ماهان شبکه ایرانیان

مونسان:

گردن کلفتی که وام گردشگری پس نداده باشد، نداریم

رئیس سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه گردن کلفتی که وام گردشگری را پس ندهد نداریم گفت:مردم از اداره های کل میراث فرهنگی تسهیلات بگیرند چون این بودجه در اختیارشان گذاشته شده است.

گردن کلفتی که وام گردشگری پس نداده باشد، نداریم

به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر مونسان معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، شامگاه یکشنبه 31 تیر با بیان این مطلب در برنامه زنده تلویزیونی «پیش رو» که از شبکه چهار سیما پخش شد، گفت: گر تبدیل سازمان به وزارتخانه به تقویت اهداف و مأموریت‌های سه‌گانه این سازمان کمک کند خوب است، اما اگر صرفاً تغییر یک نام باشد مشکلی حل نمی‌شود، اگر این تغییر بتواند ابزارهای عملکردی ما را ارتقا دهد یا بودجه سازمان را افزایش دهد خوب است، چراکه گردشگری یک موضوع فرابخشی است و برنامه‌ریزی‌ها در این حوزه باید به‌گونه‌ای باشد که بتواند به هم‌افزایی بخش‌های مختلف کمک کند.

وی افزود: یگان حفاظت از میراث فرهنگی ما با کمترین امکانات کار میکند و در دفاع از آنها باید بگویم که با دلشان کار می کنند ما حتی خودروی مناسب نداریم که به آنها بدهیم. ما بناهایی که پایین تر از سطح بناهایی مانند تخت جمشید و یا قلعه فلک الافلاک باشند را به بخش خصوصی می دهیم و از توان بخش خصوصی برای نگهداری از بناها استفاده می کنیم. در شهر یزد گاهی مردم خانه ها را تخریب می کردند الان شهر یزد ثبت جهانی شده است و مردم شهر دلسوزتر از ما شده اند و خودشان بر حفاظت از بناهای بافت تاریخی نظارت دارند.

مونسان بیان کرد: انجمن های حفاظت از میراث فرهنگی در همه استانها مستقر هستند و رئیس آن هم استانداران هستند و تا سطح فرماندهان نیز پیش رفته و اکنون 14 هزار نفر عضو آن هستند ما این طور سازمان دهی کرده ایم که این افراد بدون هیچ دستمزدی خودشان حفاظ میراث فرهنگی شده اند و حتی حکم دارند در کنارش NGOهای متعددی نیز در استانها هستند که خیلی وقت ها ما خبرهای مربوط به این حوزه را از آنها می گیریم و آنها خودشان حافظ میراث فرهنگی شده اند.

وی درباره مخازن موزه های ملی نیز گفت: بخش زیادی از آثار موزه های ما در مخازن هستند موزه های ملی ما قابلیت واگذاری به غیر دولت راندارد و ما خودمان  از آنها نگهداری می کنیم. نمی گویم که سطح نگهداری از آنها در حد استانداردهای بین المللی است اما شرایط بدی هم ندارند اکنون مخازن ضد زلزله داریم ولی قبلا نداشتیم حتی اکنون مخزن موزه ملی ایمن شده است. حجم زیادی از آثار تاریخی در اختیار مردم است مانند آثاری که کلکسیونرها دارند. در سال گذشته ایجاد موزه های خصوصی در دستور کار بود و هفته ای یک موزه خصوصی ایجاد کردیم و آثار آنها تبدیل به فضای نمایشگاهی شدند امسال می خواهیم که هر 5 روز یک موزه غیر دولتی ایاجد کنیم. 

مونسان در پاسخ به مسئله بودجه تبلیغاتی که سازمان میراث فرهنگی در اختیار دارد نیز گفت: ما معطل بودجه نیستیم من همه جا بنگاه دار بوده ام بلد هستم که بودجه بگیرم می توانیم درآمد داشته باشیم و سطح پول در آوردن را افزایش دهیم اما باید پولی که به دست می آوریم را به خزانه بدهیم ولی متاسفانه همه آن پول به ما برنمی گردد سال گذشته از محل درآمد موزه ها بیشتر از 65 درصد به ما ندادند. 

وی توضیح داد: من به همه همکارانم گفته ام که اگر می خواهیم به حوزه میراث فرهنگی خدمت کنیم باید بتوانیم در اقتصاد کشور نقش ایفا کنیم این اتفاق اکنون افتاده است در حوزه صنایع دستی سال گذشته 281 میلیون دلار صادرات صنایع دستی به غیر از فرش و زیورآلات بوده است از طرف دیگر 5 میلیون گردشگر داشته ایم که هر کدام اگر 50 دلار خرید کرده باشند حدود 250 میلیون دلار می شود. 1500 میلیارد تومان فروش صنایع دستی داخلی بوده که ما توانسته ایم آمار آن را بگیریم. قطعا این آمار بیشتر از اینهاست و می توانیم تا دو میلیارد دلار نیز درآمد داشته باشیم. 

مونسان درباره آرزوی چند ساله ملت ایران نیز گفت: چند سالی است که ملت و دولت به دنبال این هستند که جلوی مهاجرت مردم از روستاها را بگیرند اما باید بگویم که ما موفق شدیم. راه اندازی بوم گردی ها در روستاها باعث شد تا مردم به روستا برگردند و یا از مهاجرت آنها جلوگیری شود. اکنون آمار بوم گردی ها در کشور بالا رفته است و ما به شدت آموزش مسئولان این واحدها را در دستور کار داریم. استانداردهای آن نیز تعیین شده است. ما اول مجوزهای زیادی دادیم چون می خواستیم خیلی سخت نگیریم تا بوم گردی ها راه بیفتند. اما اکنون باید روی آموزش آنها کار شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی درباره اینکه ممکن است افراد از وام های گردشگری در بخش های دیگر استفاده کنند هم گفت:  در عرصه گردشگری گردن کلفتی که وام گرفته باشد و کاری انجام نداده باشد و یا آن را در جاهای دیگر خرج کرده باشد یا نداریم و یا تا به حال به موردی برنخورده ایم. 

وی افزود: در بخش گردشگری هزار میلیارد تومان در صندوق توسعه ملی برای بخش گردشگری و صنایع دستی بودجه وجود دارد و سرمایه گذاران می توانند از تسهیلات آن استفاده کنند.  در طرح اشتغال روستایی نیز دولت 12هزارمیلیارد تومان تسهیلات مصوب کرده است که دو سهم 10درصدی به حوزه گردشگری و صنایع‌دستی اختصاص یافته است که 2400میلیارد تومان آن سهم این دو حوزه است و تاکنون حدود 1400 پروژه برای دریافت تسهیلات به بانک‌ها معرفی شده‌اند. همه افرادی که در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی قابلیت سرمایه‌گذاری دارند می‌توانند با مراجعه به استانداری‌ها و ادارات کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در هر استان از این تسهیلات با نرخ 6درصد استفاده کنند.

وی افزود:  ما از مردمی که می خواهند سرمایه گذاری کنند می خواهیم که سراغ ادارات کل ما و استانداری ها بروند و یقه آنها را بگیرند چون این پولی است که دولت به این حوزه اختصاص داده و رئیس جمهور آن را مهیا کرده است و اگر کارها جلو نرود یعنی ما مشکل داریم. چون همه افراد می توانند در حوزه صنایع دستی و بوم گردی از این منابع استفاده کنند. 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان