارش شبکه الجزیره، سخنگوی وزارت خارجه اتیوپی افزود که صلح بین این کشور و اریتره بر اساس تمایل دو کشور و ایفای نقش اساسی رهبران آن حاصل شد.
پیش از این «سلطان بن خلیفه بن زاید آل نهیان» مشاور رئیس امارات مدعی شده بود که «محمد بن زاید»، ولی عهد ابوظبی تلاشهای زیادی برای آشتی بین اتیوپی و اریتره کرده و اختلافات 20 ساله بین دو کشور با ابتکار عمل بن زاید به پایان رسید.
هفته گذشته «آبی أحمد علی» نخستوزیر اتیوپی که به آسمرا پایتخت اریتره سفر کرده بود با «أسیاسی أفورقی» رئیسجمهور این کشور دیدار کرد و دو طرف توافقنامه صلح و دوستی تحت عنوان «بیانیه آسمرا» را امضا کردند که بر ضرورت عادیسازی روابط دو کشور، بازگشایی مرزها و عقبنشینی اتیوپی از مناطق تحت تصرف خود، تأکید دارد.
منازعه بین اریتره و اتیوپی طولانیترین منازعه در قاره آفریقاست و در سال 1952 قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در خصوص الحاق اریتره به اتیوپی صادر شد و پس از 10 سال اتیوپی به اریتره ملحق و به یکی از مناطق آن تبدیل شد.
در سال 1967 جنبش شورشی در اریتره شکل گرفت و درگیریهای مسلحانه فراگیر برای استقلال اتیوپی آغاز شد و در سال 1991 جبهه آزادیبخش ملت اریتره بر اسمره پایتخت این کشور سیطره یافت و دو سال پس از آن مردم اریتره با اکثریت آراء با جدایی از اتیوپی موافقت کردند و این کشور به عضویت سازمان ملل درآمد.
دو کشور اواخر قرن گذشته شاهد درگیریهای مرزی بودند که به جنگ فراگیر تبدیل شد و حدود هفتاد هزار نفر کشته شدند.