ماهان شبکه ایرانیان

معاون حقوقی قوه قضاییه:

اقدامات قاطعانه قوه قضاییه در مقابله با مجرمان اقتصادی و دانه درشت‌ها عامل اصلی هجمه علیه دستگاه قضایی است

معاون حقوقی قوه قضاییه با بیان اینکه اقدامات قاطعانه قوه قضاییه در مقابله با مجرمان اقتصادی و دانه درشت‌ها عامل اصلی هجمه علیه دستگاه قضایی است گفت: در هیچ دوره­‌ای مانند دوره­‌ ریاست آیت الله آملی لاریجانی بر قوه قضاییه برخورد با جرایم اقتصادی بخصوص دانه درشت­‌ها صورت نگرفته است.

اقدامات قاطعانه قوه قضاییه در مقابله با مجرمان اقتصادی و دانه درشت‌ها عامل اصلی هجمه علیه دستگاه قضایی استبه گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به نقل از پایگاه اطلاع­ رسانی معاونت حقوقی قوه قضاییه، ذبیح­ اله خدائیان معاون حقوقی قضاییه، در نشست اعضای سازمان بسیج حقوقدانان کشور اظهار کرد: در هیچ دوره­‌ای مانند دوره­‌ آیت الله آملی لاریجانی برخورد با جرایم اقتصادی بخصوص دانه درشت­‌ها صورت نگرفته است.

وی گفت: به طور قطع برخورد‌ها و اقدامات به ویژه در مقابل برخی دانه درشت‌ها موجب شده است تا دستگاه قضایی در دوره آیت الله آملی لاریجانی بیش از پیش مورد حمله و هجمه قرار گیرد؛ هر زمان که با یکی از اطرافیان این افراد برخورد می­‌شود شاهد هستیم که بلافاصله تخریب­‌ها نیز علیه قوه قضاییه آغاز می­‌شود.

این مقام قضایی با اشاره به شرایط و اوضاع خاص کنونی کشور اظهار کرد: سیر تحولات اقتصادی به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی بیان­گر این است که اقتصاد کشور هر پنج یا شش سال با نوسانات و بحران­‌هایی مواجه بوده است و به تبع آن افزایش ناگهانی قیمت­‌ها به خصوص در بخش مسکن، سکه، دلار و ... را مشاهده می­‌کنیم؛ که بی ­تردید این موضوع نشان دهنده  ساختار بیمار اقتصاد کشور است.

این حقوقدان عوامل متعددی را در بروز نوسان­‌ها و بحران­‌های اقتصادی کشور دخیل دانست و خاطرنشان کرد: از جمله این عوامل، تک­‌محصولی بودن اقتصاد و تکیه  آن به فروش نفت به عنوان مهم­ترین منبع درآمد کشور است؛ بدیهی است که چون قیمت نفت در بیشتر مواقع بسته به متغیر‌های خارجی است، هرگونه نوسان در قیمت این محصول بر وضعیت اقتصادی تأثیرگذار خواهد بود.

وی تصویب قوانینی نظیر «قانون نحوه اجرای سیاست­‌های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی» را در پی چاره اندیشی مسئولان برای برون رفت از معضل تصدی­‌گری دولت بر اقتصاد برشمرد و تصریح کرد: با تصویب این قانون مسئولان دغدغه­‌مند در این خصوص، سعی در آزادسازی اقتصاد و واگذاری صنایع و کارخانجات به بخش خصوصی داشتند؛ اما تاکنون موفقیت چندانی در این عرصه حاصل نیامده و معدود صنایع و کارخانجاتی هم که به بخش خصوصی واگذار شده یا به افراد فاقد صلاحیت لازم برای اداره­‌ی آن واگذار شده که همین امر تعطیلی اکثر آن‌ها و بیکاری کارگران را در پی داشته است و یا در مواردی دیگر هرچند دولت مالکیت را واگذار کرده است؛ اما مدیریت آن‌ها را حفظ کرده و یا به بخش‌هایی واگذار شده اند که به اصطلاح امروزی­ها «خصولتی» هستند و عملاً باری از دوش دولت کاسته نشده است.

خدائیان در تشریح و تبیین عوامل ضعف اقتصادی کشور اضافه کرد: عامل دیگر در بروز ضعف اقتصادی کشور و ارتکاب جرایم در این عرصه شفاف نبودن اقتصاد است؛ به این معنا که ادارات، سازمان‌ها و نهاد‌های مختلف از ارائه اطلاعات به مردم خودداری و حتی عادی­‌ترین موضوعات را محرمانه تلقی می­کنند و این امر بی­تردید زمینه­ ساز بروز و ظهور فساد و جرایم اقتصادی است.

این مقام قضایی در ادامه ضمن تأکید بر لزوم رفع موانع پیشرفت اقتصادی کشور خاطرنشان کرد: در بیان مسائل و مشکلات نباید به نحوی عمل شود که ایجاد یأس و ناامیدی در جامعه و گسترش بی­ اعتمادی مردم نسبت به مسئولان نظام را در پی داشته باشد.

