بهگزارش ایسنا، مقایسه حداکثر قدرت نیاز مصرف اصلاح شده طی ده سال گذشته از سال 1385 تا 1395 نشان میدهد که در چهار سال ابتدایی، پیک بار عمدتاً در شب اتفاق افتاده و متوسط رشد پیک مصرف نیز از 6.53 درصد در سال 1385 به منفی 0.03 درصد در سال 1388 رسیده است.
این در حالی است که از سال 1389 تا سال 1395 پیک مصرف برق از شب به روز شیفت پیدا کرده و از 41 هزار مگاوات در سال 1389 به 52 هزار و 693 مگاوات میرسد که در طول تاریخ صنعت برق بی سابقه بوده است.
همچنین برای جبران کمبود ظرفیت تولید عملی برق در سال 1395 و پوشش پیک بار بی سابقه مصرف، وزارت نیرو بر آن شد تا با انجام یک سری اقدامات اصلاحی و مدیریت مصرف در حوزه برق بویژه در بخش صنایع اقداماتی را انجام دهد.
انجام اقدامات اصلاحی و اجرای طرح ذخیره عملیاتی صنایع بزرگ در سال 1395 منتج به کاهش میزان بار حدود 913 مگاواتی شد که در مقایسه با سال 1394، رشد 68 درصدی داشت.
همچنین اجرای این طرح در صنایع فوق توزیع نیز باعث شد تا میزان بار مصرف صنایع به اندازه 437 مگاوات کاهش یابد، که نسبت به سال گذشته رشد 400 را نشان میدهد.
به این ترتیب میزان کل بار مدیریت شده در بخش صنایع بزرگ و فوق توزیع در سال جاری برابر با 1350 مگاوات بوده است، این در حالی است که در سال گذشته این عدد برابر با 628 مگاوات بوده است.
در سال گذشته پیک مصرف برق 52 هزار و 790 کیلووات ساعت بود که با مدیریت مصرف و لحاظ تمهیداتی ایران برای چهاردهمین سال متوالی پیک مصرف را بون خاموشی سپری کرد.
امسال نیز برنامههایی برای گذز از پیک در نظر گرفته شده که به گفته محسن طرزطلب، مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی قرار است که 2000 نیروگاه جدید در بخش حرارتی اضافه شود.
وی با بیان اینکه در این میان باز هم مانند سال گذشته نیازمند مدیریت مصرف و حمایت مردم هستیم، اظهار کرد: وزارت نیرو و شرکتهای تابعه برنامههای خود را برای گذراندن تابستانی بدون خاموشی در نظر گرفتهاند.
غلامرضا خوش خلق - مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران - نیز در این رابطه گفت: برای گذر از پیک مصرف برق در تابستان سال 1396، حدود 300 میلیارد تومان پروژه در حوزه پستها و خطوط انتقال تعریف کردهایم.
وی پیک مصرف برق تهران در تابستان سال 1396 را 10 هزار مگاوات پیشبینی کرد و افزود: سال گذشته با همکاری مردم و برنامهریزیهای صورت گرفته هیچ مشکلی در حوزه برق به وجود نیامد که امسال نیز انتظار میرود در این زمینه هیچ مشکلی ایجاد نشود.
به گزارش ایسنا، چند سالی است که وزارت نیرو برای کاهش و بهینهسازی مصرف برق در کشور مشوقهایی را در نظر گرفته که در صورت اعلام آمادگی مشترکان پاداشهای میلیاردی نصیب آنها میشود. بر همین اساس با مشترکین صنعتی قرارداد امضا شده که با توجه به کاهش مصرف از تخفیفات وزارت نیرو برخوردار شوند.
علاوه بر این نیز برای مشترکان کشاورزی در دو سال گذشته مشخص شد اگر چهار ساعت اوج بار (با توجه به شرایط جغرافیایی) با هماهنگی شرکتهای توزیع موتورها و پمپها از مدار خارج کنند 20 ساعت دیگر مصرف برق برای آنها رایگان حساب میشود.
از سوی دیگر برای تمام مشترکان صنعتی، خانگی، تجاری و کشاورزی اعلام شد در صورت دارا بودن موتورهای دیزلی در ساعات اوج مصرف با هماهنگی شرکت های توزیع، برق تولید خود را مصرف کنند و از شبکه برق سراسری استفاده نکنند، 40 درصد قمیت سوخت مصرفی با ارائه فاکتور و 1500 ریال به ازا هر کیلووات به آنها پرداخت میشود.
سال گذشته با 2000 مگاوات مدیریت مصرف تابستان بدون خاموشی سپری شد به نظر میرسد که اگر 2000 مگاوات نیروگاه جدید احداث و مدیرت سال قبل نیز بهطور جدی اعمال شود مشکلی از نظر تامین برق کشور بهوجود نیاید.
آمار اوج مصرف برق در 10 سال گذشته نشان میدهد که به طور متوسط در این سالها پیک بار مصرف حدود 4.5 درصد افزایش داشته است.
گزارشها حاکی از این است که پیک بار مصرف برق در تابستان سال 1396 به بیش از 55 هزار مگاوات برسد که این میزان برابر با افزایش 5 درصدی نسبت به سال 1395 خواهد بود.