به گزارش ایسنا، بازار سرمایه در پنج روز کاری هفته گذشته شرایط خاصی را سپری کرد و عمدتا تحت تاثیر تحولات نرخ ارز در بازار غیر رسمی بود. معاملهگران بازار سهام در روزهای اخیر شاهد افزایش قیمت در اکثر گروههای بورسی از جمله فلزیها، سنگ معدنیها و نفتیها بودند.
در اغلب نمادهای بورسی که عمدتا مربوط به شرکتهای صادرات محور میشود، در پنج روز کاری هفته گذشته گذشته شاهد صف پایدار خرید و افزایش هر روزه قیمت تا سقف پنج درصد بودیم. تعدادی از کارشناسان بازار سرمایه معتقدند که بازار سهام از جمله بازارهایی است که هنوز خود را با نرخ فعلی دلار در بازارهای غیررسمی تطابق نداده و درنتیجه پتانسیل رشد قیمت و افزایش شاخصهای بازار همچنان وجود دارد.
در روز چهارشنبه، سوم مردادماه سال جاری شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران در تراز 108 هزار و 800 واحدی قرار داشت ولی با گذشت تنها پنج روز کاری با کانال شکنیهای پی در پی، رکورد عجیبی را به ثبت رساند؛ به طوری این نماگر بیش از 15 هزار واحد رشد کرد و به قله تاریخی 123 هزار و 951 واحدی دست یافت.
این آمار بیسابقه شاید از دیدگاه اول نشان از سودآوری این بازار برای فعالانش باشد اما از دیدی دیگر نشان از عدم قابلیت پیشبینی بازار دارد که این موضوع ریسک بالایی را به فعالان بازار که با هدف بلند مدت سرمایهگذاری میکنند و از رانتی خاص برخوردار نیستند، تحمیل میکند.
در عین حال شاخص آزاد شناور نیز در طی مدت مشابه 15 هزار و 163 واحد افزایش یافت که این آمار نیز آمار خیرهکننده است، این شاخص در آخرین روز کاری بازار در تراز 133 هزار و 29 واحدی قرار گرفت. شاخص بازار دوم نیز با رشد بیش از 29 هزار واحد رو به رو شد که نسبت به روزهای عادی معاملات بازار سهام مقداری بسیار خیره کننده است، در عین حال شاخص بازار اول با رشد 11 هزار و 407 واحدی مواجه شد.
در روزهای گذشته هیجان و آشفتگی خاصی در معاملات بازار سهام حاکم بود. هر روز صف خرید در گروههای مختلف و افزایش فزاینده قیمتها و حجم بالایی از سفارشهای خرید. شرایط موجود نوسان گیران بازار را خوشحال کرده است، هرچند که بسیاری از تحلیلگران معتقدند این روند مقطعی است و بعد از مدتی کوتاه رکود در بازار حاکم می شود.