خدائیان ضمن انتقاد از اقدام برخی از افراد و مسئولان که با هدف مطرح ساختن خود و جلب توجه عمومی همه مسئولان را فاسد معرفی می‌­کنند تصریح کرد: این دسته از افراد به گونه‌ای در رسانه­‌ها صحبت می­‌کنند که گویی فساد در جامعه سیستمی شده است؛ این اقدام بی تردید به اعتماد مردم آسیب می­زند؛ در ماجرای اضافه دریافتی برخی مدیران و مسئولان کشور یا به تعبیر عده‌­ای «حقوق‌­های نجومی»، برخی با افراط­‌کاری به نحوی وانمود کردند که گویی تمامی مسئولان نظام برخودار از چنین حقوق و دریافتی­‌هایی بوده­ اند؛ این در حالی است که به استناد گزارش مراجع نظارتی، افراد مشمول این موضوع درصد ناچیزی از مجموعه مدیران کشور را تشکیل می‌­داده است.

معاون حقوقی قوه قضائیه در این ­باره تأکید کرد: با وجود آنکه مقام معظم رهبری در برخورد با مفاسد اداری و اقتصادی جدیت و حساسیت بیشتری دارند و بار‌ها بر برخورد قاطع با مفسدان تأکید داشته­ اند؛ اما در عین حال تصریح ایشان بر این مهم است که نباید تصور شود که همه­‌ی کارگزاران نظام فاسد هستند و یا فساد در جامعه سیستمی شده است.

خدائیان سخنان نسنجیده­‌ برخی افراد را در رسانه­‌ها که موجب بی­ اعتمادی مردم و دامن زدن به نا­امنی در جامعه می‌شود را خطایی نابخشودنی خواند و گفت: در بیان مسائل و مشکلات نیز نباید راه افراط و تفریط پیمود؛ بلکه به موازات اظهار انتقادات، رعایت انصاف و بیان واقعیت­ها از ضرورت­های نقد دلسوزانه و سازنده است.

معاون حقوقی قوه قضاییه سپس به بیان عملکرد دستگاه قضایی در برخورد با جرایم اقتصادی پرداخت و اظهار داشت: در هیچ دوره­‌ای مانند دوره حضرت آیت­ الله لاریجانی برخورد با جرایم اقتصادی و به خصوص دانه درشت­‌ها صورت نگرفته است و به طور قطع همین برخورد‌ها و اقدامات به ویژه در مقابل برخی مسئولان موجب شده است تا دستگاه قضایی در این دوره بیش از پیش مورد حمله و هجمه قرار گیرد؛ هر زمان که با یکی از اطرافیان این افراد برخورد می‌­شود شاهد هستیم که بلافاصله تخریب­‌ها نیز علیه قوه قضاییه آغاز می­‌شود.

این حقوقدان با اشاره به اذن اخیر ریاست قوه قضائیه از مقام معظم رهبری جهت برخورد با مجرمان اقتصادی یادآور شد: برخی تشریفات آئین دادرسی موجبات اطاله دادرسی را فراهم می­‌کند؛ تشریفاتی از قبیل مواعدی که در قانون آئین دادرسی وجود دارد به لحاظ طولانی بودن آن‌ها موجب اطاله دادرسی می­‌شود. در این استجازه، مواعد یادشده کوتاه شده­ است؛ وگرنه هدف این نیست که دقت در رسیدگی کم شود؛ بلکه در آن تأکید شده است که دادگاه با حضور سه قاضی که بیش از 20 سال سابقه کار قضایی دارند تشکیل شود، تا ضمن تسریع در رسیدگی، دقت در صدور آراء قضایی نیز تضمین یابد.

معاون دستگاه قضا سپس به طرح مبارزه با جرایم اقتصادی که با کمک قوه قضائیه تهیه و در مجلس شورای اسلامی مطرح است اشاره کرد و افزود: این طرح در صورت تصویب، نقش موثری در مبارزه با این نوع جرایم دارد.

خدائیان سپس به عملکرد مثبت سازمان بازرسی کل کشور اشاره و اضافه کرد: این سازمان با نظارت به­ هنگام خود بر دستگاه‌­های دولتی و عمومی، مانع بروز بسیاری از جرایم و تخلفات شده است؛ نظارت این سازمان به منظور مبارزه با تخلف و فساد است نه ممانعت از اجرای مدیریت صحیح؛ متأسفانه در این میان برخی نیز با بیان انتقاداتی خارج از سبیل انصاف اظهارنظر می‌کنند.

شایان ذکر است در این نشست علاوه بر اعضای سازمان بسیج حقوقدانان کشور، آیت­الله کعبی عضو هیأت رییسه مجلس خبرگان رهبری و سردار سپهر جانشین سازمان بسیج مستضعفان حضورداشتند و به ایراد سخنرانی پرداختند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی