امسال در پنجمین دوره انتخابات شورای شهر تهران؛ هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر مانند دوره گذشته ثبت نام کردند با این تفاوت که تعداد آنها نسبت به سال گذشته کمتر به نظر میرسد و این دوره بازیگران سرشناس و مطرح کمتر حاضر شدند. در دوره گذشته 6 بازیگر سینما افسانه بایگان، علی رام نورایی، امین زندگانی، امید زندگانی، محمد سلوکی، دانیال عبادی ثبت نام کردند که امسال از میان بازیگران تنها «رضا ایرانمنش» و «مرتضی کاظمی» از چهرههای شناخته شده ثبت نام کردند. تعداد بازیگران علاقمند به حضور در شورای شهر به مراتب کاهش داشته است.
در این دوره مانند دوره گذشته «عبدالحسین مختاباد» خواننده موسیقی سنتی آواز ایرانی و «محمد عیوضی» در میان ثبت نام کنندگان به چشم میخورند.
«محمدعلی زم» که در دهه 60 ریاست حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی را عهدهدار بود در این دوره ثبت نام کرد.
حسین دهباشی (مستندساز)، علی قائم مقامی (تهیه کننده و عضو هیات مدیره خانه سینما)، مهرداد فرید (فیلمساز و رئیس شورایعالی تهیه کنندگان) نیز از چهرههای مطرح سینما هستند که در انتخابات پنجمین دوره شورای شهر ثبت نام کردند.
با توجه به اتفاقاتی که در سطح شهر در سال گذشته رخ داد و حادثه پلاسکو به نظر میرسد، هنرمندانی برای حضور در شورای شهر ثبت نام کردند که سابقه فعالیت اجرایی دارند و حضور فعالتری در صنوف تجربه کردند.
نکته قابل تامل در ثبت نام شوراها حضور کیومرث پوراحمد در فرمانداری تهران بود که به همراه علی قائم مقامی به محل ثبت نام رفت و حضور او سوالات زیادی را در ذهن افراد حاضر ایجاد کرد و در نهایت او اعلام کرد که قصد ثبت نام در انتخابات شوراها ندارد و به همراه علی قائم مقامی به فرمانداری تهران رفته است.
این روزها در فضای مجازی از حضور هنرمندان در شورای شهر انتقاد شده است اما باید دید دلایل واقعی این گروه از هنرمندان برای حضور در انتخابات شوراها چیست؟ هنرمندان ثبتنام کرده چه شناختی از مسایل شهری دارند و قصد دارند چه گام جدی برای حوزه هنر و فرهنگ بردارند؟
بنابراین گزارش، شب گذشته (7 فروردین) آخرین مهلت ثبت نام داوطلبان در پنجمین دوره شورای شهر به پایان رسید.
* فارس